Sözü edilen yeter miktarda bir sermaye ise, tecrübeli bir dealer ile çalışmak hem stresi azaltır, hem de kazancı arttırır.
Printable View
benim yazdıklarım zaten belirli kişilere yaptıkları hataları anlatmaktır
üstada baksana MAAŞAALLAH
TÜM BİSTİ alacak :bravo: bu adama ne anlata bilirsin ki
Bir ara ben de tüm bistte yayılayım dedim ama zor oluyor ağbey
hem yorucu oluyor hemde iş kontrolden çıkıyor
keyiften ziyade ihtiyacını duymadığımız şey için
kendimizi yıpratmaktan başka bir şeye benzemiyor
benim rekor 36 -38 öyle bir şey
üstada göre bir reçete var zaten
takasa söz sahibi ola bileceğiniz bir hissede
tahtacı rolune bürünsün
fezaya götürsün sonra çıksın dönsün
işte bunuda ben tasvip etmiyorum sanırım üstatda aynı duygulara sahip :yes:
edilen küfürler sönen hayaller bana göre değil
tarzım belli zamana ayak uydur
tahta dinamiklerini bozma
kademye gir al-sat işin bitti çık git
sanki boğa bilmiyormu mardinin düşen trende olduğunu
hissenin dinamizmini yukarı çıkınca itelemiyor mu
aşağı inince almıyor mu ..bizim üstada akıl vermemiz
kendi aklımız ile dalga geçmekten başka bir şey değil
baksana adam orgenin etinden sütünden faydalanmış :bravo:
birileri vardır grafik çizer
birileri vardır grafikleri çizdirir
onun genel amacı formu takip edenlerin daha fazla bilgi tecrübe edinmelerini sağlamak için
her görüşün burada deklere edilmesi ki yaşanan yanlışların tekrar edilmesini engellemek
Doğrudur üstad herkesin kendi çapında masrafları giderleri var. Temettü geliri olmayınca bu doğrultuda yatırım profilin de değişmiş oluyor mecburen. Senin portföy miktarını bilmediğim için pek bişey söylemek mümkün değil ama burada gördüğümüz kadarı ile
senin tahtaya dalış şeklinde agresiflik var sanki en sonda yazdığım madde deki gibi tahta yapıcı rolü gibi.
Ben hisselere erken girer, erken çıkarım ki; kimseye zararım olmasın, hissenin yönüne olumsuz etkim olmasın diye...
Hisseyi x10 yapıp sonra aşağı basarak kazanılan parayı ben yiyemem. Ben satarken hissenin %5 'den fazla düşmemesine dikkat ederim. Bu durumda bile yine içim huzursuz oluyor...
Bu arada kuraldır TA sen yıllardır tasidigin tahtadan çıkınca tahta uçar gider
https://www.tradingview.com/x/wmeT1SLm/
Yarın için 1447 rakamını izleyelim bakalım.
Doğrudur, bir miktar uçup kaçacağı kadar pay bırakıyorum... :ok:
Tam yolun sonunda satsam alıcı bulamam ki. Son satan da olmak istemem... Alan da kazansın...
Coşkuda satarım, korkuda alırım...
Ben alırken trend yoktur, ben aldıktan sonra speğe bağlı olarak trend başlar, ya aşağı, ya yukarı?
Aşağıyı seçerse bir daha alırım. Zorlarsa bir daha alırım. Para biterse beklerim... Gerekirse 2-3, hatta 5 yıl beklerim...
Bekleme moduna girersek, gözüme başka hisse kestirirsem elimdekilerin yarısını zararına bile olsa satarım. Yeni hisse ile ilgilenir sonra döner yine daha fazlası ile eski hissemi alırım...
Yukarıyı seçerse desteklerim... Hedefe götürmesine yardımcı olurum. Yükünü hafifletirim... Hedefe gelmeden hedef yakınlarında satar çıkarım...
Bu işlemler uzun zaman aldığı için 2-3 hisseden dışarı çıkamamış olurum...