Adam hisse fiyatının burda kalmasını canli yaşatıyor. Endeks dün 1.5 düştü bu yüzde 4. Bugün endeks artı 2 bu yüzde 1.5 . İşte durum tam olarak bu. Endeks düşüşüne fazla kapılması yükselişine ayak uydurması. Faiz ile alakalı değil.
Printable View
Adam hisse fiyatının burda kalmasını canli yaşatıyor. Endeks dün 1.5 düştü bu yüzde 4. Bugün endeks artı 2 bu yüzde 1.5 . İşte durum tam olarak bu. Endeks düşüşüne fazla kapılması yükselişine ayak uydurması. Faiz ile alakalı değil.
Global hisse senedinin çıkış yapamamasının tek sebepi var oda patron başka sebebi yok.....Eğer km istediği takas durumuna gelememişse şirket altın madenide bulsa yok pandemi ki(pandemi sonrası şirketler ortalama en az 10 misli primli) yok limanlardan dolayı borç ki(globalin borcu aldığı 30 liman alımı karşılığı olan borç ) yok 50 milyon dolar alacak davası ki (Alacaklı olan glyho kazanması çok yüksek ihalede 2. olan firma teminatı aldı) bide başımıza Galataport çıktı ki (adamlar 2 milyar dolar masraf yaptılar bana göre ihale iptalı global için hayırlı oldu)......Ammaa km yeterli hisseye ulaşamamışssa her şey çok kötü her şey şirket için olumsuz şirket sermayesinin 3 misli kar getirmedi port gemiler %10 dolulukla çalışıyor maden bitti gaz enerji bitti şirkette yandı bitti kül oldu......ytd
Bide unutmadan kimsenin ama hiç kimsenin yatırımcının ne aldığına ne zaman satması gerektiğine ne kadar tutması gerektiğine üstelik seni tutanmı var sana zorlamı aldırdılar gibi tavsiye vermesine gerek yok.....ytd
Ben diğerleriyle alakalı konusup muhabbeti uzatmak istemiyorum. Sadece sorum su iflas eşiğine gelmiş şirket o kadar borçla hangi mal varlığına istinaden 7 kat arttı? Adamlar zaten bugun leri satın aldı. Şimdide geleceği alacaklar ama faizler bu aşamada engel. Gereksiz risk olur malı yukarı surmek aceleye de gerek yok zaten mal toplu. Zamanı gelince gideriz merak etme.
Reis faizler yüksek diye kimse borsaya giriş yapmiyor mu ? Bu borsa 5 k den 10 k nasıl geldi. Geldiğinde bu eşek ne yaptı biliyormusun. Aynı iki günde yaptığını endeks düşer iki katı düşer , endeks çıkar endekse ayak uydurmaz yarısı kadar çıkar. Zaten endekse ayak uydursa şu an 30 TL olurdu değil mi ?
Peki bundaki kusur ney ? Patron yalancı olması . Bakın en basit kendisi dedi önce %40 sonra % 50 cikacam diye. Sonra mi ne oldu söz uçtu ama kayıtlar var. Kendisi veya İstanbul portfoy hisseye müdahale etmese en az 30 TL idi. Adam hisseyi kendi haline bırakmıyor. Hisse fiyatını ucuz tutarak senin tabirin ile havucu veriyor. Sonra mi ne oluyor ntgaz satılıyor stratejik ortak alıyor dedikodusu piyasaya fısıldıyor sonra geleni öpüyor. Ama öpme öyle kaydet değer değil. Ucuz adam %15 iş yapıyor. Yüzde 15 aşağı yukarı yaparak para kazanıyor.
Yani kalıbının adamı değil. Bana sorarsan iş adamı da değil sadece bildiğin spekülatör.
Şirketten imtiyazi kaldırsın o zaman göreyim onun kalıbını. Biz onda neler neler gördük liman satışında TV ye çıkıp kiminle görüştüğümüz söyleyemem Ka Ka Ka dediğini unutmadık ki o zaman çok önceden katar dedikodusunu piyasaya salmış TV de tescillemisti. Yani bu adam da oyun bitmez. Ama bu kadar ah alan biri iflah olmaz. Paraları yemek nasip olmaz olmayagina eminim.insanlarin emeğini çalıyor.
sn ZİGANA,
Senin anlamadığın yada anlamak istemediğin seyi ben zaten senelerdir burda anlatıyorum ama herkes cok biliyor yaaaa. . . . . o yuzden kocaman kocaman öpuluyor. . . . .sonra nemi oluyor? yok patron spekulatör yok istanbul portföy yok cacık yok macık yok taze mcık. . . . . . Bu işler öyle olmuyor. arkadas tahtanın bir kere uzun vadeli yatırım kağıdı olmadığını kabul ettiğinizde her sey daha kolay olacak. . . . . ama ne oluyor? kağıt ucuz burdan satmam. . . . . . bu laf havalarda ucusuyor evet kağıt ucuz ama ucuz olmayan ne var? bak fiyatı ucmus bankacılık hisselerinin bile fk lar hala yerlerde surunuyor. . . . demek ki daha buyuk resimde baska seyler dönuyor. . . . . . temsilde yanlış olmaz peynir görunce dayanamayan fare gibi adam ka ka ka dediğinde bir guruh sismiş fiyata zıplıyor. yav enayi ordusu bir seyi öğrenin artık amerikada bir laf vardır. bir hisseyi taksiciler konusmaya basladıysa alma değil satma zamanı gelmiştir diye. adam kağıdı toplayıp cakacak olmasa neden cıkıp televizyonda millete versin tuyoyu? Bu ADAM BU KADAR MALMI? Bu adam bu kadar mal değilse o lafla hisse alanlar kusura bakmayın ama . . . . . AL. bunu bir kere kabul edelim. işin özu herkes tercihinin bedelini öder yapacak bir sey yok. sonuc itibarıyla senin yaptığın yorumlamalar/okumalar doğru olsaydı su an sinir olmak yerine keyif catıyor olurdun . demekki bir yerde bir yanlışlık var.
Heeee sen diyorsun ki. . . . .en ucuzdan ben alayım . . . . .en pahalıdan satayım. . . . . .ama diyorsun ki ucuz diye aldığımda daha dusuyor pahalı dediğimde daha cıkıyor. . . . . ehhh oda amatörluğundendir. yada yanlış stratejiden ama sonucta zaten amatörlerin stratejileri yanlış olur :))) ama sıkma canını Bu alemde tahta yapıcıya bile giriyorsa gerisi hikaye
saygılarımla
Reis dipten alayım tepeden satayım derdim yok.zaten öyle bir şey de mümkün değil. Şimdi en basit hali ile şöyle ifade edeyim. Geçen sene 5 k endeksde 14 TL olan ve bugün 10 k endekste 13 TL olan bir şirket faaliyetleri de iyileserek devam ediyor ( yeni limanlar yolcu sayıları) ise ucuz degilmidir. Özellikle %100 yakın enflasyon olan yerde. Şimdi tekrar faiz diyeceksek kısır döngüye döneriz.Eger burda ucuz olduğunu düşünulmez dersen ne zaman ucuz olacak. ( Faizler düştüğü zaman söyleme sakin.)
Senin yazın var 7-8 aylarda 0.8 gormesi muhtemel diye. Ne olacak faizler mi düşecek.
Sondan başlayalım. . . .
Evet faizler duşecek. . . . . diğer hususa gelirsek
Yeni liman yeni liman deyip durma. niye? Yeni liman ı neyle aldı? sahip olduğu özkaynaklamı? yok. . . . . aldığı limnalara para harcamayacak mı? hemde nasıl (yani para cıkacak) peki aldığı yeni limanlardan harcadığından fazla para mı geldi? An itibarıyla hayır. Borclanma faizleri an itibarıyle dusukmu? hayır. Turkiyenin CDS leri an itibarıyle dusukmu? hayır? yuzde 60 faize karsı limanlar an itibarıyla % 60 kazanıyormu? hayır.
BUGUN İTİBARIYLE çarsıda vaziyet bu. . . . sen bana liman lardan surdan burdan gelme. . . . onun satın alma zamanı su an ama hasat zamanı su an değil. yani su an toplama evresi. adamlar sinekten yağ cıkartıyor. ve bir sure daha devam edecek. Hadi beni boş ver hiçmi ekonomi kanalı seyretmiyorsun? hiçmi ekonomist yorumu okumuyorsun? ne diyorlar?
Para girerse ilk banka ve holdinglere girecek ve ilk olarak bist 30 a ağırlıklı olarak girecek. şimdi burdan bile cıkarım yapsan holding endeksi ayağa kalkacaksa GLOBAL de işin içinde olacak. gerisi sana kalmıs istediğin yorumu yap. ama hadise bu kadar kısa ve net.
saygılarımla
Bende sondan başlayayım.hani o hep örnek verdiğin 3 den 14 de gidişte sahol , kochol nerden nereye gitti. Bu o zaman holding hissesi degilmiydi. Borçlanma konusuna gelince 330 milyon dolar borcu 17 yıl vadeli %7.8 ile borclanmis. Kötü bir oran mi ? Niye hemen %60 önümüze koydun ki ? Tr den borclanmiyor adam.Alinan limanlara cepten para harcamadan kredi ile alıyor. Alınan limanlar kendi borcunu ödüyor .Burasi hep haberle gitti. Gideceği zaman yine bir Ka Ka Ka olayı üfleyerek gidecek. Faaliyetlerinden dolayı götürmez.
Algı yapıyorsun. İflastan döndüğünü emin ol en iyi bilenlerden biriyim.antalya limanı satışı consus ve ntgaz halka arzı ve bedelli ile dünya kadar para soktu ve anca topaladi.
Ama işler iyi iken neden gitmiyor. Soru bu. 2 sene sıfır çekti diyorsun. Tav içinde aynı şey geçerli idi. Üstelik adamın elinden Atatürk hava limanı gitti üstelik. Oda düştü işler acilinca bilançolar düzelince tepki verdi ve geleceği satın alıyorlar şu an. Amma burda öyle bir durum yok. Liman aliyor diyorum ama borclaniyor diyorsun. Tav alamati limanını aldı peşin para mı aldı ? Bir şirketin büyümesi için kredi tabi ki gerekli. O zaman globalin 17 sene boyunca borç ödemesi var bir yere kipirdamamasi lazım. Bu arada yeni limanlar alırsa veya eskilerin süresi biterse yeni borclanma lazım. Yani bu bakış açısı yanlış.
Şunu da anlamıyorum düne kadar en çok eleştiren sendin kutmani.( İgneleyerek)
Şimdi adam sütten çıkmış ak kaşık muamelesi yapıyorsun. Sadece pegyo kutman hakimiyetinden çıktıktan sonraki hareketine bile baksan yeterli bence. Pekyi şu anki değeri edermi dersen global de bu değeri hak etmiyor derim. Adam hırsız emek hırsızı.
Sen bildiğin her şeyi gözden geçir. Külliyen yanlış cunku.
1. Ben mehmetciğimi (dikkat et hep mehmetciğim derim) kötülemiyorum. Sadece analiz yapıyorum.
2. Almaati tav In yatırımları içinde ne kadar yer kaplıyor? Globalin aldığı limanlar ve yapacağı yatırım ne kadar kaplıyor?
3. Adam asyadan liman alacağım diyor. Hangi parayla? Cıkıp bir bedelli patlatsa milletin hali nice olur? Hiç dusundunmu?
4. Cık artık su pegyo kıl yun muhabbetinden. Pegyo kaç kurusluk şirket?
5. Adam hırsız sa hissedarlarda suç ortağı.
6. Adama ak kaşık , bok kaşık muamelesi yapmıyorum. Burda sağır sultandan tut kör aga ya kadar herkes biliyor benim mantığımın trader mantığı olduğunu. Bu ne demek? Doğru zaman, doğru fiyat, doğru kağıt izi surmeyi bilmek demek. Bana kimse ak, mak değil anlayacağın.
Saygılarımla
Sayın Zigana şu son yazdıklarınızın tamamının altına imzamı atarım.
Sn zigana,
Sen sn gundemide gecti. Yav patlatırmı? Dedik yukarı bak patlatsa yazmısız yani kesinlik yok. Ya olursa var. Ha bide herife hem yalancı duzenbaz diyorsun sonra cıkıp ama kesinlikle bedelli yok dedi diyorsun. Adam sana teminat yazısımı verdi? Bunu sunun için yazdım tutki fonun biri yuklu alım yaptı (alacak mal yokda ortada misalenn diyelim) adama bir bedelli caksalar hali nice olur? Aldığı malı kime satar? 3 5 taban yer oyle kaçabilir anca. Bunları göz ardı etmeyin. Öyle tahtaya bakıp oooooo alıcı satıcı dolu demeyin. Buyuk oranda fiktif emir. Yani işler senin anladığın gibi gelişmiyor.
Bak şimdi dediğim noktaya geldin.Ben adama güvenmiyor diyirum piyasa bende güvenmiyorum ki sana mı inanalım ona mi dedim. Yani adam yalancı sen bunu kabul etmiyordun bunu kabullendin.
Şimdi fon alsa diyorsun bedelli patlatır yani alanı guldurmez üzer diyorsun bende sana bunu anlatmaya çalışıyordum. Sende aynısını söylüyorsun. Yani şu an aynı şeyi konuşuyoruz. Adam güvenilmez bir adam olduğu için tahtaya fon veya yerli yatırımcı gelmiyor. Şirketin faaliyetlerinde sorun olduğundan değil. Faaliyetler hiç olmadigi kadar iyi ama adam tahtanın gitmesine müsade etmiyor. Ben bunu anlatmaya çalışıyordum. Sanırım anlatabilmisim ki ortak noktada buluştuk.
Peki sende yüklü işlem yapiyorsun biliyorum.( Oransal halka arzda sana gelen miktarı paylaşmıştım ne kadarlık emir girdiğini hesap etmiştim)Yani fondan aşağı yanın yok ama bu adam seni bir türlü opemiyor. Dediğin her şey çıkıyor. Seni neden sıkıstırmıyor( zorla yazdım i harfini düzeltmek zor oldu😂)
Sayın Besiktask daha önce bir paylasiminiz vardı 7. Veya 8. Aylarda 0.8 doları görme ihtimali yüksek diye. Buda benim için 4 ayda dolar bazlı %100 getiri demekti ve tüm portföyü bastim. Şimdiye kadar tüm dediklerin cikmisti İnşallah bu defa yanilmazsin.
sn. ZİGANA
Beni vebal altında bırakacak yazılar yazma. Hep diyorum bir stratejiniz olsun paranın hepsini bir kerede ve bir kağıda basmayın diye. sen hepsini bastım diyorsun. burası borsa . iddia bayi değil.
yazımın en altında kocaman yazıyor oku.
Yazdıklarım deli saçmasıdır. Hiç bir anlamı yoktur. Yatırım ve bilgi tavsiyesi değildir. Sohbet muhabbet amaçlıdır.
Selamlar.. Yazsak ne olur? yazmasak ne olur. Sonuçta sicilimize kadar patron ve tahta yapıcı tarafından bilinip, takip ediliyoruz. Türkiyedeki borsanın işler acısı hali....
Sayın beşiktaşk yanlış anlamadıyssm siz yaptığınız paylaşımla benim anladığım, lütfen yanlışım varsa düzeltiniz, ya tahta yapıcısınız ya da tahta yapıcıyı tanıyorsunuz. Buna nerden kanıya vardın diye sorarsanız; tahta yapıcıya bile afedersiniz girdiğini söylüyorsunuz. ya .işte oradan. Aslında ben buna çok ihtimal vermesem de eğer durum bundan ibaretse başta sayın zigana ve benim/bizim hisse net forumdaşların , belki yazıyorsanız diğer basın yayın organlarındaki özellikle küçük yatırımcıların düştüğü durum haraptır. Belki de düşülen bu duruma da gülüyorsunuzdur, gülüyorlardır. Ya da diğer bir seçenek sayın zigana ile siz bilerek böyle bir sohbete girişiyorsunuz ki zaten bu forumda siz ve bir kaç kişi yazıyor, ve sürekli yönlendirme yapıyorsunuz. bu konuda hatalarım varsa, bir hata yaptıysam şimdiden özür dilerim.
son olarak Bir yatırımcı olarak bu hissede para kazanmaktan daha çok, gerçi onu da geçtim zararı kurtarabilsem(diğer ekonomik enstrümanlar karşısında)bu oyunun bu kadar acımasız oynandığının nedeni nedir bunu merak ediyorum. Birde bu hikayede biz figüranda bu şirketten nemalanan kimlerdir? Ayrıca bunu merak ediyorum..
Bu forumda bu oyunun sonunu bilen yatırımcıların olduğuna inanıyorum saygılarımla..
Sayın zigana burada ne sizinle ne bir başkasıyla polemiğe girmek amacında değilim. sadece hissetiklerimi söyledim. Ayrıca sisizn bu kadar saf birisi olacağınıza inanmıyorum
Bu yazıyı sırf size cevap verme nezaketimden dolayı yazıyorum yoksa aslında bildiğin/kabul etmediğin seyleri yazmaktan baska bir sey yazmayacağım. . . . .
Bu oyunun yapımcısı
OFER GRUP. . . . . . .royal carab.
Yönetmeni
MEHMET KUTMAN . . . . . . . Global yat.
Başrol
İSTANBUL PORTFÖY. . . . . BOA. . . . .
Yardımcı roller
10 15 kişi
Figuranlar
Seninde içinde olduğun zaman zaman figurasyonun değiştiği belli bir guruh. . . .
DİĞER MEVZUYA GELİNCE. . . . . . . TAHTTACI YADA NAMI DEĞER HAKİM HİSSEDAR zarar edermi?
Dönemsel olarak EVET. . . . . .sonucta olayı söyle dusun TURKİYE İSRAİLE ticari ambargo koydu ve oraya mal satanlar birden STOP. tamam baska kanallar uzerinden bu ticareti yapacaklardır ama bu surecte şirket kan kaybedecektir. tıpkı globale pandeminin vurması gibi . 1 sene daha surseydi ne olacaktı? sonucta adamın elinde mal var alan yok. eeeeee al sana kullum zarar. heee akabinde gecen sene olduğu gibi butun kağıtlar pandeminin acısını cıkardılar. ama hala şirketlerin coğu ağır yaralı . bu nedemek? aldıkları borcların faizleri yukseldi ve ödedikleri bedel ağırlaştı. haliyle buyuk coğunluk bir calkantı yasadı. sunu diyebilirsin ya iyide kağıtlar yuzde 300 500 cıktı. kazın ayağı öyle değil bosalt bakalım elndeki malı kağıt ne oluyor. BKNZ bjk 89 dan dustu 20 ye. . . . yani tahtadaki hareketler ve fiyatlar tahta yapıcı aracılığıyla olur ama onların mutlak kar edecekleri anlamına gelmez. yada söyle dusun bir fabrikanın hisselerini topladın orada deprem oldu fabrika yıkıldı. ne olacak? gecmiş olsunnnnnnn para uctuuuuuuu. yani hayat kimseye bedava değil.
saygılarımla
bana cevap verme nesaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim. Ama her zaman olduğu gibi benim sorumun gerçek cevabını vermeyip , genelde herkesin bildiği cevaplarla geçiştirme hakkını kullandınız. saygı duyarım.. Kendinize iyi bakın. Allah herkese kalbinin güzelliklerine göre versin. ama sayın KM asla? Ben kaybetmeye razıyım, ki yeterki sayın Km mutlu, istedikleri olmasın Bu hayatta hiç gülmesin.. Bu cümleleri asla kullanmak istemezdim, ama çok can yaktı. En büyük şahit Yüce Allah.. İster inanasın ister inanmasın...
Reis Kutman oyunu çok sert ve acımasız oynuyor. Bunu anlatmaya çalışıyorum dünden beri. Mal toplu diyorsun ( bana gorede öyle) neden hala bu kadar yatırımcısını eziyor. Bu yatırımcı gemi su alıp batarken kaçmadı bedelliye katlandı biraz gülmek istemesi suç mu ? Yani nankörlük yapıyor kutman ortaklarına.
Ben ofer filan bilmem şu an kağıt üstünde sahip belli. Beni ilgilendiren kısmı yatırımcı olarak kar zarar durumu. Ama ben sürekli zarar ediyorsam ki işler iyi iken demek ki ortağım paramı çalıyor demektir.
Son olarak Kutman çok ama çok ayıp ediyor ve zaten zayıf olan itibarını kökten yok ediyor. Çok ah aliyor.
Gündem günahtan kul hakkından bahsediyorsun ama insanları karalamakyi hiç dusunmeden yapıyorsun. Bir laf atıyorsun neden diye soruyorum öyle hissettim deyip gecistiremezsin. Cocukmusun sen öyle hissettim ne demek. Öyle hissettiren ney onu açıkla. Burda en çok biz yazıyoruz diye mi. ? Şimdiye kadar kaç paylaşım yapmisin sen ne kadar yapmışsın. Sen çok yazarsan senide aynı şeyle suçlasinlar.
1. Bu oyunun karakteri böyle %80 kaybetmeden gerisi para kazanamaz.
2. Yatırımcı ezilmek istiyorsa adam ne yapsın. yok ezilmek istemiyorsa bu kağıtta ne işi var?
3. Bir insanın yapacağı en buyük hata kendine yalan söylemesi. Gemi batarken yatırımcı kaçmadı DEĞİLLLLL. gemi batmayacak sanar Amatör yatırımcı. oysaki batar. işte bunu kabul etmez ve malda kalır. sonrada gemiyi terk etmedim diyerek avunur. öyle bir sey yok..
4. ŞİRKETTTTTTTTT YATIRIMLARI BİTMEDENNNNNN O ŞİRKETTENNNNNNN COKKKKKK FAZLAAAAAAA BEKLENTİNNNNNNN OLMASINNNNNNNNNNN. BU MEVZUYU DA DAHA FAZLA UZATMAYINNNNNNNNNNN. BU BÖYLE BİLİNEEEEEEE.
1. Bitmez
2. Mehmetciğimin emekli olması neyi değiştirecek?
3. Kast edilen sey şirket ne zaman kutmandan kurtulur sorusu ise kurtulunması gereken mehmetcik değil turk borsasına hakim olan anlayıstır. Oda öyle değişecek bir şey değil. Zira bizim millette paylaşma diye bir şey yok. Herkes bir köşenin sahibi olmak peşinde. Köşe sahibi olanlarda orayı bırakmıyor. En guzel örnek BUCIM de tarman efendi diyebiliriz.
Saygılarımla
Herkes bir köşeye sahip ama aşağı yukarı marj vererek arada yatırımcısına kazandırarak kazanıyor. Kumarhanede bile kasa %25 alıp %75 dağıtıyor. Sense %80 kaybedecek diyorsun.. Buraya yatırım yapanların %95 zarar ederek çıkıyor. Yani adam kazandırmayan surekli kendi kazanıyor.
Bu arada çok beklentimiz yok 1 dolar olsun yeter dedik ama bu gidişle hayal
Sayın Besiktask kochl tavan holdingler gidiyor. Şimdi biz hangi endeksteyiz
Kutman abi bizim hangi endekste olduğumuzu -0.69 Sübliminal mesaj vererek anlatıyor. Kendisini Bülbülderesi ve sonraki yolculuğu Hutame ancak temizler.