O zaman mesela aselsan da 1,5 sene daha var desene :)
Printable View
Sn. Jako ,
Senelerdir zaman analizlerinizi izlerim.
Düşüncelerinizi , bilginizi çok net bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Bol kazanç ve sağlık dilerim.
Emeğinize sağlık.
Sn.Jako,
Öncelikle emeklerinize sağlık .
Sizi neredeyse 10 senedir izliyorum.
Mesajların moralinizi bozmamasını diliyorum.
Bizim insanımız maalesef böyle.
Harcanan emeğe,karşılıksız çalışmaya burun kıwırır ama paralı eğitim weriyorum deyin size saygı duyar.
Kişilik sahibi insan eleştireceğine mesajınızı gördüünde bir çalışması warsa yazardı.
Ki ben öyle yapmıştım 2012 de.
Sizin çalışmanıza 1 yıl rötarla tutacak demiştim.
Burada fikirler konuşmalı aklın hangisine yakınsa ona göre daha iyi bir yol haritası üzerine tartışmalar olmalı bence.
Tekrar teşekkürler
Originally Posted by JAKO Yazıyı Oku
ALTIN: Şimdiki durumda, en somut analiz imkanını altın'da bulabiliyorum, orta vadeli hedefi 2.405 dolar oldu. Kasım 2011 sonu.
SUSD: Amerikan doları için, 1,70 altı artık mazide kaldı. 1,80 üzerine yerleştikten sonra, hareket aralığı, 1,80 - 2,20 olur. Kanalları yukarı taşıyor, yukarıdaki kanallara taşınıyor, yerleşiyor, taşınıyor. 21 ekim tarihine kadar yükseliş trendindeki hedef değeri 1,83 - 1,87 aralığı, yeni zirve için zaman hedefi, mayıs 2012.
BORSA: Son şans, 30 Aralık 2011 tarihine kadar yıl sonu rallisi idi. Hala bu yöndeki beklentimi(umudumu) koruyorum. Şu an belirsizlik hakim. Dji için bugün tepki çıkışının son günü ve yükselişle bitmesini bekliyorum.
Gelecek yıl, borsalarda , ilk sekiz ay düşüş trendi bekliyorum. İmkb'de, bu sürede, birinci hedef 42.000, ikinci hedef 28.000 puan.
Grafikleri müsait olunca eklerim sözlerinize;
tahminlerinde 250 günlük bir sapma var galiba:P
naçizane fikrim şudur ki - iç güdülerim beni yanıltmıyorsa - bu tahminler 1 yıllık bir gecikme ile gerçekleşecek gibi duruyor...hedef 2014 ocak...
13 ay geri gelirsek aralık 2012 finito...gibi
Ana sayfadaki bu linki görmeyen fark etmeyen kalmasın
https://www.hisse.net/haber/?p=5192
Bilanço hareketi takvimine uygun hesaplanabilir bir ilerleyiş görülür oldu. Endeksin volatilitesi ky'yi de "volatil" ruh haline sokabiliyor.
Panik işlemlerden, krediden ve türev kumar piyasalarından uzak olan, en kötü durumda yatırımcı olur, batık olmaz, iç dünyası "volatil" olmaz.
Burada yer alan bilgiler genel bilgilendirme amacı ile hazırlanmıştır. Yatırım Danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, herhangi bir yatırım aracının alım-satım önerisi ya da getiri vaadi olarak yorumlanmamalıdır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan bu içerik, genel anlamda bilgi vermeyi amaçlamakta olup; bu içeriğin, yatırımcıların alım satım kararlarını destekleyebilecek yeterli bilgileri kapsamayabileceği dikkate alınmalıdır. Bu sayfalarda yer alan çeşitli bilgi ve görüşlere dayanılarak yapılacak ileriye dönük yatırımlar ve ticari işlemlerin sonuçlarından ya da ortaya çıkabilecek zararlardan Limasollu Naci sorumlu tutulamaz, erkekler ağlamaz.
https://pbs.twimg.com/media/EzLkTO4V...jpg&name=large
Biz savrulurken Amerika yükselişini sürdürdü; biz toparlanma görünümü verdik, Amerika için 19 nisan pazartesi günü trend sonunu gösteriyor.
üç etkeni masaya koyun düşünün
1 abd borsasının trend sonunda olması.
2 imkb bilanço hareketi. grafik dipten dönme çabasını gösteriyor.
3 net döviz rezervi.
soruyu şöyle somutlayayım, bizim grafiğimiz yönü yükseliş gösteriyor. kırılganlık yüksek. mb başkanı görevden alındı diye çöken bir piyasamız var. amerika ve döviz rezervinden etkilenen bir borsamız var ve grafiğimiz orta vade yükselişi gösteriyor.
bu koşulda abka ve tarkank bizim piyasamızı yorumlasın.
benim görüşüm 10 ay daha piyasa rallide olur, şimdi de rallide, uçak havada, türbülans var, uçak düşmedi.
Günaydın Jako bey, biz sizin yorumlarınızı okumaya geliyoruz. Lütfen kimse yokmuş gibi yazın.SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gunaydın sn jako benden yorum istemişssiniz:)ben yuzde 10:)!! düşüş beklıom...:)yarım poz şorttayım...hiç yanılmayan bir üstad geçen hafta başı söylemişti olmadı umarım bu hafta olurda voleyi vururz:bravo:
Madem yorum istenmiş.😀
SP500 4300/4500 bence son noktadır.Surada %4/6 mız varsa vardır.Globalde Orta vade özellikle mayis şanına yakışır derecede düzeltme beklerken biz fazla gidemeyiz.
Bist100 bu sayede yeni dip beklerim
3/4 ay içinde....
elbette tepkiler olacaktır....
Abd borsası düşünce bizim borsa da düşer, zaten ülke ekonomisi ve güven ile ilgili hiç bir olumlu durum yok. Zamanla görülecek..
Kim ne diyorsa desin ,ben her fırsatda Sn. JAKO ne yazmış diye bakarım,yazmışsa okurum.Kendisini Hisse net kurulduğundan beri tanırım.Çizgisini hiç değiştirmemis ender insanlardan biri olarak bildiğim Sn.JAKO ya selam ve saygılar sunuyorum.
Sn. Sevgili JAKO;
Sen türkünü söyle lütfen. Takma çirkin seslere.
O güzel insanlar gidince böyle oldu maalesef...
14 mayıs gününden sonra endeks grafiği paylaşabileceğim bir ilerleyiş var şimdilik.
Dolarda uzun vadede iki haneli rakamlara alışacağız gibi görünüyor.
https://pbs.twimg.com/media/EzsO6bIX...jpg&name=large
Fransa haziran ayında normal hayata geçiyor. Haziran ayında normal hayata geçmenin sektörel etkilerini düşünerek ve diplerde olduğumuzu düşünerek pay senedi pazarında gezintiye çıkma vakti. İki hafta sonra grafiklerde normal hayata geçeceğimizi yazdım.
Bence bu piyasa kolay kolay düzene girmez, özellikle abd bozarsa...
Bilanço yükselişi yaşamamız gereken bir süreçteyiz ve piyasa zorlanıyor. Bilanço hareketinin bitmesi gereken hafta önümüzdeki hafta.
12 Mayıs trend sonu bu yükseliş için. Düzeltmeye girmesi ve sadece dip arayışı bir ay sürer. Haziran ortası yapar.
Amerikan dolarının ağustos sonuna doğru yeni bir zirve yapması hesaplanabiliyor.
Düzene girme eylülden itibaren olabilir.
Global piyasaların zirve tazelediği bir ortamda hala zirwe tazeleyemiyorsak görmemiz gereken manzara seçtiklerini götürdükleridir.Yeni zirve olur olmaz (beklentim 2400-2500 yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte ) ama yapmasalar da en az 100 kaat sayabilirim 2008-2013-2020 sonrası %1000 üstü prim gören...
Sonuç olarak zamanlar farklı olsa da hedefler gösterilmiş oluyor u anlatmak istedim.
Saygılarımla...
Borsada ölüyü değil, diriyi gömerler.
Ölüyü canlandırır yine gömerler.
Usul böyle.
KY de diriyi alır ölüyü satar.
Yüzde on yükseliş bekliyorum önümüzdeki hafta.
Tüm shortçuları gömdün.:)
gelecek hafta çarşamba öğleden sonra borsa kapalı. iki buçuk günde %10 diyorsun....not ettik..
kendinden emin bu ifaden umarım tutar.
size özel söylemiyorum ama 21 yıldır borsa ve 15 yıldır vobdayım.
ELLİOT,FİBO VS. den daha para kazanan görmedim, hatta çogunun batışına şahit oldum..Ama bir özellikleri dikkatimi çeker efsunlu gibi Her zaman mutlak emin konuşurlar..
1445 DE KUVVETLİ DİRENÇ VAR.orayı aşarsa biraz daha gider...ama burayı aşamaz ve tekrar kanal dönerse kötü...bendeki tüm sistemler al da..ama bu piyasada bildiğim HER ZAMAN ÜMİT-KORKU ARASI ve temkinli olmalıyız.
Sn jako zaman analizlerinizi takıp ediyorum.
2.5 günde % 10 bana da biraz zar gibi geldi
Bende dikkatimi çeken şeyleri yazayım.
Cuma akşama doğru olan hareket önemli bir hareket.
Perşembe ve özellikle cuma hacım artmış durumda,
Aynı anda Abd de hareketler yukarı yönlü oldu
1445-1450 bölgesi herkesin direnç olarak önemsediği bölge
Bu bölge üstünde hareketler yukarı yönlü sertleşebilir.
Yine de % 10 epey iddialı
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yukarıda yazdıklarım yükseliş beklediğim anlamına gelmesin.
Tamamen şuan fifti fifti durumum var Yanı
İlla bir yöne tercih kullanacaksam %51 aşağı derim
Cuma saat 15.30 a kadar daha çok aşağı bekliyordum.
Son hareket şimdilik kafamı kurcaladı
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
12 Mayisa kadar trent denilmiş ve %10 yükseliş.
sonra trent dönüşü yani düşüş başlayacak ve haziran ortasına kadar devam...deniliyor.
1441 kapattık.%10 yükseliş ile 1580 olur .
bu kadar kesin ,radikal konuşmak, kişinin heykelini diktirir veya sert eleştirilere muhatap eder.
merakla takıp ediyoruz..
Başlık sahibini 8-9 senedir takip ederim elle tutulur isabetli bir tahminini görmedim daha...
Valla bende kendi adima konusayim JAKO ustadi takip etmek zorunda olmadiginizi dusunerek kendi iradesi ile hareket edip JAKO ustada saygilarimi gondererek sayesinde ongorulerini anlayip o dogrultuda islem yaparak hatiri sayilir para kazandigimi ve bir kez daha cok cok tesekkur ettigimi yazma ihtiyaci hissettim.Sagolsun, varolsun .Ben son derece iyi faydalaniyorum demek ki yazdiklarindan.
ilginç- tutmayan tahminler için 8-9 sene takip etmek.
Ben de kendi adıma burada bir tahminden ziyade olasılıklar dahilinde zaman analizi yapıldığını gördüğüm için, ve bunun ciddi emek ve bilgi/tecrübe gerektiren birşey olduğunu bildiğim için 8-9 senedir takip ediyorum- gayet de faydalanıyorum (kendi ve diğer takip ettiğim yorumları da konsoldie ediyorum tabiki). Fayda gördüğüm için de takibe devam edeceğim.
JAKO üstadın anlatımlarını çözmek belki biraz güçtür ama çözdüğünüz vakit her daim geleceğe ışık tuttuğunu görebilirsiniz. Gayet başarılı buluyorum. İyi ki var 👍
1435 bozulmadığı sürece ve 1452 üzerinde endeks yukarı doğru gitmesi muhtemel.
sn. JAKO İSTERSENİZ BİR DE dolar bazlı endekse bakın.yerlerde sürünüyor.Biraz mola verin.
22 Marttan önce ralli dediniz; %20 çöktük.
10 Mayıs haftasında 2.5 günde %10 ralli dediniz....düştük...
üstelik o zaman çok iddialısınız dedim.
HA....ŞİMDİ 2-3 KİŞİ ÇIKIP YOK EFENDİM bu kişi şöyle böyle diyecek..
Ama ben SOMUT VERİYE BAKARIM.çok kesin konuşup ,algı yapıp yanıltır ve yanılırsanız elbette eleştiri alırsınız.
22 yıldır bıst,15 yıldır aktif vobdayım...ELLİOT,FİBO vs. göre poz. alıp kazanan görmedim.kendinden emin konuşurlar ne emin olarak batarlar..
Grafiklerin garantili alman malı olduğunu sanıyor bu arkadaş. Biz hesaplama yapıyoruz. Tahmin değil. Ne yazıyorsam ne paylaşıyorsam bu hesaplama ile yapıyorum.
Çimento sektöründe küçük sermayeli bir hisse senedini zaman analizi ile yakaladım, orta vadede on misli prim yaptı. başka bir senedin zaman analizini yaptım, o da beş misli prim yaptı. üçüncü bir senedin analizi çalışmadı. Çalışır gibi oldu, bir haber gönderdiler, bedelli haberi, ortak satışları haberi de gönderdiler, o hisse senedi düştü.
Yükselmesini bekliyoruz hesaplıyoruz ve yükselmiyorsa bunu da piyasanın bir mesajı olarak okumak gerekir, bunu da defalarca bu başlıkta yazdım.
İnatla zıt gidenleri ret listesine ekliyorum.