Siz hiç Kıbrısa gittiniz mi? Oradakilerle konuştunuz mu? Türk birliklerini gördünüz mü? Türk askeri, subayı ve araçlarının nasıl dolaştıklarını gördünüz mü?
Printable View
Atatürk'un lafıdır, kıbrıs stratejik öneme sahiptir, Türkiye'nin güvenliği için, özet.
Yetki verdiler diye asker çekersen, kıbrıs'i satmış olursun, sonraki aşama egemenlik hakkından vazgeçirirler.
Vatana ihanet olur, özet.
Çıkarlarına dayalı anlaşma başka bir şey.
ne diyorduk? bir kaşa, bir göze, birde güzel söze hastayım:shh:
“Cahil ile tartışırken söyleyeceğin her sözcük, ateşe atılmış birer odundur aslında.†Lev Tolstoy
lozanı sevmeyen osmanlıcılar akp üzerinden cumhuriyet ile hesaplaşan tipler.. yıllardır görüyoruz..
osmanlı dedikleri devlet mali olarak iflas etmiş, toprakları işgal edilmiş bir devletti. kukla bir halife.. ingiliz gemisiyle kaçtı zaten..
bunlar kurtuluş savaşınde yunanlıların kazanmasını isteyecek kadar omurgasız tiplerdir..bunu defalarca gördük medyada basında.. bu fikri açıkça dile getirebildiler..
özünde dinci osmanlıcı tipler.
bütün dincilerin yabancılar tarafından desteklenmesi boşuna değil..milli şuurdan uzak tipler..
İnönü Lozan'a, Osmanlı Padişahı Vahdettin'in sadrazamı Damat Ferit'in imzaladığı anlaşmayı yırtıp olabildiğince misak-ı milli sınırlarını korumak için Mustafa Kemal'in emriyle ve yetkisi ile gitti.
Bunu bize ilkokulda öğretmişlerdi, şimdi öğretilmiyor mu?
Yoksa size Lozan'ın 2023'te geçersiz olup madenlerimizi kendimizin işletileceğini mi öğrettiler.:kahkah:
https://i.hizliresim.com/Az3Zj7.png
Birini cevapladığımda, yazdıklarım başkasına faydalı olacaksa, ya da önceki mesajımı açıklayıcı ise cevaplıyorum.
Çünkü foruma yazıyoruz, sohbet amaçlı özelden yazılabilir, çok sayıda kişinin vaktini almamak için.
Her soruyu cevaplamıyorum, kusura kalmayın.
Eğer ki saygısızlık varsa zaten muhattap bile almam, belki haddini bildiririm muhattap almadan.
Ama her görüşe saygı duyarım, herkes hakaret etmeden konuşsun, beni de eleştirsin, rahatsız olmam.
Her yazıyı da okuyup takip edecek vaktim de yok.
Turkce bilenlerin, imla kurallarını bilenlerin yazılarını arada okurum, ciddiye alırım, çünkü okuyan araştıran adamdır.
Saygılar...