uzun zamandır sayfada benim anlatamadığım konu bu. Doğru !..
Printable View
97000 Usd !? ( kağıt üzerindeki bir değer, kuruluş sermayesi dışında anlamı olmayan para, Öz varlık kalemi altındaki bir satır ) Ödenmiş sermaye 3150000 TL değilde 1 TL olsaydı o 1 adet hissenin fiyatı bu gün 13000 TL değil yaklaşık olarak 37.800.000.000 TL olacak idi. Kaç kişi bu fiyattan bu hisseyi alabilir idi ? Yani bölünme derinliği arttırıyor. 1 tane hisse kullanmak yerine 3150000 hisseyi 13000 TL den borsada kullanmak zamanında bistte manipülasyon yapmayı azaltmak için yapılmış denebilir. Hisse sayısının Piyasada artması yani bedelsiz verilmesi teoride Manipülasyonu azaltmalıdır. Kısadan hisse Firmalar bedelsiz yapmak sureti ile derinliği arttırmakla kalmazlar manipülasyonu azaltırlar . Bizdeki durum bunun tam tersi yani patron derinlik istemiyor, isteseydi 22 yıldır beklemez idi.
Rogliç Hocam sizin söylediğiniz gibi sermaye artırımını yapmayıp tahtayı sığ tutarak patron spek anlaşarak hisseyi hep sıcak bedelsiz beklentisi ile tutup durdular tabi bu arada yıllarca egeenin speği de patronu da bundan güzel paralar kazandılar ky da hissenin her yükselişinde aha hisse hareketlendi bedelsiz geliyor ayağına satmıyor yukarıdan malı veren spek çok çok aşağılardan geri yerine koyuyor yıllarca bunu yapıp durdular hep bir beklenti içinde kaldı ky. Spek gibi en azından yılda bir kaç defa alsat yapsak al sana bedelsiz belki daha fazlası ama yapmıyoruz tabiki yapanlar vardır onun için tahtacısı da patron da ky ı çözmüş ona göre davranıyor.
3.kez yazıyorum.. Bu kağıtta bir Matematik algoritma var sanki. Basitçe Çarpı 6,Bölü 2.
Kabaca 350 den 2100 yapmış .Çarpı 6. sonra 1200 yapmış..Bölü 2. Devamında 7200 var ..Çarpı 6.. Sonra 3800 oldu mayıs 2023 te Bölü 2 ...Netekim 22.000 de çarpı 6 yı beklerken "formülü çözdüler biraz değişelim" deyip 18.500 de satışa döndü..Simdi Bölü 2 yi bekliyoruz.. Ve sonrasında çarpı 6 yı hayal eder eskiler...:)..periyot mu?.. onu kimse bilemez..:) Sermaye arttırımı yapsa bunu beceremez tabii..niye yapsın? en büyük oyuncu kendisi..
Yani 18500/2*6 mı demek istiyorsunuz?:one:
Bütün kuşçu xci tayfa 12000 11.800 10.000 muhabbeti yapıyor kurban parası lazım gerçi doymaz onlar açığa oynar!
EGEKIZ a iyi Başlık Parası öderim, üstüne Hayır duası ederim !..
Dip NoT : Tahtaya 1 lot koyduk anında yönü değişti.
Yerim sizin o R2-D2 larınızı !..
Ben bu kağıdı almak istediğim yazlık ile kıyaslıyorum ve sonuç hala zarardayım yaklaşık 4 yıl oldu kimse kar ettirdi yok şuradan buraya geldi demesin. O sacro ve tayfasına inanıp da mal alanlar beter olsunlar diyeceğim de işin ucu bana da dokunacak.
Geçen bir arkadaş yazdı bütün olumsuzluklar fiyatlandı diye. Evet tamam da peki olumlu olacak ne var elimizde. Temettü vermez bedelsiz yok diyor arkadaşlar gerek de olmadığını söylüyor e fabrika işi de ertelendi.Yönetim zaten ketum kap map hikaye bu kağıdı götürecek olan yine spekülasyon maalesef
Düşürün düşürün bu dünya size de kalmaz
Bu hisseyi bu hale getirenler eserleriyle gurur duysunlar
Hissenin tahtadaki sahibi Patron/Spek ortak girişim sermayesi .
Fon bu yüzden kurulmuş olmalı !..
Kasımda Fiyata bakarız o zamana kadar toplarız !..
Takasbank TEFAS | Fon Analiz
DiP NoT : Satan Salaklara sarıkız gibi seyreden patrona selam olsun ...
Size bayram yok diyor egeen.
Patron I.QTr bilançoya baktı kar düşük açıklanacak o halde Kasımda 19200 TL ye kadar Alırım ben dedi o zaman kadar nakitte beklerim faiz basarım diyerek tahtada herkese gömüyor. Yani kısaca Kasım a kadar tutacak ve Kasımda 19200 TL den satacak salak arıyor. Google yerine Egeen Transiklate ile tercüme edeyim dedim.
Sayın Ganalı,
Benim de bir ev hedefim var. Egeen 18500 kem hedefime o zamanki portföyümün yüzde otuz gerekiyordu. Yani yaklaşmıştım. Hatta konut faizleri düşük olsa onu bile düşünmüştüm.
Şu an itibarıyla portföyümle hedeften o kadar uzaklaştım ki...Üstelik bu arada takip ettiğim konuta veya emsallerine yüzde 25 civarında zam geldi.
Tam hedefe yaklaşırken yeniden kaf dağına çıkıyor.
Hayırlısı bakalım. Bedavadan bekliyoruz.
CPH2125 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sonbahara doğru bedelsiz hikayesi tekrar ısıtılır ve hareket-hararet önümüzdeki genel kurula kadar devam eder. Eninde sonunda bu bedelsiz gelecek ama ne zaman?
Sevgili Esentepe maalesef durum bu bedelsiz de gelse çok uçuk rakamlara gideceğini zannetmiyorum.Sıkıntı bitmiyor gerçekten bu sacro ve kardeşi iyi çalışmışlar herkeste egeen var kimi 17 den almış kimi 15 den..
Zaman geçiyor ömür bitiyor çok hevesim de kalmadı artık..Ben bu şirketin sahibi olsam bu kadar spekülasyona izin vermezdim ama maalesef onlarda işin içindeler..
2010 dahi 4 milyonluk karlardan bu yatırım sonrası ulaşılacak karlarla geçmişteki gibi hareket edebilir.
O zaman tek olmayan patron satışlarıydı.
Dolar bazlı yeni zirveler olacaktır.
Teknikde seyrek 200 günlük ortalamalar ve altına sarkmaları var.
Bilançoda salllamasyon 115 milyon civarı bekliyorum.YTD.
Sermaye yedekleride artmaya devam edecek.
Sıkıntımız fiyatlar hariç.
Anlaşma ve patron satışı artı fabrikayı üretime alamamaları hala.Sallıyorlar iyi gelişmeleri.
Öteleyip öteleyip tahtadaki küçük ortakları yıldırmakmıdır amaç.YTD.:vk::drunk:
Çok çok seride 200 günlük ortalamalar geldik.
Soluksuz bastılar tahtayı.YTD.
Yeşilde neymiş abd dolarımı yahu.
:Sad:
Bank of un bir haftadır alımları 8700 lot oldu.Sattıklarını topluyorlar.ytd.
.
Açıklama
Haziran ayı itibari ile kaba inşaat işlerinin tamamlandığı, mekanik ve diğer imalatların Ekim 2023 sonuna kadar tamamlanacağı hususu paylaşılmıştı.
Gelinen son noktada Mayıs 2024 sonunda tamamlanmak üzere inşaat çalışmaları ve 2023 sonu itibari ile deneme üretimi başlayacak şekilde yeni makina kurulumları devam etmektedir. Mevcut makinaların taşınması 2024 ilk çeyreğinde başlayacaktır.
Gelişmelerden kamuyu bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.
3 Kasımda konuşma özürlü CEO’nun gönderttiği kapta “ mevcut makinaların taşınması 2024 ilk çeyreğinde başlayacaktır “ yazıyor. Yaklaşık 5 ay olmuş mevcut makinalar taşınıyormu, taşınacakmı, taşındımı belli değil. Taşındıysa üretimi nasıl yapıyorsunuz ?
O videodaki eğitiminle ilgili söylediğin yalan gibi, İşin gücün sahtekarlık, yalan, dolan. Çok büyük sahtekarsın. YTD
Arkadaşlar hiç mi iyi haber yok yav. İçimiz karardı.
Bir çok üstad değerli yorumlar yaptı..
Ama soru işaretli kalan alanlar ile ilgili somut olarak söylenecek bilgi öngörü var mıdır ?
noldu bu yeni fabrika ne aşamada tahminen hangi tarih civarı aktif olur
Eski fabrikaya nolur?
Eski yeni fabrikanın firmaya etkisi nolur ?
Yeni anlaşma telefon görüşmesi mi detayları ne zamana belli olur ?
Kötü şeyler geçti iyi şeyler için bir zaman öngörüsü yok mudur
İlk çeyrek bilanço kötü gelecek büyük ihtimalle. Bu kadar düşüş normal değil. İyi gelecek olsa azda olsa fiyatlanırdı.
[QUOTE=Babatolien;6825652]Bunlar uzmanların bile çözemeyeceği sorulardır.:yes:
Çok daha basit olan bir soruyu ben sorayım mesala.
2014 de başlanan modernizasyon ve yeni fabrika yatırımı 10 yıl geçmesine rağmen neden daha tamamlanmadı.?!!![/QUOTE
Ne güzel bir soru, şimdi taktir ettim seni. 10 yıldır modernizasyonu tamamlanamayan fabrikanın taşınması 10 yılda bitermi acaba ?
Sahtekarlıkda kimse su dökemez bunların eline. YTD
hocam işin özünü yazmışın,
yeni fabrika, modernizasyon, iş anlaşması vb. falan bizim borsada hikaye, adamlar vurgun yaptı,
ne zaman döner gelirler (gelirlerse) , hisse ayağa kalkar, değilse arada bir iki cılız tepki yükselişi falan olur o kadar.
haaa 5/10 senedir elinde tutan ky zaten satmaz, sat da denilmez.
bir de kimseyi eleştirmiyorum, burada çok iyi temel, takas analizi yapan üstadlar var, saygı dıyuyorum ama hiç birinin analizi de işe yaramıyor,
son olarak bu hisse bedelsiz bile verse uzuuuun yıllardır elinde tutanların hayallerini gerçekleştirmez, yıllardır şişerek bugüne gelmiş bir hisse, ( kimse karlılık falan demesin, karlılıkta egeeni ikiye katlayıp, egeenin yarı piyasa değerinde hisseler var), hayırlısı bakalım, takipteyim.
Üstad 30 bin lotu 18500 satıp 12500 aldığınımı anladınsan yanlış anladın.zahmet olmazsa bi bak matrikse mayıs dan bu tarafa kurumlar ne kadar hacim yapmış, kaça alıp kaça satmış
Takasların efendisi doctirine suskun. Demek ki takasta dişe dokunur bir şey yok. Ve yahut uzmanından da kaçacak şekilde ayarlanıyor.
Borsa istanbulda olup da yatırımcısının muhatap bulamadığı yegane şirket ünvanını sonu kadar hak ediyor!Yatırımcısının görüşlerini dikkate almayan ikinci bir şirket asla bulamazsınız!Sayın Bayraktarlar vizyon ve yatırımcı sunumu yollasanız da önünü görse size güvenen 3 5 10 27 50 lotu olan arkadaşlar!
arkadaşlar ben nacizane görüşümü belirttim uzmanlığım falan yok kimsenin zarar etmesini istemem.yaklaşık beş yıdır bu hissedeyim ama hiç bu kadar karamsarlığa kapılmamıştım