Daha da yılbaşına 10 gün var ,bu dolar 18 de olur 20 de.
Printable View
Daha da yılbaşına 10 gün var ,bu dolar 18 de olur 20 de.
Valla o kısmı cidden dert.Bu zamanda paran olsa da dert,devlet herkesin parasına musallat oluyor o kısmı doğru.
Yalnız şunu da kabul etmek lazım ne vergi verirse versin o 180 milyon doların şirkette olması şu anda en avantajlı pozisyon,herkes fellik felik dolara geçmeye çalışıyor,biz cash dolardayız ve vergisine kızıyoruz ,ne diyeyim aslında biraz haksızlık oluyor.Şu anda şirket o parayla hiç bir şey yapmasın kasasında tutsun hep de vergisini ödesin ben razıyım.Şu ara en güzel pozisyon bu,şirket yöneticilerini bu kararlarından ötürü kutlarım.
Yatırımlarda şirketin faaliyetleri dışında pek haber takibi yapmıyorum. Finansal raporları ve sektörün gidişatını takip edeceğim.
Ben de zamanında yanlış anlamıştım. Net para yabancı pozisyonunu tablosunda dönen varlıklardaki “diğer” kalemi gemilerin dolar bazlı değerini gösteriyor ve net kara etki etmiyor. Sadece özkaynakları etkiliyor. Bunu düşünce 554 milyon TL gibi bir rakam çıkıyor. Kambiyo karına etki eden kalan 253 milyon TL nereden bilmiyorum ama bence sadece kambiyo karına etki eden 807 milyon TL’yi yani yaklaşık 91 milyon doları ve döviz bazlı denizcilik faaliyet karını (bu sene için beklentim yaklaşık 30 milyon dolar) ve diğer faaliyetlerden gelecek azımsanmayacak net karı dikkate almak daha doğru olur. Gerçi piyasa değeri de maalesef cuma günü 92 milyon dolara düştü.
https://twitter.com/erdalkl23687116/...640619008?s=21
Sn meteor benim hesap dediğiniz gibi kambiyo karına etki eden 807 milyon üzerinden yapıldı.