zp6 tamamen katılım hesaplarından oluşuyor, diğerlerinde farklı miktarlarda eurobond vs oluyor, fark buradan.
Bi de tavsiyem olsun belki vade öyle denk gelmiştir bazen oluyor maalesef ama elinizden geldiğince pazartesi sabah oran almayın.. En azından öğleden sonrayı bekleyin.. Hele de faizlerin arttığı bir ortamda..
Vakıfta yeni para için 32 gün üstü TL mevduata 41.5 veriyor.
Bugünkü taze oranları söyleyeyim. Bütün rakamlar milyon üstü içindir.
Fiba bir şubesi 42 verdi diğer bir şube 45 (kendiniz teyit edin) 32 gün ve üstü
Denizbank yeni müşteri 92 gün 44 ama mobilden açılacak hesap.
iş kkm dönüş 41 ddkm dönüş 50
Akbank 1000k+ 32 gün 39, 45 gün 40, 90 gün 42 teklif edildi hepsi reddedildi 20 faizden kkm yapıldı
Ziraat normal vadeliye (32-35 gün) 1 mio üstü %41 verdi. 1-2 aydır anladığım kadarı ile kamu bankalarında ziraat yüksek vermeye başladı artık. En azından Hulk a göre :)
Peki hocam %20 faizi niye kabul ettiniz? Yanılmıyorsam daha yüksek faiz vardı piyasada. 4 gün sonra benim de KKM dönüşüm var. Bu hatayı bende yaptım. Nasıl olsa döviz artışı faiz artışını geçiyor böylece faiz oranının hiçbir önemi kalmıyor bari kur riski almayalım diye 3 aylık %38 faiz yerine % 29 KKM faizini seçtim. Sonuç, her bir milyonda 15.000 tl tahmini kardan zarar. (yanlış hatırlamıyorsam)
20den kkm yapıyorsunuz da 3 aylık kkmnin doların 1 2 yada 3 TL artması durumunda neredeyse fark oluşmuyor ki kkm sadece farkını veriyor öyle değil mi?
Bu ülkede her konu da Reis' in işaretine bakan halk, iş paraya geldi mi güvenmiyor. Zira 2-3 defa terste kaldı. Bu kez gerçekten devlet eliyle devalüasyon yapmamak için vatandaş dövize saldırsın diye sürekli ortamı geriyorlar, içerde - dışarda hır gür var ama bir türlü dövize saldıran yok. Hatta merkez bankası faizi neredeeen neeerreyee çıkarttı ama bankalarda mevduat için zırnık yok diyor. Bu durumda normal şartlarda insanlar döviz- altın ve mala saldırır , bu kez ısrarla TL. de kalarak bankaya eksi reel getiriyle yatırıyor.
Haliyle bankalar en güzel dönemlerini yaşıyorlar.
Bir arkadaşın kkm de parası vardı sanırım zaman içinde kkm de tl faiz olayını bitirmişler (%7 gibi bir faizden bahsetti) o da tl faize geçmiş fakat doları risk görüyor. bir banka döviz getirirse ddkm yapabileceğini söylemiş ddkm de hem faiz var hemde kur riski almamış olurum diye düşünüyor. şuan tl faizde olduğu banka da "ddkm nin al-sat farkı var, vergisi var, uzun süre ddkm de kalmalısın vs) gibi korkutmuş. açıkcası uzun zamandır dolarda olduğum için ne ddkm nede kkm takip etmedim çok yüzeysel bilgim var.
konuyu bilen arkadaş varsa biraz bilgi verirse kendisine ileteceğim, mb sı yasaklasıyda kesin birikimi olan için iyi birşeydir diye düşünüyorum. geçmiş sayfalara baktım ddkm yasaklanmış görünüyor fakat net olarak konuştuğu tarihte banka (2kasım sanırım) döviz getirirseniz ddkm yaparız demişler.
bilgi veren vermeyen herkese teşekürler.
Benim işe bakan MH. bankalar kredi mevduatında sıkılaşmaya gittikleri için, üst limit koydukları için kredi kullanan azaldı bu nedenle bankalar yüksek oran vermiyor dedi, ben Ziraat MH. nin yalancısıyım. Dedim ya MB nin son toplantısından evvel bana 42,5 vermiştin, şimdi 5 puan daha arttı sen 1,5 aşağı çekiyorsun, 50 istemiyorum bari 46-47 verin dedim..
Bunun üzerine piyasada kredi kullandırım daralmasından sözetti. Ben de bağlamadan çıkardım parayı..
Vakıfbank, 3M+ TL, temdit, 32 gün, %42.
Aldığım geberik oranlar....
Hepsi yeni para..
Denizbank
KKM %20
Mevduat 47 gün(27 Aralık yıl sonu diye) %42,92 gün %44 (%45 alırım diyor)
Odeabank
KKM %20
Mevduat 47 gün %41, 92 gün %42
İngbank
KKM %20
Mevduat 5M a kadar %40 her vade
Garanti
KKM %15
Mevduat 32 gün %40, 92 gün % 43
Geberik ne kelime, zombie zombie.. Ölmüş selası okunmamış.. Mortingen Şıtraze..
Az önce Tunç Şatıroğlu nun son videosunu izledim.. Geçen bazı çok bilmişlerin para arzının kura etkisi birebir olmaz dediği konya değindi.. Dolar buna hemen cevap vermek veya uyumlu gitmek zorunda değil ama önünde sonunda para arzına gelir diyor.. Bu hesapla 32,15 gibi bir şey olması lazım diyor kurun.. Para arzının da artmaya devam etmesi beklendiğine göre bu değer yukarı gitmeye devam edecek her ay.. Bugün 28.45 den bağlanan kkm 3 ay sonra artışın devam ettiği ayları da hesap edersek aylık %5 diyelim.. Kurun Şubat başında 37,21 gibi bir şey olması lazım.. 37,21 i geçtim, şu anki olnası gereken 32,15 e göre faiz verse, en az %9,49 net faiz vermeli.. Onunda yıllığı kabaca %40 yapar.. Sanki bu hesaba göre şekillenmiş her şey.. Değil mi?
Arkadaşlar cari açık ve dış borç stoğunun çevrilebilmesi için gerekli olan tutarlar belli.. Bu ülkede dolarla ilgili başka da bir şey bilmeye gerek yok. Kafa karışıklığı oluyor gerisi... Ben KKM sistemi bitinceye kadar devam...
vay vay ...
bir önceki zamanlara dönme umudu yeşerecek mi ?
750.000 Gazeli Flilistinli Türkiye'ye TEHCİR edilecek
karşılığında BATI Türkiye'ye 30 MİLYAR DOLAR DESTEK Çıkacak...
https://img.odatv4.com/rcman/Cw560h5...dolar-emui.jpg
https://www.odatv4.com/guncel/cia-go...olar-120010260
Yani Londralı ile New York'lunun işine son...
piyasaya sürülecek LİRALAR...
patlasın
borsa-
gayrımenkul-
taşıt fiyatları...
bu büyük ümidin ilk satın alındığı yer BORSA İSTANBUL
bu arada alta kalanın canı çıksın...
The United States and Israel are in discussions with Gulf countries, Egypt, and Turkey to evacuate the people of Gaza and halt the conflict in return. The alleged evacuation process is as follows:
The goal is to evacuate 2.5 million Gazans from the region.
They will be distributed among various countries, which will also provide economic assistance. Egypt's debt to the IMF will be paid, and Turkey will be supplied with the foreign exchange it needs.
950,000 people to Egypt
750,000 people to Turkey
400,000 people to various Arab countries if willing
150,000 people to Saudi Arabia
100,000 people to Gulf countries
50,000 people to the United States and Europe
50,000 people to the West Bank
Turkey and Egypt will receive support through UN and EU funds, as well as direct cash aid and assistance on various matters from Gulf countries for the refugees they host.
A fund of at least $30 billion is being prepared for this process and its aftermath.
If the northern front is not opened or if a ceasefire is not achieved, and if some form of evacuation takes place, most of the people in Gaza, as well as the combat mechanisms in the region, will be distributed to Turkey and Egypt. Those who have lost the war and been abandoned, as well as the new generations, could turn into a major source of resentment and anger, and various legal and illegal dangerous terror and criminal mechanisms.
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!!