Amma yilan hikayesidir bu OFAC da.
O HLGYO da iliginc. 0.90'in %10 alti ustu 5 senedir.
http://share.matriksdata.com/Images/...2039301906.png
Printable View
Amma yilan hikayesidir bu OFAC da.
O HLGYO da iliginc. 0.90'in %10 alti ustu 5 senedir.
http://share.matriksdata.com/Images/...2039301906.png
Hayırlısı Hocam. TR gösterge tahvili yıllık bileşik %20 getiriyor artık, bugün 50 baz puanlık bir artış oldu. Borsa için genel anlamda güzel bir gelişme değil bu ama spesifik olarak HALKB'ye odaklandığımızdan dolayı bize pek etkisi olmaz zira hissede tüm olumsuzluklar satılmış gözüküyor hatta 2 milyar dolarlık bir OFAC cezası bile satılmış durumdadır. Mevcut piyasa şartlarında 4 F/K'dan ve 0.60 PD/DD oranından işlem görmesi gereken HALKB bunların tam yarısından işlem görüyor şu anda yani OFAC yüzünden %50 iskontoludur.
Resesyonun öncü göstergesi olan yukarıdaki "10Y-2Y getiri spread eğrisini" FED kesinlikle dikkate alıyordur ve 2007 ağustosundan bu yana son 11 yılın dibinde olan 10Y-2Y spread'ini göz ardı etmeleri mümkün değildir. Yukarıdaki linke tıklayarak eğriyi siz de inceleyin. 1982'den günümüze veriler mevcut. Bu spread negatif olduktan sonra hep resesyon ortaya çıkmış (düşey kara bölgeler) ve faizler de paldır küldür aşağıya çekilmiş. Şu anda 11 yılın dibinde olup negatif olması artık ciddi şekilde gündemde olan böyle bir gelişmenin ışığında FED'in faiz artırımlarında hala ısrarcı olması salaklık olur. İşte ben bu yüzden sonbaharda FED "faiz artırımlarına ara verme" kararı alır diye düşünüyorum. Böyle bir karar da TR gibi GOP'lara kan olur.
Komutan, bu grafiğin verdiği mesaj açık ve net: Eğer gerekli önlemler şimdiden alınmazsa ve "faiz artırımlarına devam etmek" gibi mevcut para piyasası politikalarına devam edilirse, dünyanın lokomotif ekonomisi olan ABD'nin yakın bir gelecekte resesyona girmesi ve diğer ülkeleri peşinden sürüklemesi garantidir. Bildiğin üzere ABD hapşırırsa dünyanın geri kalanı gripten yatağa düşüyor. Eğer FED salak değilse faiz artırımlarına ara vermek zorundadır, hatta bilanço küçültmeye de ara verebilir. Böyle bir karar TR dahil tüm GOP'lara son derece olumlu yansıyacaktır. Özetlersem; söz konusu grafik görüntü itibariyle olumsuz olmasına rağmen sonuç itibariyle olumludur.
Ben burada sizden ayrisiyiyorum. Gerek FED in faiz artirimlari olsun, gerek Ticaret savaslari resesyonun hazirligi ve bu dalga CIN tarafindan baslayacak. Cin yillardir anlamli buyuyemiyor ve borcu GSYIH in yuzde 280 ina ulasmis durumda. Artik bu borcluluk surdurulebilir degil ve CIN icin en buyuk problem ENDUSTRI 4.0. Bunun icinde para gerek.
Cin in elinde 2 guclu silah var. Birincisi 1.2 trilyon dolarlik abd tahvilleri, digeri YUAN i devalue etme riski. Birincisini kullanacaklarini sanmam ama ikincisi olabilir. Buda olursa butun dunyayi karsisina alacak ve haksiz rekabet yaratacak. Bu da ticaret savaslarinda korumaciligi artiraacak.
Ve artik QE ye ihtimal vermiyorum. O donemin geride kaldigini dusunuyorum. Artik dunyada gucsuzler ile guclulerin savastigi bir donguye girdik. Guclu olanlar ayakta kalacak ve bizim gibi gucsuz ulkelerde aci recetelere sahip olacaklar ve hali hazirda zaten bir kac aydir bunu yasiyoruz.
Olmasi gereken ABD ILE CIN in orta bir noktada anlasmasi. Cunku bu savasin kimseye faydasi yok.