Son 2 ayda yaklaşık 65 milyon dolar iş alımı kap ı atılmış.
Printable View
Son 2 ayda yaklaşık 65 milyon dolar iş alımı kap ı atılmış.
daha önce paylaştığım videoların birinde patronlar amerikadaki GES potansiyelini görerek yatırım yaptıklarını söylemişlerdi...adamların ufku geniş...doğru yatırımlar yapıyorlar...ileride üretimlerinin tümünü bu şekilde katma değeri yüksek ürünlere yönlendirecekler...sipariş verenler 100 doları fazla olsun ama tam istediğimiz gibi olsun ,fazla uğraşmayalım modundadırlar ....buda kocaeri farklılaştırıyor ve satışlarını artırıyor...ileriki günlerde buna benzer bir çok kapın atılacağını düşünüyorum....
yatırımları tamamlandı artık bundan sonrası bu yatırımların ekmeğini yemekle meşgul olacaklar...rezesyonlardan etkilenmeyen bir yapıdadır kocaer...bu yüzden de demir çelik sektöründen pozitif ayrışıyor..
Amerika çöllerini GES ler ile donatmak istiyormuş...bunu patronlar söyledi...buna göre potansiyel çok yüksek..bakalım bilançolara nasıl yansımalar olacak ?? sabırla bekliyoruz....
avrupada ges kurulumu yapan 5 büyük firmadan 3 ü kocaer ile çalışıyor....diğer ikisi ile de görüşmeler yapılıyor...bunun anlamı çok büyük dostlar...kocaer boşuna kapasitesini artırmadı...yine boşuna modernizasyon yatırımları yapmadı...bu sektöre büyük miktarlarda mal satacak...bu iş yıllarca devam edecek görünüyor...çünkü fosil yakıtların sonu geliyor..
fosil yakıtların yerine hızla yenilenebilir enerji ikame edilecek..bu sektöre mal üreten her şirket hızlı büyüyecek...bu sektörde ilk önce pozisyon alıp yerini sağlamlaştıran her zaman rakiplerinden bir kaç adım önde olacak...
Yatırım kişinin risk iştahına göre değişir. Sabrı olan doğru hisse kazanabilir de.. Ama esas kazanç dolar bazlıdır..
Hisse 6 ayda dolar bazlı %50 düşmüş.. Ocak ayında alan adama bunları anlatmak zor.
Şimdi zirveden almasaydın diyen çıkacaktır.. Çoşku anında alan almıştır..Önce şirketin hissede neden böyle bir hareket olduğunu izah etmesi lazım... Açıklama yoksa demek ki spekülasyon var ve birileri izlemiş...
Senin mesela hisseden Dolar bazlı favök beklentin? Dolar bazlı hisse başı kar beklentin nedir hisseden? Her çeyrek artacak mı sence ?
Firmanın 2024-2025-2026 beklentisi nedir mesela? Bunu yatırımcı sunumunda anlattı mı Sasa gibi... ? Anlattıysa paylaşırsan herkes öğrenmiş olur...
Seni tenzih ediyorum. Belli bir portföy büyüklüğünün olduğunu biliyorum. Düzgün de bir adamsın..Sözünün de arkasında durduğunu önceden gördüm...
Ama burada 20 tane hissem var diyerek her hissesinde büyükkk portföyü olduğunu söyleyen adamlardan !!! küçük yatırımcının etkilenmemesi lazım..Biz biliriz ama okuyan bilmez...
Burada herkes kimin ne kalitede paylaşım yaptığını, kimin boş mesaj yazdığını okuyor..
Firma kötü bir firma değil.. Yatırımları da var...İlerde büyüyecek gibi de duruyor..
Ama tepeden satış yedi ve yatayda toplanması lazım..
Teknik çıkış hareketleri harici kalıcı kısa vade beklentisi olan yanılır...
Herkes uzun vadeciyse sorun yok :) Ama genelde 5-6 ay sonra kimse kalmıyor.. Ondan dedim.
Sizlere bol kazançlar...