Bilançoda sıkıntı mı var acaba, son 2 gündür satıştan başını kaldırmadı gitti, oysa bilançoya kadar tepeyi aşar diye umutluydum, bugün mü gelecekti bilanço.
Printable View
Bilançoda sıkıntı mı var acaba, son 2 gündür satıştan başını kaldırmadı gitti, oysa bilançoya kadar tepeyi aşar diye umutluydum, bugün mü gelecekti bilanço.
Kap sayfasında son tarih 3.03.2025 konsolide bilanço gözüküyor.
Bilanço gelmeden rahat etmeyecek.
Konsolide Olan Şirketlerin Bilanço Tarihleri
Konsolide bankalar ve şirketler için ise son tarih 11 Mart 2025. Bu tarih sonrasında, bu şirketlerin mali durumlarına ve performanslarına dair kapsamlı bilgilere ulaşabileceksin.
İşte KAP’ta açıklanan ve şirketlerin resmi internet sitelerine göre 4. çeyrek bilanço tarihleri kesinleşen şirketler:
29 Ocak 2025: GARAN
30 Ocak 2025: AKBNK
31 Ocak 2025: YKBNK, ARCLK
5 Şubat 2025: OTKAR
6 Şubat 2025: AKGRT
12 Şubat 2025: DOCO, TOASO
13 Şubat 2025: LILAK, TTRAK
17 Şubat 2025: AKSA, TUPRS, AYGAZ, FROTO
18 Şubat 2025: TAVHL, KCHOL
21 Şubat: BRSAN
25 Şubat 2025: ASELS
26 Şubat 2025: ENJSA
28 Şubat: DOAS
3 Mart 2025: GRSEL, SAHOL
4 Mart: CCOLA, ASUZU, PGSUS
5 Mart 2025: MGROS, AKENR
6 Mart: PRKME
10 Mart 2025: TTKOM
(Şirketlerin bilanço tarihleri açıklandıkça liste güncellenecektir. Bazı şirketlerin tarihleri, kendi web sitelerinden alınmıştır.)
Dow, DowAksa JV hissesini elden çıkarmak için BNP Paribas'a başvurdu – kaynaklar
Dow*[NYSE:DOW], konuya yakın iki kaynağa göre,*BNP Paribas'a**ve yerel iştiraki*TEB Yatırım'a,* Türkiye merkezli karbon elyaf üreticisi*DowAksa'daki*%50 hissesini satma*talimatı verdi .
DowAksa, Midland, Michigan merkezli kimyasal devi ve Aksa Akrilik Kimya Sanayii*[IST: AKSA] arasında 50:50 oranında ortak girişimdir*.
Akkok Holding'in*%39,59 hissesine**sahip olduğu akrilik üreticisi*. Kaynaklardan biri, Akkok'un hisseyi Aksa Akrilik'e devretme görüşmelerinin fiyat beklentilerinin uyuşmaması nedeniyle sonuç vermediğini söyledi.
İkinci kaynak, diğer birkaç ilgili tarafla görüşmelerin sürdüğünü, henüz hiçbir taliplinin ileri düzey müzakerelere geçmediğini sözlerine ekledi.
**IACMİ 10 yıldır elle tutulur bir ilerleme kaydedemedi...karbon elyafın otomotiv sektöründe rutin kullanımı (çeliğin yerini alması) gerçekleşmedi...TRUMP ın rüzgar enerjisini tu kaka etmesi nedeniyle bu kulvarda da büyüme zorlaştı...
**aksa nın istediği fiyatı kabul etmek zorunda kalacaklar sanırım...
**aksa alır, tam konsolide eder....ciro bariz artar...zaman ile kar da
Bu "karbon elyaf'ın" geleceği varsa DOW neden hisselerini satmak istiyor?
İhtimaller;
-Karbon elyaf'ın geleceği yok.
-Ortada bir manipülasyon var
-AKSA ile anlaşamıyorlar
AKSA demekki aynı yöntemi dünya devine uygulamış. Nasıl ki KY ya malı taşıtıp, bıktırıp elinden alma taktikleri uyguluyor, aynısını devasa DOW a yapmış ya da yapmaya kalkmış.
Hoş haberin doğruluğu ile ilgili resmi bir bildirim veyahut açıklama da yok henüz.
Elin adamı da illa ki bir bedenle girmiştir ortaklığa:
Karbon Fiber üretim teknolojisini deşifre etmek ve ürün kalitesini anlamak. Mevcut üretilenlerle rekabetini ve dayanımını ölçümlemek, üretim maliyetini anlamak vs.
Zira sınırlı sayıda ülkelerin üretim kabiliyeti olan bir üründe illa ki bir arge ve know how farklılıkları olacaktır. Adamlar aynı ürünü üretiyor olsalardı, böyle bir ortaklığa üretim maliyeti düşük bir yerleşkede yaklaşırlardı.
Devlet teşviği ile bir dizi kapasite artışı yatırımı yapıldı. Meyvesini yemeden neden gitsinler ki.
Bir başka neden, Trump hükümeti kaynaklı olarak şirketler bölgeden çekiliyor olabilir.
Resmiyet kazanmadan öğrenemeyeceğiz.
Bedeli hep bizden çıktı, çıkıyor.Malı ucuza kapattıkları paravan şirket sabit fiyat anlaşması bitmiştir.
Varsayımlar muhtelif. Minareye kulıf, bilançoya neden vs vs.
Kişisel çıkarımlarımdır.
Ytd.
Ben twitterda gördüm paylaştım, ardından Dow’un haberlerine baktım, göremedim.
Bir ihtimal terminale düşmüş olabilir.
Senelerdir Aksa yatırımcısı olduğum için Dow tarafı veya Aksa tarafından ortaklığın bozulmasının DowAksa tarafında pozitif etki edeceğini düşündüğüm ve olasılığın fazla olmasından dolayı paylaşım yaptım. Arkası hafif boş çıkmış olabilir ama umarım olur :)
30 ocak 2025 tarihinde DOW 1 milyar dolarlık bir maliyet düşürme programı açıklamış. bu program dahilinde;
- $500 million to $700 million reduction in direct costs, primarily focused on purchased services and third-party contract labor;
- Decreased labor costs, including through a workforce reduction of approximately 1,500 Dow roles globally.
dowaksa ile ilgili spekülasyonlar da bu haberden sonra çıkmış olabilir. ancak böyle bir habere internette rastlamadım.
şirketin "cost savings" açıklamasını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz
https://corporate.dow.com/en-us/news...t-savings.html
Hayırdır finansallar neden açıklanmadı?
net 40 kuruş
Bol bereketli olsun 🇹🇷
Sektörde sıkıntılar henüz bitmemiş ama şirket temettü vermeye devam ediyor, bu seneki kar ve geçmiş yıl karlarından temettü sepeti yapmış sanırım.:)
Hayırlı olsun.
Asıl olan yasal KAR yani VUK karı 1471 den 2330 a çıkmış %58,4 artış
Önümüzdeki dönem epsilon tam konsolide edilecek dowaksa karı da ayrica artan teknik elyaf aksafil ve mithra da eklenecek...
bürüt 0.48000 net 0.408000
Ciro, Favök, Net kâr maalesef beklentilerin baya altında gelmiş. FK 40' a zıpladı.
Son çeyrek zarar bekleyen kurum yoktu. Tam sürpriz. Finansman giderinde dev bir yükseliş var. Bundan kaynaklı zarar yazmış ama ayrıntıya bakacak keyif yok şu an.
Temettü ile bilançonun olumsuz havası ne kadar bastırılabilir yarın göreceğiz....
*AKSA-Aksa Akrilik 2024 yılı 12 aylık konsolide olmayan net dönem karı 1.136.625.000 TL (Önceki 2.385.110.000 TL)
Mal almak isteyen için en iyi zaman kötü bilanço sonrasıdır. Bu da burada dursun.
İnşallah patron almiyordur amen
M2101K9AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
norveç yatırım fonu girmiş olabilir...
Tarih tekerrurden ibaret ise dusecegiz :(
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
**patronların alım süresi kısıtlaması kalktı...yabancıya temettü vereceklerine kendileri alacaklar...gelecek sene bunun iki katını da alabilirler...