Ciro üzerinde konuşuyorsak biraz TL nin değer kaybından da arındırmak lazım… Malum yerli ve milli paramız, Arjantin dahil tüm para birimlerinden tokat yiyor
Printable View
Ciro üzerinde konuşuyorsak biraz TL nin değer kaybından da arındırmak lazım… Malum yerli ve milli paramız, Arjantin dahil tüm para birimlerinden tokat yiyor
Türk varlıklarını dün gece erittiler. Yabancıya beleşe sundular. Ayrıca tl bir tek dolara euroya jarşı erimedi. Emin olun pakistan parası , ırak parası, özbek parası vs. Tüm ülkelere karşı eridi. Sonuçta o para türleri de döviz.
Tabiki bu döviz artışı maliyetleri artıracak, doğal olarak cirolarıda. 4 tl lik 330 ml. Kola 5 tl olmuş bile. İnsanlar koladan kısmazsa %25 lik ciro artışı cepte. Ve insanlar tüketimi kısmayacak.
2022 de en azından enerji maliyetleri yatay/ aşağı, hammadde giderlerinde yine yatay/ aşağı bir seyir olursa, karlılıkta toparlanma olur..
2020 cirosu 14,4 milyar tl gözüküyor… Bu yılı 20-22 milyar tl kaparsak güzel olur.. Bilançoya yeni yansıyacak operasyonlarda varsa , bence cirodaki artış güzel. Zaten şirket değerlemesinede yansımış gözüküyor
Dolar da üretici enflasyonu son verilerde %8,6 gözüküyor.. Daha da yükselecek gibi bence.
Matriks veri terminalinde 2020 cirosu 2 milyar dolar gözüküyor.. Doların enflasyonunu Üfe den alırsak , ben yuvarladım %10 dedim, bizim 2,2 milyar dolar ve üstü ciro yapmamız gerek.
Kur 10 tl diyelim, 2.2 milyar usd ciro kabaca 22 milyar tl… Üstünü hedeflemek lazım
TL nin anasını ağlatmaya yemin etmişler, şirketleri uzun vade değerlerken TL değil USD kullanmak daha mantıklı. Geriye dönük 2010-11-12-13 -14 verilerine baktım, dolar bazlı hasılat 2 milyar dolar dan 2,7 milyar dolara çıkmış ve düşüşe geçmiş( dolar bazlı). O zaman ilk hedef o 2,7 milyar doları geçmek olmalı..
Dolar 10 lira desek 27 milyar tl ciro.. Ver mehteri Özilhan , yaparsan sen yaparsın..
Türki Cumhuriyetlerde yaşayan ve nedense bizi çok seven Pakistanlı kardeşlerimiz bol bol Kola içsinde, bizde yatırımlarımızı doğru değerlendirmiş olalım
Bu şirketin Cirosunun kaç ta kaçı yabancı ülkelerdeki Cirolardandır?
2. çeyrek sonrası yatırımcı sunumunda , toplam ciro içerisinde Türkiye nin payı %43.
https://www.cci.com.tr/Portals/0/Doc...-08-123639-990
Zamları turist gelirken yapsalardı keşke.. Ucuz ucuz kola içti köftehorlar.
Bugün Fed de enflasyonun pek geçici olmadığını ve 2022 ye sarkacağını kabul etti. Karlılık açısından 2022 3. çeyrek falan bizim için iyi olacaktır.. Şayet Abd enflasyonu 2,5-3 lere çekilirse, ürünlerdeki fiyat- bekleyen zam makası kapanır.. o zaman ver çoşkuyu , ver mehteri !!
Yapı kredi nin hedef fiyatı 110 tl civarı. 254 milyon sermaye X 110 = 27,9 milyar tl. Gerçi sallamak bedava, bu fiyat tahminlerini bazı çarpanlarla izah ediyorlar ama burası Türkiye.. Bu operasyonları al, İsrail borsasına koy , 20 favök çarpanı ile işlem görür 😂
Daha önemlisi yapı kredi 2021_2030 arası hacimsel büyümeyi türkiye %4 , yurtdışı operasyonları özellikle pakistanda birinciliğe oturması ile totalde %8 büyüme öngörüyor. Bu hacimsel büyüme enflasyon etkisi hariç direk mal satmadır. Yurtiçi yurtdışı makası bu verileri doğru kabul ederekten 2030 yılında %35 türkiye hacim, %65 yurtdışı hacim yapar. Ama ben daha iyi bir performansla ve inorganik büyüme özbekistanla yurtdışının %70leri belki 1,2 puan geçeceği öngörüyorum.
Bu noktada kolayı satanlar düşünsün, ben az çok demeden gerekirse 1 lot lot bile almaya devam ediyorum.
Yani verhasıl kelam sn wasaban. Yapı kredi az bile demiş. Rakipsiz bir firma işmen gibi 5 6 fk dan işlem göremez.çarpanları bim gibi yüksek olmak zorunda. Olmaması işime gelir. Ben toplamaya devam ederim. İleride, şu anda alacağım her 100 lot kola ömür boyu hayatıma aylık 83 tl katkı sağlıcaktır.
10 bin lot kola aylık, hisse başı 10 tl temettü verdiği günler gelirse ki istese belki tüm karı dağıtsa seneye bile verebilir, aylık 8300 tl temettü demektir. Bazen bakkal hesapları jpmorganlardan, bofalardan, detaylı analistlerden, yüksek matematikten daha iyidir. Pek yanılmam...
Hedefim ilk başta 25 bin kişinin kola ihtiyacını sağlayan bir büyüklüğe ulaşmak,sonra 100 bin.
Bi ufak şehrin sağlayıcısı olmak.
Ben COLA ürünlerinin ( ağırlıklı şekerli- asitli) daha çok sosyo- ekonomik durumu düşük ülkelere yönelik olduğunu düşünüyorum… Bu açıdan Pakistan muazzam bir pazar. Fiyatlarda makul tutulursa, nüfus artışı desteği ile dediğiniz gibi Türkiye nin payı hızla azalırken, Pakistan - Özbekistan güzel pazar yeri olur..
Herkese iyi Pazar’lar...
Bende Ccola’dayım kısa bir süredir...
Dikkat çeken takas hareketlerinin sonunda bakalım ne çıkacak...
1 Ekim itibariyle aralıksız satan emeklilik ve yatırım fonlarından çıkan 850.000 Lota karşılık, citi-doçe takasında artan 850.000 lot...
Perşembe akşamı yaşanan değişimler endeks değişikliği (small cap) sebebiyle oldu ve birçok tahtada yaşandı...
Önemli gördüğüm her lot fon satışının citiye park etmesi özellikle son 10 gündür...
Seyredelim bakalım ne çıkacak altından...
3. Çeyrek için 900 üstü bir rakamda gayet iyi gider...
Umarım gönlünüzce olur...
62 lot isviçre banka kasasına aktarıldı.
hocam bu hesabı çok sevdim, hisse sahibi olmayı ekrandaki soğuk sayılardan çıkarıp şirketle organik bir bağ kurmuşsunuz. bu hesabı elimdeki şirketler için yapacağım :)
(şirketin litre bazında yıllık toplam üretimi / ödenmiş sermaye * sizin pay) = toplam üretimden sizin paya düşen litre miktarı
gibi temel bir hesapla mı ulaştınız bu hesaba :)
77-78 TL leri 3. çeyrek bilanço sonrası taban yaparsa güzel olur. Yukarılarda daha iyi rakamlar görebiliriz. Şirket değeri / ciro ~ 1,25 civarı.
Ben aslında pek ciro üzerinden şirket değerlemesi yapmıyorum ama matriks stockeys de gördüğüm kadarıyla tahtanın ağaları ciroya korele hareket ediyor
Teşekkürler. Borsaya aslında en doğru bakış açısı budur. Bir araba 50 li treden ayda 2 kez depoyu dol dursa , or taklığınıza göre ayda kaç arabaya benzin s ağlayıcı olduğunuzu bulursunuz.
örneğin diğer bir kağıdım olan ANHYT'ta yönettiği fon büyüklüğüne göre,fonun 3,85 milyon TL'sini ben yönetiyor gibiyim. Gerçek bir yatırımcı olaya böyle bakmalı bence. inşallah sizler için hayır lı sonuçlara vesile olur.
inşallah 80 altı hiç bir zaman olmaz sn. wasaban. CCOLA her zaman ciroya göre fiy atlanıyor. Gelecektecde böyle olacak,çünkü Kola istisnasız kar yazacak bir şirkettir. istisnalar tabi ki olabilir.
Bilan çoyu 4 gözle bekliyoruz. B GC ardına şekeri gelsede.
En az 90 tl olm ası gereken ka ğıdı,borsa yükselişinde hareket ettirmediler. Oysa 330 ml, kutu Kola satış fiy atı 5 tl oldu bile! 200ml kola satış fiyatı 2, 5 tlden 3,5 tl oldu bile! 200 ml de artış yüzdesi 40,yani %40.
pakistanda filan böyle artış olmasına gerek yok çünkü o pazarlar bizim için döviz girdisi olan yerler ve türk lirası artık ne yazık ki çöp oldu ve bu muamele devam edecek.
Sn. wasaban işmende bist+ viop hacmi neyse CcOLA'da ciroyu buna benzetebiliriz. Ama işmen ciro daha frekanslı,CCOLA ciro belirli bir açısı olan eğimli idi. Ama artık exponansiyel artışlar bekIiyorum.
Ve pek yanılmam...
Bgc gene satışta, her gün bıkmadan veriyor. Kendilerini tebrik ediyorum
Credit bugün iyi alım yapmış.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ülker de muhtelif ürünlere %25 civarı zam yapmış. Yersen enflasyon 16-17 ama nedense her zam %20-25
fabrikalar full çalıştı desene ortak.
bakalım bizde ne gelecek? sabırla bekliyoruz. aynı sapma bizde olsa iş yatırım 720 dediydi,820 eder. ama ben üst beklentiyi değil alt beklentiyi tutarım. spekler onu bile kullanıyor bilerek.
ama işler iyiki bursa fabrikasına yatırım teşvik belgesi almış 20 milyon tl lik sabit yatırım için.
buna göre sigorta primi işveren hissesi 7 yıl, vergi indirimi,YKO,gelir vergisi muafiyeti,KDV istisnası,faiz desteği gibi öngörülen destek unsurlarını almıştır. işler tıkırında. hacim artışı bekleniyor demekki oralarda.
Avrupa ya uretimi hangi ulkeden yapiyorlar.Bizden yapmadiklarini biliyorum.
Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi