Hiç alakası yok. Sermaye pasif tarafta demiş, sermaye artışı pasifteki diğer kalemlerden yapılıyor zaten. Onlar da pasif.
Printable View
Bence gelecek karın artık bu ortamda çok fazla önemi yok..450 de gelebilir..550 de.. Gelen şirket bilançoları ile hisse fiatlarının artık pek ilişkisi kalmamış gibi.. Kontrolmatik geldi şu an FK sı 135..iyi grldi dediğimiz fonet bile 25 FK da.. Bence borsadaki hisselerin özellikle son 1 yılda halka arz edilenlerin fiatları çok çok pahalı.. Borsada ucuz olanlar klasik bist 30 lar.. Sahol şişe banlalar thy pgsus gibi klasik hisseler.. Bu ucuz kalmış hiseler arasına ARDYZ de katabiliriz.. Maalesef yaklaşık bist deki 500 hissenin 400 ü çok pahalı..Yalnız tek bir toleransım var bu enlasyon ortamında belki şirketlerin gerçek değeri düşük kalmış olabilir..
Bu arada gelen bilançolarda iyice moralim bozulmaya başladı.. Ve ARDYZ de gelecek kar 450 milyon olarak kendimi alıştırmaya başladım..İnşallah yanılırım..
Bilanço sürpriz şekilde iyi de olabilir. Zira 2023 başında signum teknoloji satın alındı. Yıl ortasında gelir paylaşımı usulü ile Özbekistan'da radar sistemleri devreye alındı. Yakın zamanda da Oxivo bilişim satın alındı. Signum teknoloji ve Özbekistan işinin yıl sonu bilançosuna etkisini ilk kez göreceğiz. Umarım ciddi pozitif bir etki görürüz. Özbekistan işi ile birlikte ilk kez yurt dışı faaliyetlerden gelir elde edecek. Ben şirketin iyi işler çıkardığını düşünüyorum. Örnek verecek olursak Ard, Signum Teknoloji firmasının yüzde 51'ini 3 yıl vade ile 1 milyon dolara satın aldı ve aldığı kısmın yarısını Kontrolmatik teknolojiyle 175000 hisse karşılığında sattı. Şu an 175000 kontr hissesi 1.5 milyon dolar değerinde. Bu çok büyük bir kazanç değil fakat doğru hamleler yapıldığının bir göstergesi. Aldığı bu şirketler ardyz'in karlılığını artıracaktır elbettte. Tabi her zaman bu tür şirket alımlarının arka kapıdan para kaçırma amacı ile yapılabileceğini de göz önünde bulundurmak lazım. Bilançolar bize gösterecektir bu şirketlerin nasıl bir katkı sunduğunu. Yatırım tavsiyesi değildir. Bol kazançlar
Bu hafta bilanço düğümü çözülecek.. Esas beklenti olan 2024 e odaklanacağız..Zaten ciro bize 2024 ün şifrelerini verecektir..Sabır ederek bayağı bir gelir kaybı yaşadık.. Umarız bu haftayı 50 tl lere doğru yönümüz başlar..Alım ve satımda lotlar artmaya başladı. 300-400 bin lotluk alımlar gelmeye başladı bu iyiye işaret..
Semşh bey nisan sonu mayıs başı gibi demişti am..onlarda tam tarih söyleyemiyor..
bu bilanço döneminde ne kadar net kar, EFK, ciro vs. yazması oldukça önemli tabi. bununla beraber 2022 yılı için de EM muhasebesi uygulanacağı için reel büyümeyi net bir şekilde göreceğiz. bakalım mevcut F/K'nın üzerinde bir büyüme gelecek mi? EM uygulanmış 2022 ve 2023 bilanço dönemi arasında esas faaliyet karında %20 ve üzeri büyüme gelmesi harika olur. normalde büyümesi beklenen şirketler için F/K büyüme oranından daha düşük olsa da kabul edilebilir (dolar bazında /reel büyüme olarak). dolar bazında seneye %20'nin üzerinde büyüme gerçekleşir her türlü. kısacası EFK'yı reel olarak ne kadar artırmış ona bakalım.
Signumun tamamını satınaldı. Yüzde 49 unu Kontrolmatige kısa sürede iyi karla sattı. Şuan yüzde 51 çoğunluk hissesi bizde.
https://www.borsamatik.com.tr/ard-gr...a-haber-150450
Ben kendimi 2023 yılıi 450 milyar tl net kara alıştırdım..üzeri gelirse ..ballı kaymak olur..
Kurumlar vergisi beyanında bugün son gün. 2023 UFRS bilanço yollamayan şirketler ya bugün yollayacaklar ya da VUK bilançosunu yollayacaklar.
Düzeltme için teşekkür ederim.
46.58 İ İKİ KERE DENEMİŞ kıramamış
bugün 46.60 üzeri kapanış 50 yolculuğumuzun başlangıcı demektir..
https://twitter.com/mehmetyazir/stat...qZSgCbeaA&s=19
#ardyz
8 yıl üstüste yıllık ortalama büyüme %100 ve yüksek kar marjı ile devam ediyor. Sektörde nadir fiyatlamamış hisselerden.
Bugün vergi dairesine verilen ciro ve kar rakamı gelecek belki seans içindede gelebilir.. saat 17 de kapanıyor resmi daireler ..çoktan vermişlerdir.. hadi hayırlısı..
vergi dairesi bilançolarını açıklamak zorunluluğu yok. şirketi aradım da 2023 yılı bilançosunun bağımsız denetim kurumundan henüz gelmediğini söylediler
vergi dairesi biliyorda biz neden bilmiyoruz.. Şu an Ankara çankaya vergi dairesine beyanname verildi.. Oradaki memurlar biliyor..
teknolojiler bilançolarını çatır çatır gönderdiler bu akşam
genel olarak iyi bilançolar geldi. özellikle KFEIN ve SMART
yarın ardyz için iyi bir gün olacak. bu bilançolar teknolojilerin fos olmadığını gösterdi. yarın da 4-5% gelecek gibi
Analist oğuz bıkmaz kfein ve ardyz yi takip ediyordu. Kafein bilançosunu takiben ardyz yi de içine alan yorumu:
Yazılım şirketlerinin yüksek duran varlık, stok gibi kalemler barındırmamalarından dolayı ve #KFEIN'in de net nakit pozisyonda olmasından dolayı 100 milyonluk bir parasal pozisyon kaybı var. Bu biraz tahmin edilebilirdi. Bu net kar rakamı piyasada negatif karşılanabilir.
#ARDYZ için de benzer bir tablo oluşmasını bekliyorum, daha hafif enflasyon muhasebesi etkisi ile. #ARDYZ az da olsa net borç pozisyon da ve duran valıkların özkaynaklarına oranı #KFEIN'e göre daha yüksek. Yine de enf. muh. açısından dezavantajlı.
#ARDYZ son çeyrek mevsimselliği çok yüksek. Oradan gelecek reel performans enf. muh. etkisini kompanse etme etkisi de yaratacaktır.
Bu tablodan yola çıkarak, sektör için 2024 beklentilerinin de az bir miktar gerisinde gerçekleşmeler olacağını düşünüyorum. 2024 enflasyonuna da bağlı olmak üzere, 2024'te enf. muh. etkisi daha az olacaktır
Net kar rakamindan ötürü yarın negatif karsilanabilecegini düşünüyor oğuz bikmaz. Bence öyle olmayacak. Yarın kfein için pozitif bir kapanış olacak bence. Bagacazzzzzz
Yazılım sektörü diğer sektörlere göre çok güzel gidiyor bu bilanço doneminde.
Tum aciklanan bilançolarin %70 -80 ni enflasyona yenik. Ama yzilimcilar maşallah hem ciro hem brut kar ve favök bakımından fark yaratiyor.
En guzelinide Ardyz getirecek inşallah.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Orge enflasyon muhasebesinden -491 m. gol yer diye satmistim. -436 m. gol yemiş.
Tukaşı -650 m. gol yiyecek diye satmistim enflasyon muhasebesi nedeniyle -700 m. gol yemiş.
Bilanço hayırlı olsun, net kar -429 milyon- benim beklentimin altında kaldı. Favök iyi 904 milyon- Bir incelemek bakmak lazım. Bakalım piyasa nasıl fiyatlayacak.
Bilancomuz gelmis hayirli olsun öncelikle..
Gerceklesen ciro:1140
Gerceklesen Enf Muh Net Kâr:428
Bilancomuz super değil ama kendi sektörü icerisinde gelen bilancolar arasinda Kfein ile birlikte en iyilerden olabilir.
Olumlu olarak satışların maliyeti gecen seneye göre iyileşmiş.
Olumsuz olarak Finansman giderlerimiz gecen seneye göre 9 katına cikmis.Faiz giderlerimiz 6 katına cikmis.Borcumuz artmış.Serbest nakit akisimiz eksi..
10 üzerinden 7 lik bir bilanço benim için.
Buna da şükür diyorum.
Son olarak 2024 yıl sonu temel olarak ederimizi 100 den 75/80 guncelliyorum..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Bilanço hayirli olsun :)
443 kar geldi. hayırlı olsun
Hasılat 1140
Brüt kar 904
Brüt kar marjı %79
Esas faaliyet karı 727
Esas faaliyet marjı %64
Özet rapora baktım şimdilik. İlk düşüncem ekleme yapmak için fırsat kollanmasi gerektiği yönünde. KFEIN de oldukça pozitif açtı
Reeskont faiz gideri 80 Milyon, kısa vadeli borçlanma gideri 76 milyon. Borçlar artıyor ve bunun maliyeti de bilançoda ciddi yer almış.
Bu kadar yüksek borçlanmanın nedeni nedir?