sonraki sayfalarda repaint olduğu kesnleşmiş.
Printable View
sonraki sayfalarda repaint olduğu kesnleşmiş.
Şu 3.dönem de geçsin yani 9 ay olacak. Bir portföy için 9 aylık bir süre kafamızdaki bütün soruları cevaplar sanırım.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Repaint olayı gerek bu topiğe katkıda bulunan birçok kişi tarafından direkt olarak programcılara, gerekse
bizzat Yaşar Erdinç'e ekim 2017 eğitimlerinde ve sonrasında ben de dahil birçok kişi tarafından, birçok kez soruldu.
1- Yaşar Erdinç bu programa müdahale etme yetkisi olan biridir, bir eksiklik gördüğünde düzeltme yaptırabilir.
2- Programın ilk yazılmasından beri danışmanlık yapmıştır.
3- Programı 2012 den beri kullanmaktadır.
4- Programdan elde ettiği geçmiş döneme ait getiri verilerini EXCELDE MANUEL OLARAK KONTROL EDEREK DOĞRULUĞUNA KANAAT OLUŞTURDUKTAN SONRA eğitimlerini vermeye karar vermiştir.
5- Bana göre en önemlisi bizzat kendi parasıyla piyasada da işe yaradığını görmüş olmasıdır. Kendi formülüyle yatırımına devam etmektedir. (Sonuçta temel-teknik bu kadar şey bilen biri getirisini tatminkar bulmasa niye bu sistemi kullansın ki değil mi?)
Yaşar Erdinç'in iddiası repaint olmadığı yönündedir.
Kendi tecrübelerimi geçmiş sayfalarda birkaç kez yazdım.
Repaint takıntılılar için 1213 nolu iletide bu kaygıları dikkate alan bir portföy önerisi de paylaştım. Bu formülün '017 getirisi % 207 olmuştur.
Benim önerim şu olabilir : ÇOCUĞUNUZUN GELECEĞİ İÇİN AYIRDIĞINIZ PARAYI 2'ye bölün ; 1. bölümü TV yöntemiyle, 2. bölümü kendi yönteminizle yönetin. 36 dönem sonrasında getirileri karşılaştırın.
Temettü yöntemini izleyen bağımsız site linkİ paylaşayım :
http://halilbuhur.com/buhur-25-uzun-...rformansi.html bir araştırın, siteyi bir inceleyin, sayın Halil Buhur'a bir sorun bakalım buradaki verilerde de REPAİNT VAR MIYMIŞ ? Linkteki portföyde 25 hisse olduğundan getirileri de ona göre ; buna dikkat ediniz. Bu verileri repaint diyerek gözardı edebilir misiniz?
DİKKAT : İNSANLAR BU GETİRİLERİ CEPLERİNE KOYMUŞ....
Bu topikten sadece şunu öğrenseniz yeterlidir : Size hisse seçimi konusunda akıl vermeye soyunanlardan sistemlerinin geçmişteki başarısını sorun (eğer biliyorlarsa); bilmiyorlarsa Formüllerini/algoritmalarını paylaşmalarını isteyin. EĞER PAYLAŞIRLARSA, kriterlerini queenstocksta test ederek geçmiş getirilerini inceleyin; mesela bana özelden yazan bir arkadaşın kriterlerini incelediğim yazımı okuyun :
http://www.formulanaliz.com/2017/08/29/sorular-2/
Hazır tıklamaya başlamışken son olarak ta bu topiğin 13. sayfasındaki 101 nolu iletiyi ve sonraki birkaç sayfada sayın serkan1980 ile olan yazışmalarımızı da okursanız konunun anlaşılması açısından iyi olabilir...
İşin PÜF NOKTASINI aşağıdaki yazımın son kısmında paylaşmışım:
http://www.formulanaliz.com/2017/08/...-analiz-3-0-2/
......................
Temel analize formül yaklaşımı maalesef bana ait değil :
http://www.formulanaliz.com/category/hakkimda/ Ben sadece 20 yıllık borsa hayatımın BAŞINDAN BERİ dönem dönem bu yönteme uygun davransam bile uzaktan izleyicisi oldum.
yukarıdaki iletimde ise Borsada büyük yatırımcıların da yatırımlarında, en azından bir dönem, formül yatırımını kullandıklarını görebilirsiniz.
Bana göre TEMEL ANALİZ FORMÜLİZE EDİLEBİLİR ve aynen teknik analiz gibi geçmiş verilere/getirilere bakılarak hangi oranların etkili olduğu konusunda başlangıçtan itibaren bir fikir edinilerek kullanma yada kullanmama kararı verilebilir.
Bu yöntem yatırımcıyı da korur, yatırımcı, en azından verilerin, netleştirilmesi konusunda uyanık olabilir :
Örneğin birisi "net karını arttıran, borcu az olan, F/K sı şu olan vb. hisseler kazandırır" diyebilir ; ama akıllı olduğunu iddia eden yatırımcı hemen sormalıdır :"sisteminizin geçmiş 3-5-10 yıllık getirisi nedir? Net kar % kaç artmalı, FK en az/en fazla kaç olmalı, borç/aktif oranı ya da cari oran vb. kaç olmalı (oranları örnek olsun diye yazıyorum)?". Sonrasında programında verileri koyarak geçmiş getirilere bakmalı ve ANCAK BUNDAN SONRA kullanma/kullanmama kararını vermelidir. (yukarıdaki 1286 nolu ileti ve forumun geçmiş sayfalarında böyle hisse alım kriterleri önerenlerle yapılan birkaç yazışma mevcut..)
.....diye düşünüyorum.
verdiğiniz rep puanı için de ayrıca teşekkür ederim.
Saygılarımla....
Benzer bir yol izleniyor. 3 farklı senaryo test edilmiş. Bunlardan 2. senaryo ; "en yüksek tv, düşük oynaklık, 7 hisse, 3 ayda bir güncelleme" koşullarını içeriyor. Temettüler üzerine ekleniyor.
Bu senaryo % 21.7 cagr'e ve % 31 max dd'a sahip. 17 yıllık nominal getirisi % 2718 .
Test yapılan ülkenin, test dönemi boyunca bizden daha düşük enflasyonu olması, gelişmiş ülke kategorisinde olması ve özellikle düşük oynaklığa sahip hisseler seçilmesi nedeniyle testte bizden daha düşük cagr'e ulaşması bence doğal.
Bir arkadaş vardı 3 ay sonra görüşelim falan diyordu sürekli, ne oldu ona :kmk:
3 ayı geçeli çok oldu da ondan sordum. Hayır yani sizin portföy karda diye görüşmekten vaz mı geçti..
O kadar iddialı olan vatandaşın sözünün arkasında durması beklenmez mi?
Lafı evirip çevirmeyin bence. o yazılanlarıda hatırlıyorum.
forumun en başındaki SÜR MANŞET RAKAMLARI
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=9400
01.01.2005 İLE 28.06.2017 tarihleri arasında tamı tamına % 22.000 oranında kazandırmış, yani başlangıçta konulan 10.000 lirayı 2 milyon 200 bin lira yapmış bir formülü paylaşıyorum :
ORTALAMA SENEYE VE AYA BÖL.
kendi kazancına bak. sonra kıyasla.
kaçta kaçını almışsın.
hemde bu rallide :)
prg kullananların bilmem kaçı repaint yapıyor diye zaten söyledi.
yani güzel kardeşim prg yaklaşık 11 sene içinde % 22 BİN kazandırmış.( sürmanşet rakamlarına göre )
senede % 2000 kazandırmış ortalama.
topic açılalı. yani önceki forum kapandı 1 seneyi aştı sanırım.
hadi biri koysun ekstre bu bir senede % 2000 kazandım diye.. bekliyorum.
hadi iyisiniz bist rallide yapıyor eminim % 3000 kazananda vardır.
bekliyorum........
Yıllık ortalama getiri sizin düşündüğünüz gibi hesaplanmıyor. İlk sayfada verilen toplam getiri 1/2005 - 6/2017 arası 12.5 yılda %22.000. 22000/12.5 şeklinde hesaplanmaz.
CAGR (YoBo) : 230^(1/12.5) = %54,5 (nominal) sonucu çıkar. Reel getirisi : Nominal CAGR ( YoBo) - Yıllık enf. oranı ile bulursunuz. Bu da; Yılda %2000 değil, ~ %42 Reel YoBo yapar.
Her yıl maaş gibi bu rakamı da alamazsınız. Örnek veriyorum; bir yıl %-30, diğer yıl %120, sonraki yıl %11 gibi kazançlar dönem sonunda toplam getiriyi oluşturur. Cagr (YoBo) : Yıllık ortalama büyüme oranı demektir.
1. iletideki formülün düzeltilmiş hali 2017 yılında %77 ; bugünkü kapanışlar ile %90 getiri sağlamıştır.
1213 nolu iletideki formül ise bugün kapanışlarıyla, 2017 başından bugüne kadar, %213 getiri sağlamıştır.
ben neyin ne olduğu biliyorum zaten ama.. bilmeyenler için SÜR MANŞETTEN verilen. % 22 BİN kazanç
yani gariban ky.
yukarıdaki gibi hesaplar
LÜFTEN yazılara dikkat edelim.. ky yi gazlamayalım.
demek istediğim bu.
10 sene 10 binin 2.5 milyon olması falan hikaye bunlar. !!
Bu arada...kendi kriterlerini uygulayan sayın kurtönder de %58 getiri sağlamış...
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=2431&page=22 ( bkz. 173 nolu ileti)
Alıntıladığınız mesajımda hata yapmışım. Kendi mesajımı düzelttim. 210 yerine 230, 53,38 yerine ise 54,50 yazılacak. Düzeltebilirseniz iyi olur. Ky'yı en az sizin kadar önemsediğimden buradayım.
İlk mesajda verilen rakamlar nominal getiridir. 1,545 ^ 12.5 yaptığınızda 230 ( %22000 ) sonucuna varılır. Bu, her 12.5 yılda %22000 getiri sağlayacaksınız demek değildir. Testin yapıldığı dönemde yaşanan ekonomik-siyasi gelişmelere (ki ne kadar çalkantılı dönem olduğu aşikardır..) benzer bir dönem yaşanırsa, büyük ihtimal ile verilen sonuç yakalanabilir demektir.
Sayın flexy ,
değerli katkılarınız için asıl ben teşekkür ederim.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=17913&page=5 linkteki 34 nolu iletide ALTTAKİ KAHVERENGİ RENKLİ kutuyu okursanız hemen tanıyacağınız sayın mhtakif'in izlediği strateji DE %30 getiri sağlamış.
Bir bakın ilgileniyorsanız....
Burada gizli-saklı olan bir şey yok : yöntem belli, formül belli, kullanılan program belli... ALGORİTMA GİBİ KAPALI KUTU İŞLEMLER YAPMIYORUZ. İSTEYEN HERKES programı alıp kendi testlerini yapabilir; istediği tarihten başlatabilir, eklemeler-çıkarmalar yapabilir. Takıldıkları yerleri sorabilir...
sayın flexy'nin gönderisini bir kez daha okuyun, sistem HER YIL DÜZENLİ OLARAK %45 GETİRİ ÜRETMEZ.. Daha önce de yazdım, tekrar yazıyorum : Eğer bu sistemi 2000 yılı ZİRVESİNDE uygulamaya başlasaydınız TAM 5 YIL BOYUNCA, 2007 zirvesinde kullanmaya başlasaydınız TAM 2 YIL BOYUNCA ZARAR YAZACAKTINIZ, sermayeniz yarıya inecekti...Ama uygulamaktan vazgeçmeseydiniz mükemmel getirileriniz olacaktı.
GETİRİLERİ UZUN VADEDE BELLİ OLACAK BİR SİSTEMİ 5 AYLIK, 1 YILLIK SONUÇLARLA DEĞERLENDİRMEMELİSİNİZ diye düşünüyorum.
Beni taraflı buluyorsanız sayın kurtönder'i, sayın mhtakif'in linklerini izleyebilirsiniz.
Nereyi nasıl okuyup hesap yapıyorsunuz ben açıkçası demek istediğinizi anlamıyorum. sağ kulağını sağ elle tut diyor program siz sol elimle dolanarak tutarım ben diyorsunuz.
12 yıl önce 100TL koyduğunuz sistemde paranız 11 yıl sonunda 11280 tl olmuş bu 1 sene sonunda ise 22bin tl olmuş.
Benim tarama koşullarımı kontrol ettiğimde Bu sene %85 getiri sağlamış. Ben 6aydır sistemdeyim %21 civarında getirisi olmuş programın.
Daha önce kendi tarama modelimle ilgili 12 yıllık resimleri paylaşmıştım oradan bakabilirsiniz isterseniz. Yıl Yıl koyduğum için resimleri hangi yıllarda ne kadar artış eksiliş olduğunu dökebilirsiniz. Bu tip bir yatırımda bana göre senelik kazancın önemi yok 5,7,10 sene sonra toplam getiri ne olacak o önemli ve sisteme sonuna kadar sadık olmak.
6 ay içerisinde 2-3 kere repaint ile ilgili durumuda yazdım ilgili yerlerle de görüştüm ama fiyat bileşeni olan taramalarda illaki oluyor ama 3 aylık süre içerisinde max 1 tane oluyor. Hee tamamen repaint yapmıyor ki program siz taramanızı ona göre sınıflandırırsanız repaint önüne de geçebilirsiniz.
Sizin dediğiniz senelik %45 kazanç ile hesaplarsanız takribi 100 tl niz 8500 tl olacak. Ne farkı var bunun sonuçta Senelik Enflasyon +%20 getiri olursa daha ne ister insanlar.
Bunun nasıl mümkün olabileceğini düşünüyorsunuz? Siz en yanlış hisseleri bile alsanız 12 sene boyunca piyasada %45 hersene kayıpla o ülkenin ayakta kalabileceğine inanbiliyormusunuz kaç yıl sürecek bir krize denk sizce bu?
Arkadaşlar soracak uygun bir konu bulamadım. Araştırmada yaptım bulamadım; DÜK ne demek?
Bi ayes temel analiz yapabilen varmi
DÜK : Düşeni Kıran. Önceden belirlenmiş bir zaman aralığında fiyatın/göstergenin düşen trendi yukarı kırması olarak tanımlanabilir.
Mehmet Akif Özen Bey, bu konuyu sıklıkla incelemekte : https://twitter.com/mehmetakifozen/s...87497427947520
Matriks kullanıyorsanız, explorerda kullanabileceğiniz mex dosyasını kendisinin twitter profilinden indirebilirsiniz.
Cezam bitti :) nasılsınız arkadaşlar ?
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
temmuz 2017 sonunda bu listeyi vermiştik....geçen süreçte ne oldu derseniz cevap aşağıdadır. sonuçlar hiç tatminkar değil....
https://i.hizliresim.com/D73l2Z.png
rapor excel formatında aşağıdadır...
http://s3.dosya.tc/server13/46r34e/rapor.xlsx.html