bu yönetimle dolarcı risk almıyor ki? TL ci alıyor. öyle kötü bir yönetim ki dolar dünyada dipteyken bizde rekor kırıyor.
Printable View
vakıf özelbankacılık aynı oranı bende aldım ancak milyon ve üzeri tek rakam var 14,80 yeni para pazarlıksız dediler, uzatmadım. eski para olsa daha yüksek dediler.
halkbank ise milyona dün 14,70 verdi, bugün gidiyorum deyince 14,85 e çıkardı ancak vakıfbanka söz verdiğim için vakıfa geçtim.14,80, fazla uzatmadım.ayrıca özel bankacılık eft masrafı 50 TL yi geçmeyecek diye söz verdi int şube limit üstü işlemleri için, şubeden verilen talimatlarda
Hadi ben de uzmanı olduğum Moldova'dan örnek vererek liranın nasıl pul olduğunu anlatayım...3-4 milyar dolar GSMH olan çiftlik gibi ülke.Ekonomi filan yok.Tarım-hayvancılıkla geçiniyor...Burada milleti,güçlü devlet,büyük ekonomi olduğumuz yalanıyla nasıl kandırdıklarının en güzel kanıtı..
https://www.bnm.md/ro/content/ratele-de-schimb
Bu da Moldova merkez bankasının sayfası.İnanmayan buradan kurları tarih girerek kontrol edebilir...
Örnek olarak da darbe öncesi tarihi seçtim ki çöküşü darbeye filan bağlamasınlar..
11.07.2016 1 lira =6,78 moldova leyi aynı günkü kurla 1 dolar=19,83 ley
23.03.2018 1 lira =4,22 moldova leyi aynı günkü kurla 1 dolar=16,55 ley
Kısaca bizim paranın kabile devletlerinin para birimi karşısında bile nasıl pul olduğunun en güzel örneği...Adamların parası bile dolara 2 yıl olmadan %15 değer kazanırken bizim lira yerlerde...al sana güçlü ekonomi....
Ben de aslında tam bu konuya vurgu yapacaktım ama kişisel problemim diye sıkıntımı kendime sakladım. Özellikle 2-3 aydır burada paylaşılan icbc oranlarını çalıştığım şube bana teklif etmedi. Artık şubeyi belirtmekte de bir sakınca görmüyorum. Kozyatağı şubesinden oran alan varsa rica ediyorum, paylaşsınlar, isteyen özelden yazabilir.
koca koca okumuş adamlar sayfalarca forumda "dolar artıyor" diye yazmıyormu acaip kıl oluyorum. birader TL değer kaybediyor dolar, euro, pound bunların arttığı yok. Dolar endeksi 2017 boyunca sağlam düştü. https://finviz.com/futures_charts.ashx?t=DX&p=w1
Bu arada TL mevduat tutmak en büyük risklerden biri, Türk bankaların tahvilleri "junk bond" yani çöp tahvil olarak işlem görüyor. Kendi ülkemiz olunca güvenli sanıyoruz, acaba kaç tane yabancı Türkiye'de hesap açıp parasını buraya getirir... Yürek yemiş olması lazım :)