120 lik grafikte çok çok kritik yerlerdeyiz Bist 100 de. O yüzden bar açılışlarıyla hareketler gelmesi olası. 14 te ve 16 da başlayan iki hareket daha olabilir.
Printable View
120 lik grafikte çok çok kritik yerlerdeyiz Bist 100 de. O yüzden bar açılışlarıyla hareketler gelmesi olası. 14 te ve 16 da başlayan iki hareket daha olabilir.
Chip krizi ve tedarik zinciri hakkında iki yazı.
"Bunu okuyacak vaktiniz yoksa, Ford'un özeti şu şekildedir: Çip kıtlığı boktan bir gösteri, herkesin beklediğinden çok daha kötü."
https://www.zerohedge.com/markets/fo...roduction-plan
"Küresel denizcilik endüstrisi, yedi yıldır kayıp konteynerlerdeki en önemli artışlarından biriyle karşı karşıya"
https://www.zerohedge.com/commoditie...stretched-thin
günün lafı cem yılmazdan bodruma yarım saat önce gelen yoldakine kızıyor.
nasıl bi toplum olduğumuzu gayet net özetliyor
USD-TL de satış baskısı artar mı acaba benim sistem sat dedi :oleyo:
gene beni terse mi getircen USD palası:kahkah:
çok farklı bir sektör ama 2008 yılında emlak krizine ilişkin ilk kötü haberler geldiğinde de kimseler takmamıştı. yurtdışı borsalar tam gaz zirveye gitmişti. bizde ise içerideki sıkıntılar yüzünden zaten düşmüştük, haberler kötü gelince borsa komple çöktü.
bu sefer de böyle olacak demek zor ama tüm teknoloji şirketlerini ilgilendiren bir konu. çok önemsiz diyip geçmek olmaz.
Bu semi conductor (yarı iletken) krizinin ardında
a. Evden çalışma ve patlayan pc laptop tablet talepleri.
b. Yine eve tıkılan insanlar yüzünden patlayan PC oyunculuğu
c. Coin mining yüzünden patlayan ekran kartı talebi..
Ama yarı iletken dediğimiz cpu larda gpu larda aklına gelebilecek hemen her teknolojik alette kullanılan birşey ve dünyadaki talebi sadece samsung ve TSMC ağırlıklı olarak sağlıyor..
bu sıralarda taiwan da müthiş bi kuraklığa bağlı olarak üretim tesislerine su verilememesine bağlı olarak üretim de darbe almış durumda..
Pek tartışılmadı ama ABD de oto üreticileri Biden den devreye girmesini istediler..
Pc denilince sadece evdeki bilgisayarlar amann canım en fazla oyun oynamaz diye düşünmeyin..
Facebook dan tutun sizin evinize internet sağlayan ISS lerin hepsi server farmlar kullanıyor..
Bunları replace edilemediği durumlarda gecikmeler çökmeler falan..
Düşünebiliyor musunuz..
Yinede bu krizin bir şekilde aşılacağına inanıyorum..Geçici bi durum