Nasıl bir haber gelir bilemem ama FDow'da 35000 üzerinde 5.3 zirvesi bizi bekler. Önce yukarı küçük tepki (33570-33670 arası gibi), sonra yeni dip, sonrasında 35000 üzerinde 5.3 zirvesi.
Printable View
Endekste yeşil yanan hisse sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor artık dolar bazında çok ucuzlayacak hisse senetleri böyle giderse..
Asgari ücret 300 dolar olacak bu gidişle ..
Bir arkadaşım tweeterdeki olaganüstü olumlu yorumlara güvenerek A-- A--- den udemy aracılığıyla o dersi almış (400 tl),ben de dersi ve sistemi(İNDİKATÖR) şöyle inceledim...Sistemini 7 gündür işlemlerle inceliyorum.
derste anlatılanlar 12 aylık vob geçmişi olan ve her yerde göreceğiniz anlatımlar.
sistem ise felaket.sadece cuma ve bugün 4 işlemi stoplatarak -2.000 puan kaybettirdi.
tanıtımda sistemin isabetli olduğu gün hangisi ise o örnek gösteriliyor..oysaki ardı sıra işlemlerde özellikle trentlerde resmen batırır..EN BERBAT SİSTEM BİLE AYDA BAZI GÜNLER HARİKA puan kazandırır ama devamında batırır..
kamuyu bilgilendirmek istedim..isteyene bu konuda çok daha fazla yorum-eleştiri yapabilirim.
anlamadığın bu kadar olumlu yorum nasıl yapılır?
TABİ ARKADAŞ udemy nin 30 günde para iadesine binaen almış..ama udemy parayı vermiyor.size kredi olarak veriyor..başka kurs almanız için...oysaki bunu ilk başta söylemiyor. (para iadesi diyor ama iadeyi başlatınca bunu kredi olarak veriyor)
https://i.imgyukle.com/2021/06/21/jPUVtA.png
300 dolarin adi var ama kendisi yok..bugün 300 dolar 2002 de 200 $ demek..
yani aslında 2002 ölçeğinde asgari ücret 200 dolar..
ayrıca..
2002 ölçeğinde 200 dolar dedik.. ama 2002 ölçeğindeki 200 doların alım gücüne bile eşit değil bugün 300 $ 'ı..
nasıl ? paradoksal mı?
hayır.. zira...
2002 den beri hayatımız değişti, o zaman hayatımızda çok yer etmeyen şeyler artık default şeyler oldu: akıllı telefon, internet, büyük şehirlerde ulaşım, cocuğun servisi, netflix, ek vergiler vb..
bunların hepsi ekstra masraflar 2002'ye göre.. yani bu demektir ki alım gücü anlamında (yani 200 dolar ile) hayatında önemli olan şeylerin masrafını karşılaman çok çok daha zor.. zaten bunun adına "sürünme" diyoruz.. ki ülke genelinde olan realite de bu..millet sürünüyor..
Dolar 9 -9.5 lira olunca birilerinin akıl küpü oğulları doları bozdurup seferberlik ilan eder vatan millet aşkıyla borsaya tahvile giriş yapar. Bu arada dolar alan almak isteyenlere vatan haini muamelesi yapilir. 3 5 ay yalancı bahar olur. Sonrası malum herkesin bildiği şeyler dolar düştüğü yerden atağa kalkar 10 lira yolculuğu başlar.