-
Migros, Mayıs ayında toplam 44 satış mağazasını hizmete açtı
05/06/2023 06:23:30
Migros, Mayıs ayında toplam 44 satış mağazasını hizmete açtı.
Migros'tan KAP'a yapılan açıklamaya göre, 26 adet Migros, 15 adet Migros Jet, 2 adet Macrocenter ve 1 adet Toptan formatında toplam 44 satış mağazası Mayıs ayı içerisinde hizmete açıldı.
31 Mayıs 2023 itibariyle Şirketin toplam mağaza sayısı 3.049 oldu.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Çelik Halat, ambar binası ile stok alanı inşası yatırımı için iki sözlşeme imzalanmasına karar verdi
05/06/2023 06:24:00
Çelik Halat, ambar binası ile stok alanı inşası yatırımı için iki sözlşeme imzalanmasına karar verdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz yönetim kurulunun 19.04.2023 tarihli toplantısında ,
Kapasite Arttırımı ve Modernizasyon Projeler Yatırım Planı kapsamında yeni makinelere yer oluşturulması, şirket düzenini rahatlatmak ve işletme verimliliğini arttırmak amacıyla Kocaeli ili Kartepe ilçesindeki şirketimize ait alanda ambar binası ile stok alanı inşası yatırımı yapılmasına, yapılması planlanan bina ve stok alanı projesi ile ilgili işlemlerin gerçekleştirilmesi ve görüşmelerin yapılması hususunda Şirket Genel Müdürümüzün yetkilendirilmesine karar verildiği hususu 19.04.2023 tarihinde kamuya duyurulmuştu.
Söz konusu yatırım planları çerçevesinde 02.06.2023 tarihinde ;
- Yeni Ambar Binası Harfiyat ve Dolgu İşlemleri için Gültaş Endüstriyel İnşaat ve Taşımacılık San. ve Tic. Ltd. Şti. ile ( 2.240.020 TRY bedel ile) ,
- Yeni Ambar Binası İnşaası için ise Kırçiçek Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.ile (2.800.000 TRY bedel ile)
sözleşme imzalanmasına karar verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Akfen Yenilenebilir Enerji, Sarıtepe depolamalı Rüzgar enerjisi üretim tesisinin Depolama + Üretim RES ön lisanslarını aldı
05/06/2023 06:24:30
Akfen Yenilenebilir Enerji, Osmaniye ilindeki Sarıtepe depolamalı rüzgar enerjisi üretim tesisinin Depolama (95 MWe) + Üretim RES (95 MWe) ön lisanslarını aldı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. ("Akfen Yenilenebilir Enerji" veya "Şirket")'nin halen yatırım aşamasında bulunan, yatırımlarının tamamlanması ile portföyüne dahil olacak müstakil elektrik depolama projelerindeki son durum hakkında güncel bilgi 19.04.2023 tarihinde bilgilerinize sunulmuştu.
Müstakil elektrik depolama tesisi başvuruları kapsamında Şirketimiz tarafından toplam 380 MWe müstakil depolama tesisi başvurularımızın EPDK tarafından uygun görülmüş olduğu, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği 17. madde kapsamında depolama tesisine verilen hakka istinaden toplam 285 MWe kapasiteli GES ve RES önlisans başvurularının yapılmış olduğu ve 17.04.2023 tarihinde toplam 140 MWe Depolama + 140 MWe Üretim ön lisanslarının EPDK‘dan teslim alınmış olduğu bildirilmişti.
Bu kapsamda, Osmaniye ilindeki Sarıtepe depolamalı Rüzgar enerjisi üretim tesisinin Depolama (95 MWe) + Üretim RES (95 MWe) ön lisansları da EPDK‘dan teslim alınmıştır. Böylece, EPDK'dan alınmış olan önlisans toplamlarımız depolama 235 MWe + üretim 235 MWe olmuştur.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
AVHOL.E payında 4 Temmuz seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak
05/06/2023 06:25:00
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVHOL.E payında 05/06/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 04/07/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.
BIST'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVHOL.E payında 05/06/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 04/07/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
BDDK, Q Yatırım Bankası'na faaliyet izni verdi
05/06/2023 06:25:30
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Q Yatırım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verdi.
BDDK'nın konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Kurul, 12 Ekim 2022'de kuruluşuna onay verdiği Q Yatırım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verilmesini kararlaştırdı.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
-
-
Banvit BRF’nin çevrenin korunmasına katkı sağlayan uygulamaları sonuç veriyor
05/06/2023 06:27:00
Dünyanın çevre kirliliği, iklim krizi, doğal kaynakların sınırlılığı gibi pek çok sorun yaşadığı, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin en önemli gündem maddelerinden biri haline geldiği günümüzde; kurum ve kuruşlar, sivil toplum örgütleri bu alandaki sorunların çözümüne nasıl katkı sağlanabileceği üzerine çalışıyor. 1972 yılından bu yana her yıl 5 Haziran’da kutlanan “Dünya Çevre Günü” nedeniyle, bu alandaki uygulamalar da kamuoyunda bir kez daha gündeme geldi.
Faaliyetlerinde sürdürülebilirliği gözeten ve süreçlerini konuya katkı sağlayacak uygulamalar ile destekleyen Banvit BRF’nin CEO’su Tolga Gündüz, Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada daha iyi bir dünya için toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü hatırlattı. Gündüz; “Ülkemizin önde gelen gıda üreticilerinden biri olarak sofralara değer katacacak, hazırlanması kolay ürünler üretmekle kalmıyor, faaliyetlerimizde sürdürülebilirlik konusunu da odağımıza alıyoruz. 2040 yılına kadar üretim sürecimizdeki doğrudan veya dolaylı salınımları azaltmak ve “Net Sıfır” olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Dolayısıyla sürdürülebilirlik alanında attığımız adımları hızlandırmak en önemli hedeflerimiz arasında. “2040 Net Sıfır” hedefimiz doğrultusunda doğadaki ayak izimizi azaltmak amacıyla; su ve enerji tasarrufundan geri dönüşümlü ambalajların kullanımına, hayvan refahı, atık yönetimi, eğitim ve ağaçlandırma çalışmalarına kadar uzanan farklı alanlarda projeler sürdürüyoruz” dedi.
Yaptıkları çalışmalar sonucunda geri dönüştürülebilir ambalaj malzemesi oranını %96’ya çıkardıklarını ve 2025 yılında bu oranı %100’e yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Gündüz; “Su tasarrufu konusunda da uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Bandırma kampüsümüzde 2022 yılında arıttığımız suyun ortalama %43’ünü içme suyu kalitesinde geri kazandık. 2020 yılından 2022 yıl sonuna kadar piliç eti üretiminde tüm tesislerimiz toplamında kg başına yaklaşık %10 oranında da su tasarrufu sağladık. Şirket olarak ayrıca 2030 yılına kadar elektrik tüketimimizin %50’sini de yenilenebilir kaynaklarından sağlamayı hedefliyoruz. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli miras yaşanabilir bir dünya. Bu nedenle çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.
Banvit BRF’nin üretim kampüsleri “Sıfır Atık” belgelerine sahip ve üretim süreci de “sıfır gıda kaybı modeli” ile gerçekleştiriliyor. Şirket, üretim sürecinde oluşan organik atıkları işleyen ve geri kazanılmasını sağlayan bir tesise de sahip. Burada ortaya çıkan ham madde, evcil hayvan yemi üreten firmalara satılarak hayvan beslenmesine dolaylı olarak katkı sağlanıyor.
Ağaçlandırma projelerine de ağırlık veren şirket, üretim tesislerinin bulunduğu Bandırma, Elazığ ve Manisa bölgelerinde 40 bin ağaçlık “Banvit BRF Ormanları”nı oluşturdu. Çevre ve üretim sürecindeki bu çalışmaların yanı sıra gıda kaybı ve israfı ile bilinçli gıda tüketimi konularında toplumda olumlu davranış değişimleri sağlamak üzere çalışan Banvit BRF, Akıllı Çocuk Sofrası projesi ile gelecek nesilleri bilinçlendirerek, dünya için kalıcı bir etki sağlamayı hedefliyor.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter