Citi iki gün önce de 150 bin lota yakın kılçıksız almıştı,bizim pozisyonu arttirdigimiz yerlerden onlarda ufak ufak yer ayirtti bundan sonra sancılı bir 9 yolculuğu bekliyorum, ama 1 hafta ama 1 ay inşallah gelecek bilançoya kadar 9 üstü bir konum
Printable View
Citi iki gün önce de 150 bin lota yakın kılçıksız almıştı,bizim pozisyonu arttirdigimiz yerlerden onlarda ufak ufak yer ayirtti bundan sonra sancılı bir 9 yolculuğu bekliyorum, ama 1 hafta ama 1 ay inşallah gelecek bilançoya kadar 9 üstü bir konum
Aksigorta için Garanti yatırım yeni yayınladıgı araştırma raporunda hisseye 10.20.tl.hedef fiat vermiş.
https://rapor.garantibbvayatirim.com.../AKGRT1220.pdf
Güzel bir gündü buralar artık dönülmez olur inşallah
Garanti yatırım 244 m temettü dağıtımı bekliyor. Allah bereket versin. Çok ucuzuz.
Thank you very much for sold your stock 7.80 price. I will sell back dont worry.
Garanti nokta atışa devam mı bakalım, temettü dağıtacagi dönemdeki temettü verimliliği yüzde 7 beklentimi koruyorum, 80 kuruş net temettü dagitsa 11 lira Mart 2021 hedefimle yola devam inşallah.
Sn. RLC44,
Stopaj ödememek için, temettüden bir gün önce satıp ertesi gün temettü kadar düşmüş fiyattan geri almak mantıklı bir strateji olur mu?
Bir de, temettüde yıllık belli bir rakamın üzerinde temmettü alındığında vergi dairesine beyanname verip bir de oraya vergi ödeniyor sanırım? Bu rakam nedir biliyor musunuz?
Kesinlikle manrıklı bir olay değil hocam. Bunu çok araştırdım, yüksek temettü alan kşiler vergi vermemek için bir gün önce satmışlar ve genel itibariyle bu işlemleri hep zararla sonuçlanmış. O yüzden bu işlemi bırakmışlar. Çünkü sabah t.e. lerde öyle bir açıyorki genelde stopajı hisse direk alıyor. Ben yapmıcam.
Temettü vergiye extra ne kadar girer araştırnıştım ama unuttum galiba geçen sene 70 bin civarı idi hatıladığım ki her sene güncelleniyor bu sene atıyorum 70 binse 75 80 bin arasu çıkar.
2019.yılına göre yıllık temettü glirleri 80.000.tl.sını aşan kişiler..
Aldıkları temettülerden kesilen vergilerden dolayı vergi iadesine hak kazanırlar. Bunun için....
--Önce yıllık temettü gelirinin 80.000.tl.sını aşması gerekir.
--Sonra ertesi yıl Mart ayında ilgili vergi dairesine beyanname verilir. Ekinde de hangi hisse senetlerinden ne kadar
temettü geliri elde edildiğinin belgelenmesi gerekir. Çünkü vergi dairesi ben aldıgım vergiden iade edecegim. Ödediğin vergiyi
belgele der. Dolayısıyla aracı kurumdan alınacak belgeye temettünün brüt ve net rakamlarının yazdırılması gerekir.
Olmazsa vergi dairesi o şirketlere yazı yazıp durumu sorar ancak net cevap geldiği gibi sadece ödenen temettü bildirildiği gibi
hiç cevap verilmemesi halinde işleminiz öylece kalıyor. Düşünün faraza 5 ayrı hisseden temettü aldınız. Yazı yazıldı ancak birisi
cevap vermedi veya net temettüyü yazdı.İadenizi dogru cevap alınana kadar alamazsınız.
-80.000.tl.yı aşan gelirin yarısı vergi iadesine tabi tutulur. Yani 40.000.Tl.üzerinden vergi iadesi alınır.
-Bunun da karşılığı Damga vergisi kesildikten sonra alınacak iade 4800.tl.civarıdır.
https://www.privia.com.tr/ContentMan...ehberi2019.pdf
Birkaç yıl önce temettüden 1 gün önce satıp sonrasında geri almak kişiyi kazandırıyordu ancak son iki yıldır temettü ödenen
şirketlere bakıldıgında bir/kaç günde hisse fiatının temettü öncesi fiatını geri aldıkları görülmektedir. Hiç primlenmeyenler de
elbette var. Orası biraz da borsanın o günkü ortamına baglı...Karar hisse sahibinin.../ytd..
Ömer Bey çok teşekkür ederim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.bloomberght.com/trafik-s...edecek-2270112
Trafik sigortasında 'tavan fiyat' 2021'de de devam edecek- bloomberght.com
Valla bunun şu salmalarından gına geldi.
8.34 den 8.07 ye. Pes yani! Çok primlendi ya. Çok lanet bir kağıtda ne edecen işte temettüsü bol ve kar artıyor. Yoksa çekilmez. Fk 5.47 ve sudan ucuz.
Valla tarila kardeş, info satmak istemezdim ama 5.97 çıkış yaptım, çok kısa sürede kazandırınca prensibim satmaktan yanadır ki %25 çok çok iyi idi. Tabi menkul kıymetlerden çıktığım için ve info giderse diğer menkul kıymetlerde gider dedim işmen 13.05 girdim, ama sonra gedik daha cazip geldi 13.07 işmen verdik ama gedik alamadım. Brütmüş! İnfo alam dedim alamadım, 5.88 di oda brüt! Elde nakit kalınca kısa vade akgrt bari girem dedim 8.11 çok uygun geldi. Kemik lotlara değil mecburiyetten girdim işmen gidince ve gedik info alamayınca. Şu brüt işleri kötü. Buradan çıkabilirsem bilmiyorum belki çıkmam deva kısa vade al sata girerim. Akgrt valla geçen hafta beni çok umutlandırdıydı sabahki t.e. ler ve 8.34 tepeden dönünce işte tam fırsat dedik ama bakalım.
Bilmiyorum böyle azar azar her girdiğim kazandırır mı acaba? Eggubde aklımda. Belki bankalar , ben %1 den bile mutlu olan adamım
Ne kadar ucuz kaldı desek de garanti yatırım alımıyla 7,40-8,34 hareketi oldu kısa bir düzeltme iyi gelebilir,güzel beklentiyi görenler geldikçe yeni hareketler olacaktır beklemeye devam
Hissede Tacirler.ın yaptığına bakınız. Hisseden Milyon lotun üzerini 8,30 civarından topla/herhalde açığa aldı. sonra akşam olunca
7,98.kadar aldıklarının 800/900 binini geri ver. Kalan 208.bin lotun maliyeti ise 8.97 olsun./ytd
https://t.co/ejGLuHWR5G?amp=1
Bu kağıt al sat kağıdı değil ama bugün extradan girdiğim akgrt leri 8.2 verdim sağolsun bana kafi. Aza kanaat eden birisiyimdir. Normalde asla almazdım ama ne bileyim listemde gözüme çarptı.
Robotlar sağolsun. Keriz avını çok seviyorum. Sizlerin algoritmasına.....
Günü 5-10 kuruşluk marjla geçiren kağıt birden 25-30'a çıkardıysa son hazırlıkları yapıyordur, bence.. Yolcu yolunda gerek.. Güzel trade ettirdi ama bir dahakine malsız kalınabilir :yes:
Xsgrt tüm hisseleri Ekim ortasından beri patinaj çekiyor, bakıyorsun endeks düşerken eşlik ediyor önden düşüyor, endeks çıkarken düştüğü yere geri dönüyor, bekleyene kârı yok 1100 puandaki yerlerinde hepsi sektörün sıkıntısı da yok hepsinin işi gücü yerinde
8,16-8,19 bandı lokma gibi duruyo orda.. )
Nası bi kaartSA artıKın..
Yw ne lanet kağıtsın yahu. 8.4 bile olamadın.
Fk 5.49. senki işmenden %10 pahalı idin. Seni 2 ye katlayacak.kavuş demiyomda ayıp ve edep
Ünlü 2 gündür " fiyat yükseltmeden nasıl hisse toplanır " sanatını icra ediyor..
Uzun vadeli yatırımcı ise cok güzel hissemiz, kısa vadede ekrana bakmaktan soğutuyor, garanti yatırım iki gün alım yapmasa 7,70 de bekliyor olacaktık demek ki
Aralıktyız. Bari sene sonu fon alımları gelse. Performans göreceli çok düşük kaldı. Fk diplerde. Akıl alır gibi değil
Yarın Kasım/2020 rakamlarının açıklanması lazım. Açıklanınca görebilecegiz ne yaptıklarını. Bu uyuzlukta
rakamlarla/beklentilerinde farklılık olup olmadıgını anlıyabilecegiz.
Alıp beklediklerimden maalesef beni pişman ettiren hissem. Hele de aynı zamanda almayıp da yuruyenleri gördükçe../ytd