kavga buyuk
https://twitter.com/Bilaldogar1992/s...136960/photo/1
Printable View
hakan, defter degerinin %40 altinda islem goren hissenin piyasa degerinden muhtemelen cok memnun
aciklamasi bu yonde
o yuzden de geri alim aklina gelmiyor herhalde
acaba geri alima tas koymak istedi de, mecbur mu kaldi ?
Vay vay vay vay vay bu sadece bir şirkete ansgr ödedigi bedel koskoca 11 ilde deprem 2 ilde devasa sel oldu
İş grubunun çıkıp açıklama yapmasını bekliyoruz ANSGR ve ANHYT bu işten ne kadar zarar görecek
bu iş hisseyi 5,80 e basmaya depremde 18 liraya çıkarmaya benzemez
Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi tarafından oluşan hasar karşılığı toplam 222.609.669,90 TL tarafımıza ödenmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1133535
06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden etkilenen şirketimizle ilgili olarak;
1- 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremde Karacasu, Karaziyaret Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, N7/A, Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş adresinde bulunan şirketimiz Arsan Tekstil Ticaret Ve Sanayi A.Ş.'ne ait iplik üretim tesisleri tamamıyla zarar görmüş olup Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi tarafından oluşan hasar karşılığı toplam 222.609.669,90 TL tarafımıza ödenmiştir.
2- 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden itibaren çalışanlarımıza hizmet veren Kahramanmaraş'ta bulunan Arsan Otel 2 Mayıs tarihinden itibaren müşterilerimize açılacak ve faaliyetine başlayacaktır.
3- Bağlı ortaklığımız Arsan Dokuma Boya Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'ne ait dokuma, iplik boya, dokuma boya ve örme boya tesislerimizde oluşan hasar ile ilgili sigorta firmasından daha önceki açıklamamızın dışında yeni bir ilerleme kat edemedik. Yine aynı şekilde Arsan Center'de oluşan hasarlarla ilgili sigorta şirketinden henüz bir dönüş alamadık.
Kamuoyuna duyurulur.
Saygılarımızla.
Arsan Tekstil Ticaret Ve Sanayi A.Ş.
Sorun değil ki. Reasürans şirketleri bunun için var zaten.
Kuvvetle muhtemel hepsi 100%
İş bank düzeltme düşüş sürecini yaşayan bir hisse bu dönemde devamlı negatif haberler gelmesi doğaldır lakin düzeltmenin düşüşün sizin yazınızla alakası yoktur değerli hissedir İşbank daha net olsun 1,çeyrek karının düşük gelmesi bile kötü olduğunu göstermez alım fırsatı verdiğini gösterir ayrıca Xbank grafiğine iyi bakın büyük resim.Yeni tarihi zirve yapan İş banktır. Deprem 6 şubatta oldu bence yazınız gereksiz bir yazıdır kusura bakmayın bunu yazmak zorundayım.Borsada piyasa hep önden gider gerçek olan budur.Sizin yazdığınız olsa yeni tarihi zirve olmazdı İşbank.
Sizin için Anadolu Sigorta grafiğine baktım.Yükseliş trendinde olan hisse 15 şubat tarihi grafik açısından önemli borsa 1 hafta üzeri kapalı kalmıştı 16,75 bugün kapanış 17,98 sağlam hissedir her sene temettüsünü verir sağlam hissedir he tavan serileri olmaz ayrı konu.
Rüzgar tam konuşursa sallar buraları. Onun derdi fiyatla değil. ISCTR bunun için düştü de demiyor.
Tüm uyarılara rağmen 6 lirada geri alım açıklanmayan ANSGR de niye 18 de geri alım açıklarsın acaba?
ANSGR ISGYO nun % 7 civarına sahipti. ISGYO 13 iken gelmeyen o bilanço ISGYO 7 lira iken mesela nasıl geldi?
Emin olun Rüzgarın bazı yazılarını bazıları sizin kadar rahat okuyamıyordur.
ISGYO da biri geldi mesela topiğe 6 liralarda utanmadan mal pazarlıyorsunuz demeye kalkıştı o gün bugündür ortada yok.
12 aylık ISGYO bilançosunu görünce gözleri faltaşı gibi açılmıştır çünkü.
Mesela ISMEN o bilanço ile nasıl 40 gördü? Niye bu iştiraklerdeki fiyat oynaklığı mesela ŞİŞE de niye daha usturuplu oluyor?
1. Çeyrek bilançoları bu ay bankalarda gelecek , size sır vereyim piyasa olumlu bulacak bankalar özelinde çok büyük düşüşe bel bağlayanlar var çeyrekllşklerde güya % 50 net düşüş fiyatlamış halde oysa % 30 geçer mi ? SORU İŞARETİ ? Sıfır olur mu belki yaklaşan banka vardır , ytd
Akbank Garanti bankası ve Yapı Kredi 25-30 Nisan tarihlerinde bilançolarını geçerler ve iş bankası ağır abi olarak mayısa sarkabilir ,en geç 12 Mayıs tahminen Ytd
Xbank pozitif ayrışmasını 1 Mayıs kadar anketlerin yabancı yatırımcı tarafından SATIN ALINACAĞI tarihe kadar erteler deniyor , lakin bu iş 20 Nisan itibaren pozitife dönerse sert yukarı hareket ve bilanço öncesi realize de mümkün kırılım işin kritik dönem olan hafta 17-21 nisan deniliyor , bazı analistlerce dillendiriliyor , haftaya xbank oyalanır diyen de çok , yeşil mum bekleyen de var …. Ytd bekleyip görelim , neler olacak !
Endekste , Sert satış için henüz çok Erken evet erkenci dönemdeyiz , ne beklenti ne de seçim fiyatlaması var bilanço da fiyatlamadı satmaya sebep yok ! Ytd ben bulamadım kriz severler çok fazla sebep bulurlar !
Sayın Deniz Ali tahtacı aptal mı? Burada yıllardır beynimize eden siyaset ve ekonomi profları var. Konuşsalar ya gelip.
Baraj altı olan merkez bankası yönetmeye geliyor ekip olarak bir tanesi 3-5 milletvekili ile ekonomi benden sorulur diyor.
Yabancı dediğiniz saf mı? Ne sanıyorsunuz birilerinin demeci üzerine pozisyon aldıklarını alacaklarını mı?
Yabancı dediklerinizin bazı masa sandalye şirketlerde incider yapanlardan zerre farkı yok zaten.
Konuşsa ya şimdide burada bu büyük üstadlar bunlara da iki kelime etseler ya. Biz ky ler bilgilensek.
Ben cahilim seçim sonrası bu resimde ne olur kafam basmıyor. Bekliyoruz bu her şeyi bilen arkadaşları burada piste.
Ralli kaçınılmazdır çünkü % 60 enflasyon koşullarını 90 larda yaşamları ÇOĞUMUZ VE Ky ayrıca taze yatırımcı anımsamaz bilmez tecrübe etmemişler ! Dolayısıyla , borsa yatayda bekliyorsa bu enflasyonda % 15 ilave düzeltme yaptı anlamına gelmektedir , yani zirve şu an 5700 değil 6700 DİR .
ve biz zirveden 2000 puan Aşağıya düşmüş durumdayız bayağı ucuzladık % %33 düştük hocam % 15 değil , daha ne kadar düşebiliriz Kİ KOL GİBİ ENFLASYON VAR ZİRVE TESTİ İÇİN 6700 geçilmeli enflasyon % 10 olsa haklısınız derdim kardeş ,O ZAMAN 3770 puan dip derdim
Bıyıklı yabancı var mafyanın parası var milyarlarca dolar hisse almaya aday para var, o para bir şekilde enflasyonu fiyatlamak zorunda zarar edemezler emeklilik fonları salak mı 5200 den borsa aldılar enflasyondan şimdiden % 10 zarardalar BİST 100 ün kanımca bir HALT DÜŞECEĞİ YER KALMADI .
4650 zaten düştük ne olacak 4550 mi düşecek eee o zaman düşsün , hemen bu hafta ve geri 7000 puana yerine çıkar mayısta veya haziranda , ordan aşağı yukarı yapar yapmaz onu da yükseliş başlarsa konuşuruz.
Aptallık yapan biri varsa o da dünyada finansal piyasa ve borsalarda legal veya illegal halde yüzen yığınla para yok sanan insanlardır bence para çoktan da ÇOOOK ama FAZLALIK hep gizleniyor , zamanını bekliyor , Borsa hesaplarındaki para Palanın ve pala icra takibi kavramına uzak bir hayat sürüyor oynayacaklar piyasayla 5000-7000 arası hareketler bekliyorum Ytd
Ykbnk,Garan,Akbank aralık ayından beri zirvesini geçemedi her şeye zam geldi ve gelmeye devam ediyor.Aynen borsada 4000 altı yok zaten enflasyon yüksek 4000 altına düşüş yaşanmaz ayrıca dolar TL kıpırdanma var yükseliş yönlü kafası yukarıya bakıyor. şuan en kötüsü yaşanmaya devam ediyor borsada.
İş bank spekülatörleri ralli yaşattı bu kötü ortamda diğer bankaların spekülatörleri sınıfta kaldı herkes zararda yüksek enflasyon olduğu için tebrik etmek lazım İş bank spekülatörlerini.
1. Çeyrek kar rakamı açıklanınca yine bir tarafımizla gülüp gececegiz
Bist destek 240 usd.Hatta şimdi tekrar baktım 245 USD olmuş. Sağlaması ile 250 USD altı saçmalık olur. O da tıpkı 1400 lerdeki destek gibi ya da Bren te 76-74-73-72-70 USD gibi.
Ama o yabancı dediğiniz İNCİDER sız 1 usd girmez bu piyasaya. Yani analiz şu bu bunlar hikaye işler. Ha arada Bull Market olur o zaman başka. O da her zaman olmaz.
Tonlarca ilginç isimler varken Sayın Hulki Cevizoğlu'na mı takıldın. İlginç.
Bence ondan Ak Partili olmaz. Ama Ak Parti için bence en doğru seçimlerden biri olmuş.
Hulki Cevizoğlu gibi bir insan HDP veya başka maksatla Akp den aday oluyorsa siyasette bence Yolun. Sonuna gelmiş bir ülkeyiz ayrışma ve çözümsüzlük her konuda düğümlenmelere kırılmalara yol açıyor yarın KK reis seçilirse Suriye Irak ve Kürt politikasından göçmen ve İslami batıyla diyalog mezelerinden her tür hazımsızlık siyasi gerilimlere yol açacak Krizlere aşina ülkeyiz ama ÇÖZÜMSÜZLÜK KRİZ BAĞIMLISI yapar Umarım YEni CUMHUR BAŞKANI çözümler üreterek gerilimi en düşük seviyeye çekecek ülkeye de para yağmuru başlayacak !
Atatürk yaşasa akp oy verirmiydi sanmam ama Kürt meselesini net şekilde askeri yolla çözmek istemezse bölgesel kongre toplar öyle çözerdi adamdaki zekayı 50 senedir ülkemiz gösteremedi , sorunu yok say zor yolla ihmal et ötele ve mümkünse geciktir taktiği uygulandı , sanki 50 sene mücadele edilse ülke çağ atlayacak ve Kürt talepleri otomatikman gündemden kalkarak dönüşüm geçirecekti , evet bu kısmen oldu da silahlı terörle mücadele Kürt halkının taleplerini esnetti ve içerde dönüştürdü ancak ister global ister batı deyin onların da katkısıyla Kürt milli hareketler Suriye ve Irakta ayrıca İran’da özerk bayraklar altında devletleştiler biz hariç biz de öyle bir devlet kurulması bile düşünülemezdi dinen günahtır bu zaten …ama bölgede otonomi ve Kürt federal devletçikleri güçlendikçe güçlendiler topraklarına kök saldılar ! Halihazırda federal ve özerk devletlere benzeseler bile dış dünya tarafından tanınmalarına 30-50 senelik bir süreç tanımlayanlar da var ,
Silahlı güçsever anlayışla ülkemizi yönetenler ille de batıdan silah alıp adam etkisiz hale getirip , terörist yakalayıp hapse tıkarak , Kürt meselesini çözmeye çalıştılar netice BOŞA HARCANAN SENELER HARCAYAN NESİLLER OLDU !
Atatürk yaşasa 4 senede bu meseleyi çözerdi Hem de politik baskı yoluyla ve bölge devletlerine Kürt otonomi bölgeleri dikte ederek ülke içinde ise özgür refahlı bir ülke inşa ederek … çözmek için silah kullanmak çare değil hala boş milliyetçi hayaller görmemek gerek ! Ytd
Bağımsız Kürt devletlerin kurulması ve birleşerek büyük Kürdistan’ı kurmaları Ortadoğu’nun demokrasisine güç katacaksa batı bundan rahatsız olmaz mevzu İsrail’e yoldaş filan olayından öte bir güç paylaşım meselesidir ancak askeri yönden hırpalanmaktan başka bir netice alamayacak bir bütünlük aynı kuzey Makedonya misali onay almadan bayrağının rengini is inş bile seçemeyecek hale gelir .
Özetle Kürt devleti ütopya değildir BU KESİN AMA onu kurmaya müsade edecek Arap İran ve Türk devletlerinin anlaşması ÜTOPYA OLABİLİR ve BÖLGE DEVLETLERİN tam desteği olmadan ayakta kalamayacaklarından bu ideal ÖLÜ DOĞMUŞ idealdir öyle batı desteği ile var olan İsrail’e filan kimse benzetmesin sanayisi ve insan kaynağı olmadan ticari askeri ve global maddi bağlantıları ve gücü olmadan güncel asırda bir Özgür devlet yapısının ayakta kalması olası değildir , hiç bir devlet ayakta kalamaz … İsrail bu unsurlara fazlasıyla sahip ötesi tam korunma içinde güvenlik şemsiyesi altında bulunuyor ,Özgür Kürt devleti ideali ve Türkiye’min bu devlete toprak bağışlaması sunması meselesi hayale eşdeğer ve oldukça zor bir konu , bu 50 sene sonra da olasılık değil federasyon özerk yapılar devam edecektir . YTD
Siyaseti takip edemiyorum iş yoğunluğundan dolayı neticede 300 bin lot hisse ordan şursan taşıyorum işlerim de yoğun gidiyor eskiden aday olmak kolaydı ..
4 lafı bir araya getiren her kasaba fabrikatörüne aday ol gel bize denirdi güzel günlerdi şimdi yalaka olmak bile yetmiyor süper yağcı olmak acı kuvvetinle adam dövmek , hızla koltuk sandalye fırlatıp karşıt adayların kafa göz yarman lazım :) iftira şantaj rüşvet her yol mübah siyaset çok kirlendi çok !
İSCTR günlük, takas iyi görünüyor,
https://i.hizliresim.com/jrfapow.PNG
Bankalara baskıya adamlar doymadı
çarşambaya kadar patlatmaca oynarlarsa iyidir , yarın tavan olmaz ise çarşamba ihtimal azalabiliyor sonrası ise ya yatay dondurma formasyonu ya da sindirerek düşüş formasyonu o adı koyucam yapı 9.90 iş 12.00 Akbank 17.20 tl yapışkanlaştı evet fiyata YAPIŞKANLAŞAN formasyon var , bu olaylar Kasım ayında da yaşandı, bu yapışkanlık hoşuna gidiyor palanın dilediği alımları yapıyor ve güzel iş başarıyor demek ki !
Net konu bence şu yarın yukarı gap açsa bile şu yazdığım rakamların % 0.5 altına gelsin Stop olmak düşünülmeli bir boğa tuzağı teyidi yoksa , Gaplı açılış ve yukarı sert alması beklenmeli genelde % 4-5 yukarı banka hareketi yarın ve çarşamba makul görünmekte ve gayet net alan var dirençleri de kurabilirler Ytd
Bankalara zulüm resmen var ne istedikleri belli değil arz talep dengesi fiyatı bence % 25 yukarda iken suni şekilde fiyat baskılandı dibe çekildi , aşağıda kaldı bankaların ! Çok ama çok ucuz kaldılar bilançolarında deprem ve bağışlar ilave finansman giderleri kredi mevduat makas bozulması yüzünden de % 30 daralma olabilir ama gelirde anormal bir daralma beklenmiyor aksine gelişmeler olumlu seyredecek yakın vadelerde oysa fiyatlama 2.3.4. Bilanço için pozitif beklenti içindedir bu pozitiftik örneğin akbankın. 6 aylık bilançosunu 32 milyar tl 9 ve 12 aylıklarını ise 60-65 milyar tl taşır en kötü beklenti de bu …. Ytd
ve karlardaki 2022 artışı fk lara hala yansımadı yaza kadar bekletecekler 3,5 fk için 2,5 fk mayısa kadar görürsek , Akbank % 60 potansiyel var gel de sat kolaysa akıl karı değil işte ..
İş bankası % 50 potansiyel görüyorum mayıs sonuna kadar …
Hareket haftaya sertleşirse hedefin yarısını alsa 12 den 15 tl ulaşmış olacak iş bankası ..
Kalan 3.5 tl ise 18,50 Mayıs sonu fiyat anlamına gelir , yaşayıp görelim er geç oraya gelecek mi yakın vade mi gelecek iddiam net , ben yakın vade olumluyum YTD BEKLENTİM ÇÖP olursa sorumlusu paladır ben değilim :))))
Bankalarda xbank % 50 ralli olmadan borsaya nur yağdı diyemeyiz
HAYIRLI RAMAZANLAR BOL KAZANÇLAR HERKESE
Hayırlısı çok dillendirdik bakalım neler olacak !
Hayırlısı olsun henüz xbank tam kıvama gelmedi umarım 2-3 gün aralarda oyalansa da ivmesine devam eder .
Alyernatif ve elliot senaryoları ise henüz konuşmak istemiyorum , mayıs ortasına kadar güçlü bir endeks ve bol kazanç dilerim herkese , bankalarımız ve isctr 12.50 -13.00 ve 14.40 gibi ara dirençlerde silkeleyerek az duraksayarak bile daha uzun soluklu ama sert 2 aşamalı yükselişini sürdürecek temennim bu yönde , sağlıklı bir beklentim var, seçim arefesine dediğim gibi 15.20 hedefinden sonra 18.50 hedefini de yönelebilir izleyip görelim Ytd çok iyimser gelmesin bu fiyatların ucuzluğu artık sıkıcı olmaya başladı .Ytd
Para risk alır, borsaya girmeyi bekleyen çok ama çok para var bunların bir kısmı çekingen ve de sabırsız bir sermaye grubu ve realize olacağı üst banda borsayı taşımak isteyecekler , satış baskısı için nedenler de kalmadı , azaldı , ara satışlar ve kar cebe motivasyonla işlemler “ kilit oyuncular’’ yapmaz kanaatindeydim , bu tezimi borsa umarım yine kanıtlayacak.
Bakalım ölü taklidi ne zamana kadar devam edecek
geri zekali avi bitti mi acaba?
https://www.bloomberg.com/news/artic...mpaign=twitter
Turkey could attract $45 billion to $50 billion dollar in inflows within 12 months after May elections, Citi economists estimate, assuming monetary policy normalization and improvement in the macroeconomic outlook.
Hakan uyuyorsan UYAN !
garantinin piyasa degeri, seninkini gecti
yani en yüksek piyasa degeri söylemin artik dogru degil
haberin olsun
Ama 10 milyardan 25 milyara yapilacak sermaye artirimini biran önce aciklarsan durum degisir
Xbank daha ralliye büyük harekete başlamadı hele zirvesini geçsin güneşli günler gelsin bu nedir yahu aralık ayından beri yatay piyasa kabak tadı vermişti.
Tabi ki var. Bir kismi ulkeden kacirilanlarin parasi, ama daha buyuk kismi giden bir daha gelmesin diye hukumete guvenoyu vermek icin yatirim yapacak olanlar. Vakit alacak ama iyi olacak. Aslinda global olarak bankalar revacta degil, kriptodan dolayi temelleri sarsiliyor. Su akar yolunu bulur.
Kripto konusunda bir not :
Warren buffet değeri sıfır dedi dün sanırım , kumar merakı insanın kolay para kazanma arzunun bir neticesi kripto balonu yarattı diyor adam haklı hiç bir değeri ve medeniyete katkısı olmayan bir dijital ürün devlet güvencesine alında bile uçağa binip 2 saate inince % 30-40 fiyat oynaklığına sahip ürün rezerv para olmaz olsa olsa Rulet masasında pul olur . kripto paralar spekülatif ve kabul edilemez varlıklar oldukları sürece ÇÖPE ATILMAK kaderleri olacaktır . Devletler zaten Dolar ve Euro gibi sistemli hade yönetilen sağlıklı işleyen coin benzer dijital para da arz edebilirler piyasaya emisyon oluşturabilirler , kredili işlemlerde bile kullanılabilir bu dijital para ama blockchain takip ve suçluları suçu tespit edecek hukuki düzenlemeler yapmaları zorunlu olacaktır .
Mafya ve suç baranlarının canı istediği vergi cennetine 1-100 milyar dolar gönderdiği bir dünyayı kim arzu eder ki ! Coindeki 2 Ci ana sorun da bu
Değeri ne insanlığa kattığı değere fonksiyon ve faydaya göre mali karşılığı ne ?
Mafya ve su nasıl takip edilecek ?
Spekülatif iniş çıkışları nasıl dengelenecek ?
Coinler öyle masalsı iyilik timsali yatırım alanları değil , sorunlu çok sorunlu PARASAL araçlar haline geldiler , sen ben o biz veya başkası coinden koşa vadede çok para kazanabilir ama hacmi eline geçirenler sisteme zarar verdikleri sürece önlerinin açılacağını düşünmek saflıktır . Euro ve ya dolar coine HAZIRLANIN derim bitcoin bir tür altın renkli hatıra olarak kalabilir anılarda !
Dogru diyorsun ama kastettigim teknolojisi idi. Blockchain gibi. Bankalar gozden dusuyor.
Daha once de anlattim banka dokuman istiyor, hesabi kapatacakti. Cok fazla sey istediler ustlerine vazife olmayan. Ben de ne oluyor vermiyorum dedim baska bankaya gecirdim paralari. 1 ay sonra onlar da ayni sekilde basladi. O kadar parayi bavulla falan tasiyamazsin herhalde. Otobus ucak gerekir. Nereye koyacaksin, seyhin sarayi gibi birsey lazim.
Muahahhahaha. Kafasi basmayan biri atlayacak simdi dalga gectigimi anlamayip.
Sonucunda seve seve vermek zorunda kaldim dokumanlari. Ama bu isler 6 ay devam ederken banka ile hicbir isim kalmadigini da anladim. Ayni seyi abim de diyor. Odemeler AMEX'ten, Paypal'dan, coinden. Yatirimlar araci kurumdan. Heriflerde sadece para duruyor. Yatirim hesabimda durmasi daha mantikli bile. Mesela $500K'ye kadar SIPC tarafindan sigortali. Ama mevduat hesaplarina FDIC sigortasi $250K.
Banka devri bitti.
Katkisini birak, herifler dunyanin icinden gecti bir hic icin harcadiklari enerji ile. Bu cevreciler nasil ortaligi ayaga kaldirmadi ki.
Onlar icat etmistir coinleri muhtemelen de ondan.
Eee bizde İstanbulun en iyi AVM sine sahibiz Kanyon AVM 150.000.000 USD yani moskovada savaşta olan bir ülkenin AVM sine eski CHP li biri 1,5 milyar usd verirken yine aynı cenahın yönettigi İSGYO koskoca kanyon AVM ye 150.000.000 USD değer biçiyor
Ya moskovaya verilen para uçuk yada isgyo kanyon mülkü ölü fiyatta değerlendiriliyor.
Ayrıca bu arkadaşlar 1,5 milyar usd nereden bulmuş :D muazzam bir para
CHP’de Deniz Baykal döneminde partinin genel başkan yardımcılarından biri olan Onur Öymen’in oğlu Burak Öymen 1.5 milyar dolara Metropolis isimli AVM’yi satın alarak Rusya’da ekonomi tarihine geçti.
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ru...oymenin/691054
Yazık olmuş o paraya ona biz 200 mln USD ye Kanyon u vereydik 1,3 mlr doları da cebinde kalaydı. Hemi de para içeride kalır cari açık yaratmazdı. :)
https://paraajansi.com.tr/haber/1470...yista-aciliyor
Bu ICBC nin kiraladığı yer kimin mesela.
bu hakan`a gelsin
https://paraajansi.com.tr/haber/1474...an-sok-hareket