Çok uzun yazmıştım ama sildim.
Özetle şunu demek istiyorum, anladığım kadarıyla kiracıların ev almak için çabası boşuna, devletimiz zengin olana 2.3.4.5.6. evi aldırmak için uğraşıyor diye düşünüyorum.
Printable View
Çok uzun yazmıştım ama sildim.
Özetle şunu demek istiyorum, anladığım kadarıyla kiracıların ev almak için çabası boşuna, devletimiz zengin olana 2.3.4.5.6. evi aldırmak için uğraşıyor diye düşünüyorum.
Yok aynısı değil, senin skunk dediğin esrar türevi uyuşturucu.
ABD ve Kanada'da şuan hızla yayılmaya başlayan uyuşturucu eroinden bile 100 kat daha bağımlılık yapan ve daha ölümcül olan "Zombie drug" denilen "tranq" ve "xylazine" maddesinin karışımı uyuşturucu.
Youtube da "zombie drug" diye arama yaparsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.
Bu konularda Amerika'dan 10 yıl geriden takip ediyoruz. Türkiye'de şuan ABD'de 5-10 yıl önce yaygın olan Breaking Bad dizisindeki metamfetamin maalesef çok yaygın. O da çok tehlikeli. Süleyman Soylu sonrası metamfatamin ile sıkı bir mücadele başladı. Umarım narkotik mücadelesinde başarılı olur
Ama bu videolarıyla anlattığım son şey zombi uyuşturucusu hepsinden daha tehlikeli. Yurt içinde sınırlardan girdiği anda yakaladıkları şahısları idam etmeli ve o derece....
Kuşadası'nda Pakistan, Afgan vb ülkelerden gelen göçmenler barınamaz. Ben daha hiç görmedim. İstanbul gibi değil, Kuşadası'nda yaşamaları için zengin varlıklı olmaları gerekir. Ayrıca kültür yapıları nedeniyle Kuşadası'nda barınmalarına imkan yok.
Kuşadası'nda daha çok Rus ve Ukraynalılar var onlar da zararsızlar, kadınları kızları rahatsız etmiyorlar. Zaten Çoğu Rus ve Ukraynalı eşleri ve çocuklarıyla buradalar.
Gönderdiğiniz videodakiler her ay 1-2 defa oluyor. Çünkü Kuşadası'nın hemen dibinde, 2 km ötede Yunanistan'ın Samos adasına gitmeye çalışıyorlar. Burayı geçiş üssü olarak kullanmaya çalışıyorlar. Sanırım bu videodakileri Yunanlar geri püskürtmüşler
Yerli yatırımcı alıp evi yine yerliye kiraya verse sorun olmaz. Bu eskiden de böyleydi ve sorun olmuyordu.
Sorun yabancıların ev alıp bunu günlük yine yabancıya kiraya vermesi. Adamın satış pazarlama sorunu yok. Elinde dövizi var, bozdurup Türkiyeden ev alıyor. Sonra bunu dövizle günü birlik kısa süreli AirBnb veya benzeri sistemle yine yabancıya kiraya veriyor. 0 sıfır vergi veriyor. Ne giren belli. Ne çıkan belli. Komple kayıtdışı.
Olan hem Turizm şirketlerine oluyor, hem Turizm şirketlerinde istihdam edilenlere oluyor, hem Kiracı olup ev bulamayanlara oluyor, hem de aslında yerli yatırımcı olup yerliye namusuyla kiraya vermek üzere almak isteyene oluyor.
Muz Cumhuriyeti olmayan iyi yönetilen Avrupa ülkelerinde yabancılar ister yazlık olarak alsın, iser vatandaşlık almak alsın, ev alan bir yabancı bunu en az 10 sene hiçbir şekilde kiraya veremez. Ya oturur, ya da geri satar. Ama asla kiraya veremez. Kiraya vermek üzere ev alamaz.
Ağır saçmalamışsın. Zaten burada 10 mesajının 9'u arbnb yasaklanmalı tarzında...
Gezmediğim ülke kalmadı. ve kaldığım yerlerin hemen hepsi airbnb evleriydi. Adam Arjantinde yaşayan Fransız evini airbnb de kiraya veriyor.
Şuan Dolar kuru baskılandığı için oteller yabancıya da biraz pahalı geliyor. Çünkü Türkiye'ye özellikle Antalya'ya gelen turistler ucuz Rus turistleri. Onlar da haliyle pahalı otelde kalacağına airbnb tercih edenleri oluyor. Ama söylediğin kadar abartı değil. Zaten Gelecek yaz büyük ihtimalle kuru az biraz serbest bırakılır. Seçim nedeniyle kur baskılanıyor.
Ayrıca airbnb turisti ile otel turisti aynı değil. airbnb de kalanlar özellikle gezginler oluyor. Tüm dünyada serbest ve yasal. Vergileri de veriliyor. Gerçi ben bunları sana çok yazdım ama sen yine de papağan gibi tüm mesajların airbnb üzerine atıyorsun.
----
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Bir Rus vatandaşının, Antalya'da 80 daireli bir site alıp, sitedeki daireleri yalnızca Ruslara kiraya verdiği ortaya çıktı. (Hürriyet)
kanunlar buna müsaade ediyorsa ne var bunda ?