ODTÜ' ye çok az ödenek verilmiş...!!!
Bunlar iyiye, güzele, bilime ve akıla düsman !!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
ODTÜ' ye çok az ödenek verilmiş...!!!
Bunlar iyiye, güzele, bilime ve akıla düsman !!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beyaz yakalılar artık mavi yakalı olacak. Eskiden okumayan çocuğu sanayiye meslek öğrenmeye göndermek pek mümkün olmayacak çünkü akıllı otomobiller çıktıkça, meslek lisesi mezunları bile yetersiz kalacak Bu nedenle üniversitelerin hedefi beyaz yaka görünümlü mavi yakalı yetiştirmekten ibaret. İnsana erişim kolaylaşıp nüfus arttıkça ar-ge ve tasarım konusunda en iyileri çekip almak zor değil, bu kapasitede olanlar da o otomobilin tasarımında geliştirilmesinde çalışıyor. Kısacası sistemin iyi üniversiteye ihtiyacı yok, ancak hedefleri yüksek ülkelerin ihtiyacı var.
Öte yandan, hem eğitimlilerin sisteme karşı çıkmasını önlemek hem de mavi yakalı şartlarında çalışmaya ikna etmek için de imam hatip benzeri, sistemi ölümüne koruyacak okullara ihtiyaç var. Yani bütün hepsi ihtiyaç sonucu ortaya çıkmış. Aslında mesele ve anlaşmazlık neye ihtiyacımız olup neye olmadığı konusunda çıkıyor.
Ben de uzman değilim...
Arastirmadan yazdim icimden öyle geldi......
Arastirsam ne olacak..
Arastiracak halim yok!! SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rivayet odur ki şu anki eğitim sistemi tüm dünyada fabrikaya işçi yetiştirmek üzerine kurulmuştur. Patron dışında herkesin işçi olduğunu söylememe gerek yok. En basitinden her gün aynı saate işe ve okula gitmek. Zille derse ara verip zille vardiya bitimini duymak tesadüf olmasa gerek.
Ara kısımları geçeyim. Eğitim ihtiyaçtan ileri gelir. Bilgisayar öğrenmek istemeyen aile büyüğünüzün bulaşık makinesini öğrenme sevdası bundan ileri gelir.
Artık insanlar - ehliyet gerektiren meslekler hariç- kendi seçtikleri bir eğitim seti üzerinden eğitim almak istiyorlar. Onlara sunulan eğitim setinden değil. Yine aynı şekilde işverende üniversite mezunu bir bireyden kendi başına bir şeyler öğrenip onun ışığında sonuç almasını bekliyor.
Bu kapsamda sorgulamayan, bilgi kaynaklarını bulmayı ve kullanmayı bilemeyen bireyin gittiği üniversite, belediyenin meslek edindirme kursundan öte bir yer değil.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi