özsermayeyi sermayeye böldünüz 0,74 küsür cıkardınız ..
bu defter değerinin formülü değil ? nasıl olucak
Printable View
Formül doğru bedelli den kasaya giren para bilançoya yansımadı henüz.ilk gelecek bilançoda göreceğiz.
güncelde öz sermaye 194.198.143 TL + 181.250.000. bedelliden giren = 375.448.143 tl öz sermaye olacak.
375.448.143/260.000.000=1.44 defter değeri olacak(bilanço içindeki kar/zarar gibi değişimler sonucu değiştirir.)
YTD
Sayın Milagras sizinde engin bilgilerinizden faydalansak.
anladım dolaşımdaki hisse değil %25 fd oranıyla 1 adet nominal değerli hisse için hesaplama yapınca öyle çıkıyor yani 65 milyon lot çarpı 4 (dolaşım fd oranı%25) :260 milyon lot yani 260 milyon tl serm ..
194 mly/260 milyn tl yada lot :0,75
benim hatam dolaşımdaki hisse adedini yani 65 milyon lotu %25 olduğunu görmeyince oldu ,dolayısıyla 1 beher nominal değer baz almadığım için sanırım..
260 milyon * 1,61 :418600000 piy değeri
evet hata bende yanlış hesaplamışım ..teşekkür ederim uyardığınız için ,ama tabi defter değerinin 2,16 katı fazla fiyatla işlem görüyor olması şirketin fazla fiyatlanmış olduğunu tek başına bize göstermiyor ,kar açıklayıp özserm eklenmese bile ,dediğiniz gibi bedelliyle eklenen gelirler,yapılan yatırımların değeri ,ileride gerçekleşecek üretim artışı ve kar ,duran varlıklarda meydana gelen değerler vs ucuz bile fiyatlandığı anlamına gelebilir . yani defter değeri 0,75 bizim kağıt 1,59 çok pahalı diyip çıkacak borsacı heralde yoktur.. :) ben şahsen çıkmam yani...yeni tesisin ve ilerki bilanço dönemlerinde kar beklentilerine bu kadar az süre kalmışken
yatırım tavsiyesi değildir...
Batıçim ve Batısöke çimento şirketleri iyi işletmeler ama finansal borçlar hala yüksek, gelecek bilançoda ne kadar finansal gider yazacak göreceğiz.
Batsöke de Yeni yatırımın deneme üretimi vs devreye alınması zaman alacak.faizler bu seviyede giderse 3-5 yıl anca kendini toparlar.(bence)
YTD
Yardımcı olmak amacıyla yazıyorum...
Şu anda MATRİX te şirketin PD/DD i 2,13 görünüyor...
Ama bu yanıltıcı...
Neden derseniz...
Şirketin piyasa değerini, borsadaki fiyatı x sermaye ile hesaplarsınız... Bu da şu anda 1,59 x 260.000.000 = 413.400.000 TL eder...
Defter değerine gelince... Son bilançodaki özsermaye kalemine bakarsınız... 6 Aylık bilançoda Özsermaye 194.198.143 görünüyor... (Burada sermaye 78.750.000 TL görünüyor..) Aslında, 14 Ağustosta % 230,16 bedelli sermaye artışı yapıldı... yani sermaye 78.750.000 TL dan, 260.000.000 TL na çıkarıldı... Şirkete nakit para girdi..Bir diğer ifade ile şirkete net 181.250.000 TL nakit para girdi... Bu durumda şirketin özsermayesi 6 aylık bilançodaki 194.198.143 TL lik özsermayeye 181.250.000 TL nin ilave edilmesi ile şirket özsermayesi 375.448.143 TL oldu... yani şirketin defter değeri bu oldu.. şimdi PD/DD ne oldu?.. 413.400.000/375.448.143= 1,10 oldu...
Halbuki matrikste şu anda 2,13 görünüyor...
Bu durum, 9 aylık bilançoda değişecektir... (Hisse fiyatı sabit kalmak koşuluyla, yani 1,59 larda olursa) ve eğer toplam borçlarda bir azalma olursa 1,10 nun altı, toplam borçlarda bir artış olursa 1,10 nun üstü bir PD/DD ile karşılaşılacaktır..
6 Aylık bilançoya göre 208.331.592 TL lık kısa vadeli, 426.228.836 TL lık uzun vadeli borcu olan şirkete, net 181.250.000 TL lık kaynak girişi oldu...
Bol kazanç dileklerimle...
Hiç hareket yok.sinir bozucu
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d5b689378d.jpg
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabır... Eğer çok daha iyi bir projesi, hikayesi olan başka bir alternatifiniz varsa satıp gitmek mantıklı tabii ki. Ama eğer sadece sıkıldığınız için BSÖKEyi terk ediyorsanız bir kez daha düşünün derim.
Aynen Sn. Ali Samiyen dediğiniz gibi daha iyisini bulana kadar en iyisi budur.
Hacimsiz aşağı basarak bu kimi korkutacağını sanıyor acaba :) Spek değiliz ama az çok anlarız o işten... onun için bekletme bizi hadi yap hareketini uçalım artık. Paradan kaybetmeyeceğiz buna inanıyoruz fakat zamandan da kaybetmeyelim.
Her gün istikrarlı şekilde 1 kademe 1 kademe aşağıya veriyor tahtacı. Kademelerin neredeyse hepsinde kendisi var İstese çok rahat 1.50 ye dek aşağıya da 170 e yukarıya da çizer. Ama ağa rahat.. Nakış işler gibi tek tek oynuyor.. Bakalım oyun bozanın biri ne zaman müdahale edecek. 1.66 kırıldığında buralar yine şenlenir
Öğleden sonra endeksten iyice ayrışsa ne güzel olur 😎😎
bilanço dan daha iyi bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak adına bişey sormak istiyorum,burda bu yeni tesis sonuçta bir maddi duran varlık haline geliyo sanırım sabit kıymet oluyor,ve bu aktif kalemindeki yerini alıyor ,özsermaye hesabını yaparken bu aktif kaleminden kısa ve uzun vadeli borçları düşüyoruz ve özserm buluyoruz,e bu durumda en az bu yatırımın şimdiye kadarki değeri kadar özsermayeye etkisi olacak yani 680-700 mlyn tl ,bu da özserm /serm : defter değeri ni hesaplarken defter değerini arttıracak büyük bir kalem oluşturmayacak mı?
yani biz şimdiye kadar öz kaynaklardan sağlanan 180 mlynluk bedelliyi özsermayenin üstüne ekleyip diyoruz ki özsermaye şu kadar olacak bunun sonunda da defter değeri 1.40 olacak , ama bu yatırımın ham olarak harcanan maddi duran varlık değeri çok daha fazla yaklasık 700 mlyn tl ...
2015 mart ayında 112 mily euroluk bir kredi almış ,2 yıl geri ödemesiz ,12 yıl vadeli ,yaklaşık 500 mlyon tl 2017 martta ödemeye başlamış olsa 12 çarpı 12 =144 ayda ,yaklaşık ayda 3,5 milyon tl ödeme yapıyor şu an , tamam bunlar bilançoda pasifde karşılık bulacak ama yani şunu demek istiyorum en nihayetinde bu tesis bittiğinde yok ben vazgeçtim satıyorum bunu kardeşim dese abi pat diye değeri en az maliyeti kadar yani onu demek istiyorum ..özvarlık hanesinde duruyor olacak ,kaldıki böylebir yatırımın bitmesine bukadar az bir süre kalmışken bu şirket çoktan yeni siparişler almıştır gibime geliyo ,kim bilebilir ki belki yatırımın kredi maliyetinden fazla bir sipariş bile çoktan gelmiştir...sonuçta bu işler piyasa talebine göre yapılıyor ..iyi alıcı varsa ona göre adam üretim bandını yeniliyor .hazı bile olabilir belki bu siparişler..kimbilir açıklanmıyodur belki henüz..
yeni tesis ile enerji maliyetindeki tasarruflar ( klinker üretiminde yüzde 14, farinde yüzde 33 ve çimento üretiminde ise yüzde 16 oranında düşecek) ,yılda 40 milyon dolarllık ihracat hedefi (grubun tüm şirketlerinin tüm satışlarının yüzde 30u ihracat) ,vbedelli vs iç kaynaklardan yatırım maliyetinin bi kısmının karsılanması ve özsermaye artışı,,yani uzun sözün kısası ben bunların henüz fiyatlandığını düşünmüyorum,açıkcası gerekli yatırımcı ilgisinin henüz gerçekleşmemiş olduğunu düşünüyorum .bence şirketin bu konuda tüm yayın organlarını radyo tv röportaj ,sosyal medya gibi ,bunları etkin kullandığını düşünmüyorum ..bnce hisse geri alımdan ziyade yatırımcı güven ve ilgisini çekmek için daha etkin kullanmalılar..sürekli bilgilendirme yapılmalı...
bu ara bir ince anektod ,çimento hisselerine merakı ve düşkünlüğüyle bilinen ,yönetimi düzgün geleceği parlak ve fiyatı düşük kalmış yüksek beklentili çimento hisselerine yatırım yapan usta yatırımcı ismail tarman beyin de btcimde hissesi olmaması ama bsöke de yüzde 10 a yakın hissesi olması da çok dikkat çekici...
bunla ilgili bir kaynak bulamadım siz nerden öğrendiniz?
ben işyatırımın sayfasından baktım en allta yazıyor ama güncelmi bilemiyorum
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=BSOKE
2016 ilk çeyrek faaliyet raporunda hissesi görünmüyor .2016 tüm sene faaliyet raporunda hissesi görünüyor yani 2016 ikinci yarıda almış olma ihtimali yüksek ayrıca 2017 faaliyet raporundada ve yatırım merkezlerinin ortaklık yapılarındada görünüyor ,1 yılda hisse satacak yada yatırım finansmanı için bedelli yapılması esnasında hisse satacak biri değil bildiğim kadarıyla ..siz
nerden duydunuz bunu ? bir kap açıklaması var mı ?sonuçta yüzde 10 çok yüksek bi rakam ..
Sayın kebir, bedellinin hemen öncesi Tarman'ın payını sattığı bu forumda yazılmıştı. Hatta bir kaç kez burada da yazılmıştı. Önce yarısını sonra tamamını sattı diye. Bedelliye para koymamak için böyle yaptığını yazan üyeler de olmuştu. Sayın Milagras bununla ilişkin bir de görsel paylaşmıştı diye anımsıyorum. Fakat az önce KAP'ı incelediğimde şirket paylarında Tarman'ın %9.6'sının hala durduğunu gördüm. Buna göre ya sayfa güncel değil ya da Tarman mallarını geri koydu.
Bedelli sürecinde gorunmedi lakin tarmanin ortaklık oranında bir değişme yok...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bakalım ABD idlib nasıl etkileyecek.dolar altın fırladı.ins hissemiz aşağı salmaz çok fazla
Bu gün malumunuz sıkıntılı bir gün... Böyle bir günde satış yapılmaz panik yapmayın arkadaşlar...
Eşleşme şu an için 1.49
Açılış alış 1.35 satış 1.45 olarak yansıdı. Sn Ephesus'un da dediği gibi sakın panik işlem yapmayın. En tehlikeli şey şu günlerde panik.
Çok saldı ama toparlanacağını düşünüyorum. Borsa böyle ihtiyacın olmayan para ile alırsan sıkıntı yok. Bugün azda olsa takviye yaptık biraz daha.
Bugün + kapatırmıyız ne dersiniz?
Bence tavan olacak. kuş pisledi üstüme.😊
enerji yatırımları sonucu maliyet avantajı yazılmış *doğrudur..asıl avantaj zarar bilançosundan gelebilir avantaj yaratır..zarar bilançosu sonucu 3-5 yıl vergide vermeyecekler.****?
moda oldu enerji şirketi kur..hemen zarar yazmaya başlıyorlar..onuda vergiden mahsup ..son moda bu..bir çok şirket yapmaya başladı..nedense bu enerji şirketleri hiç kar edemiyor**???
Var mı kimse.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4dfa603558.png
Bu otobüs uyar mı ortak?
Yatırım tavsiyesi değildir!
O vermeden, Sen ver eline![emoji23][emoji6][emoji23]
Düşüş trendine mı girecek diyorsun