Rpd de miyadini tamamladı , başka buna benzer defansif fon bulmak lazim
Printable View
Rpd de miyadini tamamladı , başka buna benzer defansif fon bulmak lazim
dapgm bugün taban yapmayı bıraktı yatay. tavan başlarsa zararları kapatabilir bi bakmak lazım. ama bu arada söylediğiniz gibi alternatif arayışına başlamak lazım. ağızlarda hiç hoş bi tat bırakmadı. insan ne olursa olsun 7 kat yükselmiş halka arzın üstüne oturmaz abi böyle şey olmaz. çok maceracıysan arz edildiği gün alsaydın bari.
Hedef portföy beni de çok şaşırttı, onca reklamını yaptıkları mevduata alternatif olacak diye canlı yayın yaptıkları arbitraj fonu olan hda fonu da -0.72 yaparak para piyasası fon getirisinin de altına düştü. O yüzden bu piyasa da neyin reklamı yapılıyorsa kaçmak lazım. Bir de rpd fonunun günlerce taban olan dapgm hissesini alması bana masum gelmiyor zamanında aynısını ünlü portföy de yapmıştı. Bu alımlar kimin çıkış yapmasına fırsat sağladı bunu Spk nın incelemesi lazım. Buna ilişkin Cimer'e başvuru yapacağım.
31 Ekim dapgm 75 tl kapatmış. O günkü dağılıma göre 20 milyon TL'lik 275.000 adet hisse var fonda.
Kasım ayı içinde 82 tl görüp, şu anda 40,84 TL'ye düşmüş. (bu arada yine taban)
Bu ay sonu dağılım raporunu çok merak ediyorum.
Bir değişken fon, tabana kilitleyip tepetaklak olmuş hisseyi satmıyorsa, ya da kalkıp ekleme yapıyorsa gerçekten iyi niyetle bakmak zor oluyor.
Pazartesi ve salı nrg ve nvb ne getirdi takip.eden varmı
Günlük Para Piyassı fonu getirisi %0.11 olursa yıllık bileşik getirisi de 49.5377% oluyor. Stopajsız net getirisi.
Para piyasası fonlarına alternatif olarak getirisi daha iyi borçlanma araçları fonları var.
A1 portföy BBF fonu var. Yeni bir fon ama getirisi iyi gidiyor diğerlerine göre.
Dün %0,133 getiri vardı, bugün %0,166 getiri var.
Aylık %5 i rahat geçer gibi görünüyor.
Tek kötü yanı 2 gün satış valörü olması.
Yub hakkında ne düşünüyorsunuz
Oran %49.5 yapıyor. Hatalı hesaplamışım.
Benim niyetim PPF lerde takılıp TL olan parayı sonra iyi yönetilen bir borsa fonuna geçmek. XU100/USD = 2.4 olunca hisse fonuna geçiş yapacağım. PPF lerde valör olmadığı için tercihim beklerken PPF de beklemek. Yoksa PPF iyi bir yatırım aracı değil. Sadece park edip bekleyeceğim.
Hisse senedi fonları arasında ec2 yi beğeniyorum. Düşüşte daha sağlam duruyor. Getirileri de tatmin edici.
Hisse senedi taşıyor diye 2 gün valör şartı yok. EIB EIC gibi fonların 1 gün satış valörü var.
Hisse içeren borçlanma araçları fonları baya eskidir.
Örneğin buranın eskilerinin bildiği ve o zamanlar ara sıra alıp sattığımız TPF böyle.
Borçlanma aracı fonuna hisse koymak hissenin getireceği artı katkı ile diğer borçlanma araçları fonlarının önüne geçmesini sağlıyor. Tabi tersi de olup eksi yazdıkları da var.
TPF'de hala hisse var, hatta baya var.
Valör ise T+1
İçeriğe bakmadım ,borçlanma tahvil faizlerinemi acaba ?
Serbest döviz fonlarına gelen vergi düzenlemesinden sonra Altın ve gümüş fonları alternatif olarak gösteriliyordu. Bugün ilk meyvesini gördük. Garanti altın fonu %3 yaptı. Altın o kadar yükselmediği halde..
Fon valörünü düzenleyen bir mevzuat yok.
Valör süresi tespiti tamamen fonun kendi kararına bağlı.
Hisse fonu kendine güveniyorsa ve yapabiliyorsa T0 diyebilir
Yada borçlanma araçları fonu isterse T3 diyebilir.
Garanti Bankasında hesabın varsa tefasa yansimadan önce güncel fon fiyatını görebiliyorsun. Tefasta fonun fiyatı 0,4977 ama garantide 0,5131
Ama %3 yukselmesinin vergi ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Geçenlerde de altının yükseldiği gün bütün fonlar düşmüştü. Bir üye çoğu fonda bulunan bir kira sertifikasınin neden olduğunu yazmıştı. O tarz bir şey olmuş olabilir.
Yarın kendine gelir:)
Rpd -0,07%
rık +0,45%
Kıymetli madenler fonları içinde son 1 ayda en iyi performans KUT'ta
1 yıllıkta ise GGK
NVIDIA da insider satışları son sürat. Ameleler alırken patronlar malı zirvede iteliyorlar.
Amerikan 7 büyük hisse tarihin en büyük balonlarından birisi şu anda. FED balonu patlamadan hafif hafif söndürmeye çalışıyor.
Hindistan ve Çin teknoloji hisseleri daha uygun bir tercih olacaktır.
Kalkan mala oturmayın. Hindistan ve Çinde P/E si 5-10 olan cillop şirketler var. Amerikada P/E ler 40-50 seviyelerinde. Tüm borsa artık sadece 7 aşırı değerli şirketten ibaret Amerikada.
https://pbs.twimg.com/media/GAG1TrvaMAANbjY.jpg
Fintables fon işine girmiş
Fon kodunu değiştirip bilgileri görebiliyorsunuz:https://fintables.com/fonlar/RPD
Özenerek yapıldığı belli
Geçici olarak mı böyle yoksa sürekli mi ücretsiz olacak bilmiyorum