utanmadan ekis kapatır şimdi bu
Printable View
utanmadan ekis kapatır şimdi bu
ZIJDI CAFER BEZ GETİR !
Şimdi durup dururken ne yumurtladı bunlar?
Sen pazarın merkezinde otur,çimento satama.
Üretimin fazlasını ihraç ediyormuş paşam...Ama ihraç edemediler,Peki iç piyasaya üretiminin tamamını sattın da ihracata mı yetmedi?
Fiyat arttıramıyorlarmış !
Pışıııık !
Diğer çimento fabrikalarından daha düşüğe mi satıyorsunuz? onlar neyse sen de o !
Kardeşim;siz iş yapmıyorsunuz.Çay içip dalga geçiyorsunuz.
Fransız Gilbert Bey'e söyleyin biraz yardımcı olsun.
Hem sen çimento satamadıktan ve tüm bu ağlayıp sızlamalardan sonra,modern tesis yapacaksın da ne olacak?
Ha bir de şu Roda Limanının zaten yarısı senin;Neyi tek elde toplayacaksın? Diğer yarısını da yoksa Dora A.Ş'den mi satın alacaksın?
Ahhh Ajda ah ! hani vardı ya o şarkın;
PALAVRA PALAVRA !PALAVRA!
Herkesten daha pahalıya maledersen herkesten pahaliya satarsin ve buda satışi zorlaştirir.yuksek fiyatlı kömür yuksek maliyet olusturur.adam televizyona cikip neredeyse sirketi kötuleyecek.
Sözun özü malesef bu sirket iyi yonetilmiyor 2008 yılı piyasa degeri 540 milyon 2017 piyasa degeri 600 milyon. Baska soze gerek yok yazıklar olsun
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ulkenin 4. Buyuk sehrinde dukkanin var limanin var bir suru arazin var arcin borcun yok temettug dagittigin yok hala agnaniyorsun niye aglaniyorsun be zubuk ben yemedim yiyene afiyet olsun dogru soyluyor zubuk bu fiyatlarla bu is surdurulemez mike mike yukselteceksin fiyatlari
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ilk ceyrek bilancosuna tekrar bi goz attim
2017 ilk ceyrek bilancoda cimento satisları 2016 ilk ceyrekle neredeyse ayni 47,5 milyon.arada 200 bin tl lik ufak bi fark var ama kar gecen sene 13,8 milyon iken bu sene 6,7 milyona düsmüş yarı yariya azalma var.inanilır gibi degil.
Bu öngörüsüzlükten baska birsey degil.koca sirketi yöneteceksin yada yonettigini iddia edeceksin ama bu şirketin risklerini yönetemeyeceksin.gülerler adama.bursa çimento yapisi itibarıyle bir holding gibi.ama bu holdingin çimento bölumü 5 para etmez.
Çemtaşın yarattigı deger olmasa hiçbir işe yaramaz vasatın da altinda bir cimento şirketi.
120 milyon $ yani 430 milyon liralık yatırımla ne yapacak cok merak ediyorum.
Su anda Bursa da buyuk bir insaat yapilanmasi var sadece Bursaya cimanto verseler yetisemezler bence argumanlariyla degerli bir sirket ama eski bir teklonoji ve senelerce yasli bir yonetici ile yonetildi artik kendini resetleme zamani tabi birde kayseri kurnazi var
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...634eb21483.jpg
2008 yılı şirket kartı.
Çemtaşın degerine bakın.
Bucim dolar bazinda en az 12,30 tl olmalı .
ÇİMENTO TARİHİNDE İLK KEZ !
Evet ilk kez bir çimento fabrikası yetkilisi çıkıyor ve abuk,aslı astarı olmayan,mantıksız açıklamalarla resmen şirketi kötülüyor.Bunun yatırımcı üzerindeki olumsuz algısını hesap etmemeleri mümkün değil.
Ve sonra durup dururken senden bir açıklama isteyen mi oldu? İnsanın içine ister istemez kurt düşüyor.Hele Roda limanının tek elden yönetilmesi cümlesi yok mu?
Ne yani ! limanda biribirinize mi düştünüz? Cemtaş'ın elinden haraç mezat limanı almanın sebebi bu saçmalık olabilir mi?
Yazın Şuraya;
Bu işte bir mokluk var.Bu açıklamalar hiç normal değil.
Bugün Gents 1,27 satışta görünce açığa almıştım,yetkilinin konuşma tarzından Bucım veda ,alternatifi mi yok Gents kalsın..şanslı günüm çifte kavrulmuş oldu.
İki kez 5.70 in altına çekmeyi denediler olmadı. Benzeri Batıçim de yükseliş hızlandı 6,80 den 7,50 ye geldi ,700 milyon borcuna rağmen. Orada ortaklar anlaşamadığından mal satmıyorlar biz de ise ky leri ütme birliği var. Bugün yapılan açıklamalar da şarşıtıcı şirket müdürü sanki bizim hisse yaramaz uğraşmayın der gibi açıklamalar yaptı, emeklilik fonunun aldığı 900 bin lotu dökmeye mi çalışıyorlar ? Ben de bu açıklamayı yakında şirketle ilgili önemli gelişmeler olacak diye algıladım. Çemtaş satılabilir veya Buçim in kendi satılabilir çağrı mecburçiyeti nedeniyle ödenecek yükümlülüğü azaltmak istiyor olabilirler. Aşağı düşme marjı 1 TL yukarı marjı mız en az 5 TL giden gider tekkeyi beklemeye devam.
yani demek istedigi,,,elinizde bir avuç hisse var onuda verinde yolumuza bakalım..
bir firma ancak bu kadar kötülenebilir : neden acaba
genelde şirket yetkilisi çıkıp konuştugunda allayıp pullayıp yatırımcının iştahını kabartmaya çalışır..bizimkiside tam tersini yapıyor..
tamda burada bu işin tam tersini düşünmek lazım..:kahkah:
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.
Bizim içinde hakkımızda hayırlısı, en güzeli neyse o olsun.
Çünkü, çakallar, tilkiler, piyasa kurtları ve vampirler sarmış.
Davranış tarzları ve stratejileri biz kötüyüz, bizden adam olmaz, benden duymuş olmayın ama burdan kar edemezsiniz, gidin tarzı.
Ama sahip olduğu iştiraki ile neredeyse aynı değerde olan bir fabrika:)
Gözümüze mi inanalım, sana mı ey açıklama yapan zat!
Kar etme sen, senin yerine çemtas ve liman yapacak zaten. He, satarmısın cemtası, tamam parası bu kasaya girecek zaten. Sahip olduğun arazilerin durduk yerdeki değer artışı da yeter bize . Sen gerçek değerine gel de, senin temettün bile yeter.
milyarlık şirketi çöp diye ona buna yuttur da bilenler yemez anam. Bırakın bu ayakları. Son çırpınışları yapın.
Borsa tavan oğlu tavan, cemtas 5 e gelecek sen hala bıdı bıdı. Mucizeyi gerçekleştiriyorsunuz 5 küsür değerlerinde dolaşarak. Tebrikler süpersiniz ama yeter:)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Saçma sapan açıklamalar.Bursanin tek çimento fabrikası bursada yapılan konut projelerine bakarsanız türkiyede ilk üçe girer.Bursadaki ınsaatlara beton hizmeti veren şirketlere ham madde veriyorsun kendi şirketlerin var ama zarar ediyorsun.Fabrikanin bulunduğu arazinin yanı sanayi siteleri oldu ve olmaya devam ediyor.Limanın var ve yakinsin hem kömüre ulasmak kolay liman yoluyla hemde ihracat yolların açık.Bir basarısizlik varsa yönetim kendinde aramalı.Vizyonu olan şirketler gelecek hakkında planlar yaparken bursa çimentonun başındaki yöneticinin açıklamaları tam bir facia.Bu şirket sayesinde geçimini sağlayıp bu şirket sayesinde lüks yaşıyorsunuz.Amaç nedir bilmiyorum ama çimento sektörünün altın çağını yaşadığı bir dönemde şirketi yerden yere vurmanın ne anlamı var.Şirket yenilenmesinden önce yönetim kadrolarının yenilenmesine ıhtiyaç var.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başarılı olmak için gelmemiş demekki Nadda, başarısız olup olabildiğince ucuz satın almaya uğraşıyorlar fabrikayı sanırım. Madem zarar ediyorsun satalım denilmesini bekliyorlar.
Bukadar baskı bariz artık, spek vs derken şirket içinden de artık bazı şeyler belli ki bu konuşma oldu. zaten iyi gitmiyor, birde medyadan baskı yapıyor. 50 senede bir
konuştu onda da batırdı Cafer.
Güzel fabrikayı Yok parasına alacaklar, biz seviniriz belki ama ülkemizin kaybı olacak.
Fransız dev çöker fabrikaya....
La fabrique olunca değerli olur!!
http://fs5.directupload.net/images/170712/e5sb7r5q.jpg
yabancı borsalarda son durum
Olacağı o zaten
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle bi dümen dönüyor.
Haram zıkkım olsun.
Batık Bmeks bile %20 yapıyor ayıp Buçim nedir bu naz.
Yapılan talihsiz açıklamadan sonra birçok yatırımcının satışa geçtiği açık.
Ancak,alıcı da sürekli devrede.Olmasa zaten senet paraşütsüz düşerdi.Öyle görünüyor ki bir süre bu ve bu fiyatların altında işlemler devam edecek.Senete kafa kaldırmayacaklar.Arada bir sıçrama yaptırmayacaklar.Tam bir umutsuzluk havasını hakim kılacaklar.104 bini geçmiş bir endekste bile buralarda süründürdükleri BUCİM'i endeksin büyük realizasyonlarında daha aşağılara basıp üzerini çiğneyecekler.Onların aceleleri yok.
En acemi yatırımcının bile olanlara anlam veremediği bir film çevriliyor.Henüz sonu gelmeyen bir film.
geçenlerde 1,5 milyon işlem yaptıgında satanlar olmuştur fakat üçbeş yatırımcı ve spek hisse üzerinde oyun oynuyorlar üçbeş kademe içinde birbirlerine kol bastı oynuyorlar..:kahkah:
zavalı tarman da seyrediyordur ,, birde o kayseri havası oynarsa bakalım o zaman ne olacak..:vk:
Zavallı tarman mı? :) Burada olup bitenlerin 1 lirada AGYO da olup bitenlerden zerre farkı yok.Hatta burada durum daha iyi orada topic bir ara moderasyona geçmişti.:) Herkese iyi hafta sonları.
arkadaşlar bir eğitim çalışmasını sizlerle paylaşmak istedim.6,35 yukarı kestiğinde önünde direnç kalmayacak yeni zirveler oluşturacaktır.
https://i.hizliresim.com/Q72Zyr.png
Eski tas eski hamam devam tellalklar..farklı taş oldu [emoji5]
Stratejimiz şu;
1. Cemtaş'daki payımızı 500 milyona satıyoruz, yönetim doğru bir karar alarak kar payına hasret hissedarlara gelen paranın tamamını temettü olarak dağıtıyor, yani hisse başı 5 tl alıyoruz.
2. Beton yol tebliği çıkıyor sonrasında her sene 1 tl temettü alıyoruz.
Olur mu? olur.
Hisse 50 olur;), ütopik olarak düşüncelerime yakın benimkinde fabrika satışı da var.
amaaa...
Kar payı dağıtımı olacağını tahmin ediyorum ama sus payı verirler en çok belki daha bile az
Şimdi yatırımı bu para ile yapacağız diye bir bütçe ayrılır, sonrasında herzaman olduğu gibi sağda solda arazi alırlar biz de bakarız
Beton yol tebliği bence imkansız birşey.
Lobi çalışmasını Fransızlar yaparsa yapar, bizim Türklere yedirmezler eğer yedirmezsen, o da Fransızlar şirketi alırlar, öyle yaparlar yapacaklarını.
iş sadece temettüye kaldı ise haziranda 15 kuruş net vermişlerdi .
tarman ve ceo,su başka bir hamle yapar azıcık ballı olsun diye 20 kuruş net yapar..:kahkah:
ceo nadda geldi ced geçti roda satın alındı taksitle geriye ne kaldı ..
bucım 7.00 tl den 5.30 düştü ekürü olarak gördügümüz cemts 1.80 tl den 4.60 çıktı..
anası dururken danası koptu gidiyor..anasının ellerinde öperim.:wave:
ACABA ! diyorum; "kafayı yemiş olabilirler mi?
Sen kalk ağla ;"çimento satamıyoruz.durumumuz vahim.Ekmeğe muhtaç hale geldik.Neredeyse cami önlerini mesken tutacağız"anlamında laflar söyle...ve sonra kalk 120 milyon dolar modern bir fırın yatırımı yapacağız de !
Daha da acıklısı ;sanki Cemtaş'ın %22,5 sahibi olduğu Roda'da yönetimde problem yaşanıyormuş anlamında yönetimi tek elde toplama istediğini söyle.
Bunlar şüphesiz yatırımcıya büyük saygısızlık.Yatırımcıyı aptal yerine koymak.Hiçe saymak," al bu hapı yut " demek.
Yahu arkadaş;senedi bunca zaman baskıladınız.Kar gelip yatırımcı coşmasın diye belki çimento bile satmadınız.
Bunlar tamam da...toplayacağınızı hala toplayamadınız mı?
Allahaşkına, bari bu yönetime ve fabrikaya inanan ve hala senedi elinde tutan insanlara biraz saygı gösterip,bu oyunlardan vazgeçiniz.Ayıptır,günahtır.Ateşlerde yanarsınız.Zebanilerin tacizlerine maruz kalırsınız.Yeter ya ! küserim valla !
Tarman belki hayatında bir kere iyilik yapmak ister göçmeden önce yaparsa duacı olurum yapmazsa kısmet değilmiş deriz , sonuçta malın %90 ı kendilerinde. 50 olur mu niye olmasın Logo 1,5 ken kim 60 olacağına inanırdı sonuçta 10 yıldır aynı fiyatta 10 liradan çok kar ettim diye satarsın sahibi 50 yapar zarar ettim dersin. Zaten 6 seviyesinde satacak çok kişi var. Hele endeks giderken duruyorsa kimseyi tutamazsın. Ünlü bir fon yöneticisini dinledim dün gitmiyorsa değiştir durma giden kağıda git gibi komik bir yorum yapıyordu bir yatırımcıya. Portföy yap en az 3 hisse al demesi gerekirdi.
""siz çemtaş hakkında pek bilgiye sahip değilsiniz herhalde, bilgi sahibi olmadan yatırım yapmayın.ben yine de bilgilendireyim.
çemtaş elindeki roda port hisselerini bursa çimento'ya satmak için teklifte bulundu. bursa çimento genel kurulunda bu teklif kabul edilecek ( ağustos ayında ) ve çemtaşa 1. peşin 6 ayda bir toplam 4 taksitte dolar üzerinden ödenecek.
Yönetim Kurulumuzun 20.04.2017 tarihli toplantısında,
Bağlı Ortaklıklarımızdan Çemtaş Çelik Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 21.03.2017 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısında oy birliği ile kararlaştırılan ve Çemtaş Yönetim Kurulunca 19.04.2017 tarihinde Şirketimize sunulan Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. hisselerinin satış teklifi doğrultusunda; Çemtaş'ın sahibi bulunduğu Roda Liman Depolama ve Lojistik İşletmeleri A.Ş. iştirak hisselerinin 83.080.000 (USD) x %22,5 = 18.693.000 (USD) ABD doları üzerinden, dört eşit taksitte, ilk taksiti peşin, kalan üç taksiti altı ayda bir ve bakiye kalan tutara adat hesabı üzerinden ödeme günündeki TCMB tarafından uygulanan dolar faizi işletilmesi suretiyle Şirketimizce satın alınması hususunda 5 ay geçerli teklifi ile birlikte Yönetim Kurulumuzca SPK Lisanslı TSKB tarafından yapılan ekspertiz raporu da değerlendirilmiş olup, konunun olumlu kanaat ile, yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında ele alınarak değerlendirilmesine ve nihai olarak Genel Kurul kararına bağlanmasına;
Yukarıda yer alan husus ile ilgili olarak, Ortaklar Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının aşağıdaki gündemi müzakere ve karara bağlamak üzere 17 Ağustos 2017 Perşembe günü Saat 13:30'da Hacıilyas Mahallesi Ulubatlı Hasan Bulvarı N106 Osmangazi / BURSA adresindeki merkez binamızda yapılmasına;
Oy birliğiyle karar verilmiştir.
çemtaşın elindeki bursa çimento hisseleri satılma kararı alınmıştı ancak bursa çimento piyasa değeri düşük görüldüğü için satıştan vazgeçildi. satış önümüzdeki 1 yıl içinde gerçekleşecektir.
Yönetim Kurulumuzun 20.10.2016 tarih 33 nolu toplantısında; Şirketimizin sahip olduğu Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. hisselerinin işlem hacmi yüksek aracı kurumlar ile komisyon oranları da görüşülerek 31/12/2016 tarihine kadar hissenin, uygun piyasa şartları ve en iyi fiyat ortalaması ile satışı için, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üye Sn. M. Cüneyt PEKMAN, Yönetim Kurulu Üyesi Sn. H. Nalan TÜZEL ve Genel Müdür Sn. Nuri ÖZDEMİREL' e müştereken yetki verilmiş ise de;
14.12.2016 tarih ve 39 nolu Yönetim Kurulu toplantısında, bugüne kadar uygun piyasa şartları ve en iyi fiyat ortalaması yakalanamaması nedeniyle işlem gerçekleştirilememiş olup, Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. hisselerinin satışından vazgeçilmesine ve konunun ilk yapılacak genel kurul toplantısında tekrar gündeme getirilmesine karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.
çemtaş, rodaport payını sattıktan sonra geriye sadece bursa çimento payı kalacak o da 1 yıl içinde satılınca . ÇEMTAŞ , yalın bir hale gelecek ve büyük ihtimal satılacak.""
çemtaş topiğinde yazan Sayın r.elmali nin yazısından alıntıdır.yukarıdaki bilgi akışına göre fiyat hareketini incelersek.ağustos 2016 yaptığı varyasyonu fiyatın ucuz olması sonucu satıştan vazgeçilince aralık 2016 da bitirmiş.hisse dağılımına bakılınca piyasanın elinde % 16 oranında hisse kalmış, diğerleri ilk 5 aracı kurumunun elinde.
burada onlara göre hissenin yeterince değerli fiyatının kaç olduğunu bulabilmek 7 olmadığı gerçek çünkü orayı gördü.
1- Şirket Sermayesinin Doğrudan %5 ve Fazlasına Sahip Gerçek ve Tüzel Kişi Ortaklarımız;
23.02.2017
Pay Yüzdesi Pay Tutarı
İsmail TARMAN 32,72 34.615.912,00
Tarman Çimento Yatırım San.ve Tic. A.Ş. 12,92 13.675.785,75
Bemsa Bursa Emprime Plastik San.Tic.A.Ş. 9,59 10.149.385,00
Mehmet Celal GÖKÇEN 6,22 6.582.784,08
Diğer 38,55 40.791.941,17
100,00 105.815.808,00
2- Son Durum İtibariyle Sermayeye Dolaylı Yoldan Sahip Olan Gerçek ve Tüzel Kişi Ortaklarımız.
12.12.2016
Pay Yüzdesi Pay Tutarı
İsmail TARMAN 12,92 13.675.785,75
Mehmet Celal GÖKÇEN 1,92 2.029.877,00
14,84 15.705.662,75
yukarıdaki hisse dağılımı bucımin resmi sitesinden alıntıdır.bana göre İsmail bey ve mehmet bey piyasadan hisse alımı gerçekleştirdiği gözleniyor.
şimdi bu duruma göre spekülasyon oluşturmaya çalışalım. hisse satış kararları, vazgeçmeler, tv yayınları falan hissenin üzerine çökmeler.zannedersem algıyı zayıflatıp hisseyi iyice toplayıp arka plandaki planlarını gerçekleştirmek.
degerli kardeşim burdaki ky,lar hemen hemen hepisi bucim konusunda uzmanlaşmış kişiler..
ismail tarman,gökçen ve diger ortaklar zaten hisse üzerinde baskı kuraraktan toplaya bildikleri kadar topluyorlar burda hemfikiriz..
dolaylı yoldan sahip 2016 diye attıgınız rakkamlar da dogru..
tarman çimento elinde bulunan hisseleri ismail tarmanın rakkamlar zaten bakarsanız aynı..
ismail tarman ve gökçen ortak hareket ederek çemtaş ve bucım ve diger ortaklarlıklarıda yönetiyorlar yani %51 sahip bu iki kişi bence çok daha fazladır ..açıklanan rakkamlara göre konuşuyoruz..
eski hissenet topigine gidersen orda ne yazılar oldugunu kimlerin bu konuda uzman oldugunu ve düşüncelerini paylaştıgını göreceksiniz..kolay gelsin bol şanslar ..:wave: ortak
Sayın sulzer; hisseyi sürekli takip eden ky olarak eski topikte de zaman zaman grafik çalışmalarım oldu orada da puanlama yapmıştınız teşekkürler. birinci flama da 3,80-5,20 hareketinde yer almıştım.ikinci flama da yer alamadım.
grafik ile bir not düşmek gerekirse 6,35 direnç zirve noktası aylık grafik için geçerlidir.temmuz ayını 6,35 üzerinde kapatması yeterli olacaktır.
Ufak bir dip not;
Tarman çoktan %51 üzerinde paya sahiptir, dikkat ederseniz %5 pay üzeri olanları açıklamak mecburi, gerisi açıklanmıyor.
O yüzden hissede full söz sahibi imajı yaratmadan gerekirse masaya yumruyu vuracak konumda olmak isterim ben olsam da:)
Saygılar:)
Halka acık kısım % 27.92 bunun piyasa değeri an itibarıyle 165 milyon halka acık kısmın açıklanan kısmında tarman dede % 45 gibi görunsede en az % 70 kendinde yada bağlantılı tayfadadır. ee böyleyse dısardaki malın değeri 45 50 milyon tl felandır. bunun en az yarısı malını asla satmayacak grubundadır. kaldı 25 milyonluk mal uleyn hepi topu 7 8 milyon dolardan bahsediyoruz be bu malı kaldırmak istememesi para yokluğundan değil muhtemel satış pazarlıklarının sonucunun bilinmemesi öyleya baksanıza iştiraki denilen cemtas bile malı satmıyor. ister cok demokratik sirket diyelim ister içerde savaş var diyelim içerde buyuk bir pastanın savası olduğu aleni cemtas ve roda olmasa salla bucimi diyecem ama iştirakleri ana şirketi geçti bu işin baya cılkı cıktı kısa girmeden bunun mutlaka bir hareket yapması lazım yoksa ben dolar dusukken alır dolarımı fed öncesi herketeye yatarım cunku Amerika ve Avrupa satışa geçerse kral borsa bile ayakta kalamaz. SAYGILARIMLA
bir krstl kadar olamadınız adamlar fason DİDİ üretimi ile 2013 den beri ikinci rallisini yapıyor ky kazandırıyor..
2017/1 ayı içinde 1.42 aldıgım hisseler %200 kazandırmış durumda..:bravo:
bucım ise holding gibi şirket batmış gibi işlem görüyor adi serefsizler ..:vk:
2 yılımızı yediniz ..:seyt:
Acaba bunu satip btcim e gecis yapsak mantiklimi sizce en azindan hateket hazirliginda
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sorunuza cevap vermek hiçbirimizin hakkıda değil haddide değil kimse sat bunu ona buna geç diyemez ama bir kağıtta bekleyip son gun son dakika malı kacıran cok gördüm bu yüzden bir hedefiniz varsa bekleyin yoksa kafanıza göre takılın demekten başka bir şey diyemeyiz. Ama 21 temmuz fitch öncesi vede 6 aylık bilanço öncesi derede at değişmek. .. ? Allah hepimize herşeyin hayırlısını nasip etsin