Yapı kredideki ******** verdikçe ahalimiz almış..
Anladığım kadarıyla daha büyük başlar devrede yok..
Buna rağmen ahali olarak iyi dayaniyoruz..
Sonunda da kazanacağız çünkü aklın yolu birdir.
Printable View
Yapı kredideki ******** verdikçe ahalimiz almış..
Anladığım kadarıyla daha büyük başlar devrede yok..
Buna rağmen ahali olarak iyi dayaniyoruz..
Sonunda da kazanacağız çünkü aklın yolu birdir.
Ne bilançosu değerli dost...Bunların hala ne olduğunu bilmiyor musun allah aşkına?
Mal düşürürler tavan tavan gider, mal verirler endeks 10 bin çıkar hareket etmezler..
İpeke-Koza-Kozal arasında korelasyon kuran hep kaybetmiştir bundan sonra da kaybedecektir..
Sana 3 yıl öncesinden örnek vereyim;
Kozaa deli gibi gidiyor, İpeke de piyasaya mal kaymış haliyle Kozaa gittikçe insanlar daha ucuz diye İpeke alıyor aradaki fark 2,5 lira falandı..Sonra İpek gitmeyince insanlar İpek satıp Koza'ya kaymaya başladı, İpeke 2,5 lira geriden gelip 0,5 lira öne geçti..:)
Borsadan anlayan biri bugün ikisinin hacimlerine bakıp durumu rahatlıkla çözer...
İpeke hacim 180 Milyon (Tavan olduğunda 120 Milyon idi yani kısaca herkesi çıkarmışlar kağıttan!!!!)
Koza ise tavana yakınken 300 milyondu yani 30 kademe gelip İpeke kadar hacim yapmış yani çok atlayan olmuş...
Durum benim tarafımdan bu.
Durum sakat gibi ..baya mal basmıslar..yarın bu gitmihor diye satıp ipek e geçerlerse.. yandı keten helva..çok şerefli sipek
Ne yapalım peki..bu ******** adamlara 3 5 krs kazandık diye altını teneke fiyatına verip ipege mi geçelim..
Ölümüne bekliycez artık...
bilanço kozaa nın lehine gelirse kazın ayağı değişebilir...
Yanıla yanıla şamar oğlanina döndük buralarda...
Sonunda parmak basıp kağıt alicaz walla...
Tebrik ederim, durumu tarafsızca anlatmışsın. Bugün kozaa yı iyi yedirdiler. O kadar erken ipeği tavan yapmaları toğaftı zaten. Amaçları tavan yaparak kozaa da gel gel yapmaktı gibi geldi bana. Zaten göz göre göre de para kazandırmazlar herhalde. Yarın her ikisi de eksi kapatır bana göre bugünkü yedirmeden sonra.
Hayır tabi ki oraya geç burada kal diye yorum yapmadım yapmam da...Sadece korelasyon kurduğun için böyle bir şey yapma bu anlamsız her şey pozisyona göre değişiyor anlamında yazdım...Örnek de verdim..
Yarın İpeke öne de geçebilir çünkü kağıtta kimse yok onlar da kimseleri bulmak için sürdükçe sürecek..Ama o malı yapıştırırsa hızlıca geri gelecektir..
Geçen hafta Çarşambaydı yanlış değilsem, İpeke endeks primliyken tek eksi kağıttı 10,3...Baktım 10,7 kapatmış işte o düşürdüğü mallar bugün tavana sürükledi..
Sen yorumlarını beğenerek okuduğum birisin bilirsin çok da itibar puanı vermişimdir sana:)
Mecburen kağıt alırken bı takım rakamlara bakıp bı korelasyonlar kuruyoruz..bazen tutuyor bazen tutmuyor..
Yanlız her zaman şuna inanmışımdir, deveden büyük fil vardır..bu yanlış fiyatlamaya birinin el koyacağina inanıyorum..
Bilanço yaklaşıyor çünkü.
Geçen seneki fiyatlamaya göre bilançolar gelirse ipeğin kozaa ya göre çok pahalı olduğu tabak gibi ortaya çıkacaktır..
Sanal kazanç istemiyorum, 3 krs ta kazansak aklımızla kazanalım..
Koza sabir gerektiren hisselerden. Altin fiyatlari,bilanco, hisseler arasi korelasyon, teknik vs cok takilmamak lazim. Yoksa bazi seyleri anlamak imkansiz. Spek bu isi cok iyi biliyor