Çok kötü bir 3 aylık gelecek her halde. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
TECNO CH7n cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok kötü bir 3 aylık gelecek her halde. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
Eyvah şirket gene ihale kazanmış. [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
bugun düşen haberler bunlar bide hisseye bak ...:thumbdown:
İnşallah patron satışı olmaz. Hiç güvenemiyorum bu açıdan bunlara ama İnşallah olmaz...
7 milyondan fazla bir günde iş alıyor, fiyatlama ortada. Can sıkıcı hem de ralli zamanı...
Organize işlerdeki gibi olduk sanki. Tabutla kalakaldık. Ben cenaze sahibi kim beyler diyeceğim ama tabut ortada kalacak sanki. Vallahi asabım bozuldu teknik olarak hiç hoş olmayan bir mum oldu bence. Ters Fincan kulp formasyonunu umarım sadece ben görüyorumdur. Uzun ve zor bir zaman bizi beklemez umarım. :(
Patron daha önce kaçtan satmıştı?
Bu fiyattan patron satarsa, ayvayı yedik demektir Yatırım Tavsiyesi Olmadan yazıyorum...
bugun bu ikinci ihale yarın hapı yuttuk gene...
Şirketimiz, TOROSLAR EDAŞ tarafından daha önce gerçekleştirilen ‘'HAVALI HÜCRE-KÖŞK STANDART ALIMI (TD24000484)'' konulu ihaleye katılmış ihalede 2. olmuştur. TOROSLAR EDAŞ İhale Komisyonu tarafından işin uhdemizde kaldığına dair kesinleşme yazısı ve sözleşme daveti bugün (21.05.2024) tarafımıza iletilmiştir. İşin bedeli 3.563.000, -USD'dir. (ÜçMilyonBeşYüzAltmışÜçBin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile işin bedeli KDV hariç 114.692.970, -TL'dir.)
2023 başlanan Güç Transformatörü yatırımı 2025 ilk yarısında üretime başlaması hedeflenmektedir. Böyle Güç Transformatörü yıllık hasılata katkısı 150-200 milyon $ olması beklenmektedir.
2024 yılında, 10.000 adet yıllık üretim kapasitesi olan Dağıtım Transformatörü Fabrikası'nın yıllık üretim kapasitesinin 20.000 adete çıkartılması hedeflenmektedir.
024 yılı başında inşası tamamlanan 20.000 m 'lik kapalı alana sahip tesisimizde güneş panel üretim kapasitesinin artırılması hedeflenmektedir. #Europower
bunlarda şirketin sunumlarından ama fiyat ve yatırmlar şuan ters orantılı gidiyor sabır diliyorum hepimize...
Şu net kâr durumu da niye bu kadar karışık
SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER DÖNEM KARI (ZARARI)
907.228
Net Dönem Karı veya Zararı
764.761
Kap'tan aldığım bilgiler. Ama bugünkü (mayıs) yatırımcı sunumunda bile 907 diyor. Net kar 764 milyon!
Ben mi bir şey atlıyorum?
Finansal Durum Tablosu (Bilanço)'nda 764 milyar net dönem kârı var.
Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu'nda
SÜRDÜRÜLEN FAALİYETLER DÖNEM KARI (ZARARI)
907.228
DÖNEM KARI (ZARARI)
907.228
atlamıyorsun sunum beklentileri yazmış ...Ama power gibi şirketler işlerini yaklaşık 4-6 ay içersinde bitirip öyle paralarını alırlar bu son enflasyon muhasebesi işi bizim bilançoları çorbaya çevirdi ... yeni yılda olmucaksa bu iş güzel bilançolar görecegiz inşallah...
Bu çeyrek enflasyon muhasebesi yok zaten. Ama bu bilançoda gelen enf muhasebesi de baya bir yılı kapsayacak şekilde hesaplandı diyebiliyorum yanılmıyorsam.
Atlıyor muyum dediğim konu, NET KARIMIZI hala netleştiremiyorum :)
907 mi 764 mü?
https://fintables.com/sirketler/EUPW...EaAmqoEALw_wcB
Fintables da 764 ü gösteriyor. Ama şirket sunumda 907'yi göstermiş.
764 kar blançoda
evet. ama yatırımcı sunumunda 907 gözüküyor.
https://i.hizliresim.com/gd4937e.PNG
Bazı şeyleri özellikle mi eksik ya da yanlış bildiriyorlar bilmiyorum ama İŞ CEP te mesela iştirakler hakkında da bilgi yer almıyor.
bi gerçekte söyledikleri işler çok agır ilerliyor panel fab. hala 1 gw lafta 2,5 çıkartıcaklardı ortada bişey yok ...sene sonu güç trafo işi bitirebiliriz demişlerdi 2025 ortası diyolar oda yetişirse tabi..
yemin etmişler, %2 altı bu saatten sonra zaten eksi sayılır da yine de kırmızıyı yakmadan bırakmayacaklar...
Bilanço gelmiş :( bir Astor’a bak bi de buna. Piyasa nasıl fiyatlamasını biliyor…
[IMG]https://pbs.twimg.com/media/GONTS6BaQAAoISR?format=jpg&name=4096x4096[/IMG
vasat bir bilanço gelmiş enflasyon muhasebesi devam ediyor buyuk ihtimal
enf muh yok demişlerdi saçmalığın daniskası... kaldı ki astorda ona maruz kaldı.
6.550.000,000 lot satışı geçmiş olsun...:(
Behiç dede tam anlamıyla sapladı bize boruyu....:Sad:
Gesan+power sene sonu 100 milyara dayanır hayalleri kurarken, bize dayandılar... Hayırlısı artık=)
İyi niyetli olsa tam desteğe geldiğinde bu kap atılırmı. Yazık değilmi mu insanlara.
Acımayorlardı. :thumbdown:y.t.d.
yatırımcı ilişkilerine mail attım. bakalım ne zaman dönüş yapacaklar. y.t.d.
Sayın EUPWR yetkilisi
2023 yılında başlatılan ve 2024 sonunda üretime geçmesi planlanan Güç Transformatörü yatırımı ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Yıllık 150-200 milyon dolarlık hasılat artışı sağlayacağı öngörülen bu yatırımın firmanız için oldukça önemli olduğunun farkındayız.
Ancak, son zamanlarda yatırımların planlanan takvimden gecikme yaşadığına dair bazı bilgiler edinmiş bulunmaktayız. Özellikle güneş paneli üretim kapasitesinin artırılması ve dağıtım transformatörü fabrikası kapasitesinin ikiye katlanması gibi önemli hedeflerin gecikmesi endişemizi artırmaktadır.
Bu nedenle, EUPWR'nin yatırımlarının güncel durumu hakkında bilgi edinmek ve gecikmelerin sebeplerini anlamak istiyoruz.
Sorularım:
-Güç Transformatörü yatırımının üretime başlama tarihi ne zaman olarak güncellenmiştir? Bu gecikmenin sebebi nedir.
-Güneş paneli üretim kapasitesinin artırılması ve dağıtım transformatörü fabrikası kapasitesinin ikiye katlanması gibi hedeflerin gecikme sebepleri nelerdir?
-Bu gecikmelerin yatırımların maliyetini ve firmanın gelirlerini nasıl etkilemesi beklenmektedir?
-Gecikmelerin önlenmesi ve yatırımların planlanan takvime uygun şekilde tamamlanması için ne gibi adımlar atılmaktadır?
-Bu yatırımlar ile ilgili herhangi bir olağan dışı durum söz konusu mudur?
Yatırımların firmamız için ne kadar önemli olduğunun farkındayız ve bu konuda şeffaf bir iletişim kurulmasını rica ediyoruz.
-Kote ettirilen 6500000 adet hisseden gelen geliri nerede kullanacağınıza dair açıklamayı ne zaman yapacaksınız.
-Şu ana kadar patentti sadece sizde olan ürettiğiniz kaç ürün var ve bu ürünlerin kar marjı ne kadardır.
-Şirketiniz yaptığı iş kolundan başka bir sektöre geçme planı varmıdır.
Saygılarımla,
Gecen sene genel kurula gittigimizde güç trafosunun temeli atılmıştı en geç 2024 sonu yada 2025 başında bitirilmesi planlanıyordu tabi laftaymış...
Behiç dede ve kızı konuşmalarında Pk Pv nini uretiminin 2024 başı 2,5 gw cıkacagını söylediler ...
Şuan bakıyoruz biten hiç bir şey yok ve habire öteleniyor ben ve bir çok yatırımcı buna göre pozisyon almıştık birde üstüne habire lot satışı hisse kafasını kaldıramıyor..
Ben guvenimi kaybettim ve elimdeki pozisyonun yarısını sattım dün...
tabi sizler bilirsiniz ama boşuna tlf. yada mail atmayın bizi ayakta uyuttular bir şey çıkmaz...
lafta bedelsiz vermişler alsın bi taraflarına soksunlar milleti perişan ettiler....
Bedelsiz orani yuzde 200 azda olsa nefes aldirir en azindan. Hayirli olsun.
Dün satmıştım sabah, bilançoyu görünce sinirle. Gerçekten milleti dolandırma düzeni kurmuşlar, SPK eli ile milletin uç kuruşuna çöküyorlar. Yine de baya bir zararım vardı.
Yazık... Dönüp bakmam artık, 100 bin de olsa...
Zararda olanlara bedelsiz fayda sağlaması dileğimle...