Hoş geldin
Çok ara verme
Printable View
23 yıllık akepe iktidarının birtek faydası oldu.. bir
bu topraklarda yaşayan, kanı bozuk, soysuz, sütü bozuk ATATÜRK DÜŞMANLARI rahatça ortaya çıktılar.
bi % 15 kadar ederler
https://www.facebook.com/reel/1939608853464625
temennim...
akepe iktidarı yıkıldığında
Cumhuriyet ayarlarına geri dönmemiz... taa 1923'lere....
Akp ve sonradan eklenen yancısının yaptıkları nettir. İlüzyonu sihir gibi gösterip alkış almaları ve kalabalıkları ikna etmesidir. Belli bir süre sonra kendileri de gerçekten sihir yaptıklarını inanarak bir sarmala girmeleridir. Fakat bu arada kalabalıklar bu ilüzyon diyerek gerçeği bulmuştur. Bu sefer de “hayır bu sihir ilüzyon değil” diyene kadar vatandaşı hapiste tutmaya çalışmaktadırlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B1"den "Ba3"e yükseltti, görünümünü "pozitif"ten "durağan"a revize etti; beklenti not ve görünümün değişmeyeceği yönündeydi
Yatırım yapılabilir için uygun gibi mi oldu şimdi?
Kredi notları, S&P ve Fitch skalasında BBB veya üzeri veya Moody's skalasında Baa3 veya üzeri ise yatırım yapılabilir olarak kabul edilir. Yatırım yapılabilir not, bir şirket tarafından ihraç edilen tahvillere yatırım yapmayı ifade eder.
Pardon bir harf eksikmiş.
Ba3/BB-, Moody's, S&P ve Fitch tarafından yatırım yapılabilir seviyenin altında olan ihraç edilmiş bir borçlanma aracı (genellikle tahvil) veya krediyi ihraç eden kuruluş (yani şirket veya işletme) için kullanılan bir kredi notudur (yani "çöp tahviller").
Moody s Türkiye nin kredi notunu yükseltti Görünüm durağan
Pala haberi yakalayamadı..
Haber sızmamış.
Bugün LONG olup zarar eden
Pzrtsi sabah artıya döner..
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BB-", görünümünü "durağan" olarak teyit etti
Hayırlı olsun.
Ortadogu da bir sukunete kavuşursa borsamizin önü acilabilir.
Hedef UZAY...
Geçmişden bir sayfa.
https://resmim.net/cdn/2025/07/25/XdrhNI.jpg
Halkalı Konut'u hatırlayanınız var mı ?
Bu Özal zamanında çıkartılan konut m² sertifikası olabilir.
Simdi Murat Kurum'un acıkladığı m² sertifikaları insallah ayağı yere basan bir sistem icinde olurlar.
Olurlarsa altın, döviz yerine konut m² sertifikaları biriktirenler olabilir.
Bu da cari acığa müspet tesir edebilir.
Diye düşünmekteyim.
sayılar bunlarmıymış ? ....
hmm
ozaman sözümü değiştiriyorum... en az 100 yangın söndürme uçağımız olmalı.
niye ?
yetersiz olduğunu görüyoruzda ondan.
:drunk:
orman neden önemli... okyanustaki % 80 canlı bi anda puff olsa yani yok olsa.. dünya sitlemez bile. ama ormanların % 80 i yok olursa şeyi tutarsın :he:
dakka başı üreyen canlılarla .. bir fidanın ağaç olması arasında dünyalar fark vardır.. geçen sürede.
:drunk::drunk:
Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 12 yangın söndürme iki de yönetim uçağı bulunuyor.
https://www.bbc.com/turkce/articles/c14e77pkml1o
veri 2025 ...
kısaca...
ormanlarımız göz göre göre yanmasına izin veriliyor. çünkü uçak sayımız yetersiz.
kiralayacaksında uçak gelecekte bilmem nereden. bu sıcakta saniyener önemli.
masal anlatmasınlar.
benim fikrime göre her büyük şehirde en az 2 yangın söndürme uçağı olmalı.
inşeeaallah meeaaaşşşellaah
https://www.youtube.com/shorts/2cNqqUj8Em8
Günaydın TÜRK MİLLETİ
Şimşek gidecek derler ben sanmam.
Bittimi şimdi not traşı güzellemesini yapan yetkililere sormak gerekli 2 senedir herşey düzeliyor deniliyor ama ülkede faiz üzerinden gelen emanet paranın haricinde birşey yok , mali politika hiç yok mesala gelen notun ülkeye ne faydası olacak :)
İris Cibre
@iriscibre
·
11s
Fitch Özet
Muhalafet baskısının piyasa oynaklığını yeniden alevlendirme riski bulunuyor.
2028 seçimleri öncesi para politikasında gevşeme riski görüyoruz
Temel senaryo, 2026 sonuna kadar oldukça sıkı para politikası, kredi kısıtlarının ve TL reel değerlenmenin devamı
Enflasyonu 2025 te %28'e, 2026 sonunda ise %21 bekliyoruz
Dolarizasyon düşüşü olumlu
Bütçe açığının 1 puan düşerek 4% gelmesini bekliyoruz
2025 büyümesinin 2.9% a yavaşlamasını ve 2026da 3.5%, 2027de 4.2%'ye yükselmesini bekliyoruz
Detay
Türkiye'nin notu,
yüksek enflasyon ve para politikasına siyasi müdahale geçmişini,
yüksek finansman gereksinimlerine kıyasla düşük dış likiditeyi
Buna karşılık, düşük kamu borcu, dış finansmana sürdürülebilir erişim geçmişi, dayanıklı bankacılık sektörü ve emsal grubu medyanına göre kişi başına düşen yüksek GSYH gelmektedir.
İmamoğlu'nun tutuklanmasına karşılık yabancı sermaye çıkışına karşılık para politikası sıkılaştırıldı
Para politikası çerçevesi yine de önemli bir kredi notu zayıflığı olmaya devam ediyor ve bu durum, bağımsızlık eksikliğini ve Cumhurbaşkanının faiz oranlarına ilişkin bakış açısının muhtemelen etkilediği son derece gevşek, alışılmışın dışında ve istikrarsızlaştırıcı politikaların yakın geçmişini yansıtıyor.
Fitch'in temel senaryosu, 2025 yılı sonunda %7'lik reel politika faiz oranı da dahil olmak üzere, 2026 yılına kadar politikanın oldukça sıkı kalması, makroekonomik ihtiyati araçların kullanılmaya devam edilmesi, özellikle kredi büyümesine getirilen sınırlamalar, reel döviz kurunun daha da kademeli olarak değer kazanması ve ılımlı mali konsolidasyondur.
Mayıs 2028'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde gevşeme öngörüyoruz, ancak gelecek yıldan sonra politika düzenlemeleri açısından önemli ölçüde daha fazla belirsizlik ve risk olmasına rağmen, oldukça negatif reel faiz oranlarına geri dönülmesini beklemiyoruz.
Dünya Bankası göstergelerine göre Türkiye'nin yönetişim sıralaması, son on yılda gerilemeye devam ederek 32. yüzdelik dilime geriledi ve bu da 44. yüzdelik dilimin 'BB' medyanının oldukça altında kaldı. Mart ayından bu yana birçok CHP belediye başkanı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı, parti başkanı hakkında dava açıldı ve bir başka önemli cumhurbaşkanı rakibinin daha hapse atılmasının halk protestolarını ve piyasa oynaklığını yeniden alevlendirme riski bulunuyor.
Alıntı
İris Cibre
@iriscibre
·
İris Cibre
@iriscibre
·
12s
Yükseltme, özellikle Merkez Bankası'nın enflasyonist baskıları kalıcı olarak hafifleten, ekonomik dengesizlikleri azaltan ve yerel mevduat sahipleri ile yabancı yatırımcıların Türk Lirası'na olan güvenini kademeli olarak yeniden tesis eden para politikalarına bağlılığı başta olmak üzere, etkili politika yapma geçmişinin güçlendiğini yansıtmaktadır.
Yükseltme ayrıca, politika değişikliği riskinin azaldığı, ancak önümüzdeki yıllarda da varlığını sürdüreceği görüşünü de yansıtmaktadır.
Şimdi bunları neden koyduk sıvacılar var 2 kurum dün açıklamalarını yapmış ama millet o oooooooooooo not yükseldi modunda yetkilileri geçtim onlar hep goy goyda uçuyoruz modunda her neyse dünkü not artışı TEKNİK bir harekettir raporları okuduğunuzda görürsünüz ayynı ülkeye bakıp ayrı uç noktalar var moodys geri kaldığı için TEKNİK bir hareket yapıyor bittimi bitmedi şuanda bütün derecelendirme kuruluşları yatırım yapılır bölgesi 2 kademe altında aslında çıta daha yüksekte onu göstermiyorlar o çıtaların geçmesi için daha çooooooooooooook şeyler yapılmalı onlarda raporlarında anlatıyor .Hikayesi olmayan bizim gibi kontrollü borsada buda pazartesi belli bir fiyatlaması olucakdır onu aselsan üzerinden dün akşam grafta belirttim benim düşüncelerimde bu yönde.
https://i.hizliresim.com/odyoujn.png
arkamızdan havlayan ******** köpek demişki badem spor bunu bilmiyormu bu mala burada yazarkende anlattım anlamadı graf üzerinde anlatayım 18 temmuzda grafta göreceğiniz bölgeden aşağı verecekken piyasayı cıtı haberi piyasaya gönderdi 2 li tepeden milleti stoploslatıp yukarı aldılar , derecelendirme kuruluşları görüşlerini daha önceden hazineye bildirir ayrıca burada yine ınsıder var cıtınınde kulağına birşeyler üflenmiş gözüküyor.
Düşerken savunmak, yükselirken savurmak. Yani şüpheli bakmak, bahane üretmek. Viop tıpiğinin en büyük özelliği, her şeyi en iyi bilenlerin toplandığı yerdir. Not artışına çamur atanlar hafta sonu riskini almayanlar. Pazartesi %3 yukarıda açsa, bahanesi not artışı olsa, kimse ses çıkaramaz. Asıl olan büyük elin aldığı pozisyon. Teb long her geçen gün artarak devam ediyor. Eylül ekimde 16 bin endeks hayal değil.
İngiltereden savaş uçaklarını alınca notumuz arttı..parayı veren düdüğü çalıyor..
borsaya yerli gelmeyince yabancıya yöneldik..
24 saat önceden bildirir deniliyor daha önce değil.Bu sefer o bilgi verildi ise de kesinlikle sızdırılmış bir piyasa havası ben edinmedim. Yukarıda bahsettiğin 10407-10413 kalan gape de ben ertesi günden bu yana dikkat çekiyorum. Bence pazartesiye çok var düşüncelerini bir gözden geçirmelisin. Faiz indirimi dersen o sızdırılmış olabilir ona bir şey diyemem ama bence not indirim işi kesinlikle sızdırılmadı.
https://www.youtube.com/watch?v=y8jy...el=BloombergHT
https://x.com/SavunmaSanayiST/status...ZtSQ4kvjg&s=19
.
Bozkurtun ASELSAN önümüzdeki yıllarda da popüler olacak gibi.
Bir ara dolar fiyatı düşse de torbaya atsam.
Reizzz.
Topiğinde gidip kötülesem acaba fiyatı düşer mi?:oleyo:
Bazıları öyle yapıyor da....
:whistling:
sırf oy vermiyorsunuz diye... buldukları çare :))
https://www.youtube.com/watch?v=RAkJbNGM7mc
neydi sloganımız..
göklerden gelen bi karar vaaarr... bu davaaaaaaaaaaaa bla bla :kahkah:
CNBC-e | 8 gün | Finans Haberleri
Kredi notu heyecanı: Aynı tarihte iki karar. Citi'den Türkiye için not artışı tahmini
Kredi notu heyecanı: Aynı tarihte iki karar. Citi'den Türkiye için not artışı tahmini Türkiye'nin kredi notu için gelecek hafta kritik tarih 25 Temmuz Cuma. Hem Fitch hem de Moody's'in Türkiye'nin kredi notu için değerlendirmelerini açıklayacağı bu tarihe yönelik pozitif beklentiler dile getiriliyor. Citi not artışı bekliyor.
Önüzümdeki hafta bugün Türkiye'nin uzun süredir aksiyonsuz seyreden kredi notu için iki önemli açıklama olacak. 25 Temmuz 2025 Cuma günü hem Fitch hem de Moody's, Türkiye için kredi derecelendirme değerlendirmelerini açıklayacak. Tarih yaklaştıkça da not artırımı beklentileri dile getirilmeye başlandı. Özellikle de Moody's için.
Citigroup stratejistleri, dış risklerin hafiflemesi ve bu ayın ilerleyen dönemlerinde gelebilecek bir kredi notu artışı olasılığını gerekçe göstererek Türk Eurobondlarında alım tavsiyesinde bulundu. Citi yayımladığı, “Mart ayındaki risk‑kaçışının ardından Türk varlıkları istikrar kazandı; dış risklerde kısmi bir rahatlama var. Lira’daki değer kaybı, TCMB’nin rezervleri yeniden inşa ettiğine işaret ettiği için olumlu görülüyor.†ifadelerine yer verdi. Notta, Türk şirket tahvillerinin performansının devlet tahvillerinin gerisinde kaldığı, bunun da tarihsel olarak cazip spreadler ve yüksek taşıma getirisi (carry) sunduğu vurgulandı. Gediz Elektrik, Limak ve Akbank tahvilleri öne çıkan favoriler arasında. S&P ve Fitch’in son artışlarının ardından Citi, Moody’s’in 25 Temmuz’da Türkiye’nin kredi notunu yükselteceğini tahmin ediyor: “Bize göre, siyasi gürültüye rağmen not artışı daha olası; zira skor kartı sonuçları Ba1 ile Ba3 arasında bir bantta nota işaret ediyor.â€
bence sen gözden geçir emin ol ben bu ülkedede bu borsada ne olduğuna kadar ne olduğunu iyi biliyorum.
ayın 18 de servis edilen cıtı yukarda şimdi bunu bunlar bilecek bu kontrollü borsayı yönetenler bilmeyecek .
kimse kendini kandırmasın
Bakın diye Türkiyenin not durumunu koyuyoruz neredeyiz diye adam çıkmış bize laf çakma derdinde bak ben unutmam burada yazılanları vakti saati geldiğinde sapladığım çokdur buraya yazanlarda yazdıklarını unutmasın sonra internetten dansöz elbisesi ararlar bunu arkadan havlayanlara söylüyorum.
ülkede siyasi belirsizlik varmı var, ekonomi programı denilen altı boş çünkü mali yardım alamayan merkez banaksı,jeopolitik durumlar ortada burada hayali rakamlar satanlar var bu hikayeler devam ettikçe bakıcaz o rakam verenlere.
abi sen notu niye bu kadar kaale aldın onu anlamadım.. görende yatırım yapılabilir seviyesine geçtik falan sanır :)
leş seviyeden çöp seviyesine bi gıdım ilerlemiş olduk.
ve hala çöp seviyesindeyiz. ( ekonomistlerin bu puanda olan ülkeler için genel tabiri)
:drunk::drunk: