Pazartesi açılış öngörüsü olan var mı? İş grubunda olan bütün şirketler ve hatta Şişecam, TSKB vb leri direkt tavan açılır mı?
Printable View
Pazartesi açılış öngörüsü olan var mı? İş grubunda olan bütün şirketler ve hatta Şişecam, TSKB vb leri direkt tavan açılır mı?
Bence burada konuşulması gereken aş mi olacak Holding mi olacak tartışmasının yerine bu operasyonun hisse fiatlarına nasıl yansıyacağı olmalıdır. Zaten neticede hepimizin esas ilgilendiği konu elimizdeki hisselerin (örneğin bende İSMEN var) ve İŞC nin hisse fiatının nasıl etkileneceği nasıl bir fiat performansına sebeb olacağını tartışmak olmalıdır.. PTesi bunlar yükselecekmi ? tavanmı olacak ?? İŞC de viop bazlı short pozisyon ve açık miktarı ne kadar acaba? Birde ay sonuna geldiğimiz için bu viop pozisyonları kapatılmak zorunda olanlar vardır. Bu konuda düşüncelerimizi paylaşalım..
burada birleşmeye esas şirketler için mutlaka bir değerleme yapılacaktır. iş bankasının halka açık olmayan şirketleri de değerleme yapılacağı için bankanın olması gereken fiyatı hakkında bir fikir verebilir.
mesela halka açık olmayan kültür aş var. toplam 32 kitabevi şubesi olduğunu biliyoruz görüyoruz ama değeri hakkında bir fikrimiz yok. bu en basit örnek. kültür aş içinde başka ne tip varlıklar, telif hakları var bilmiyoruz.
ortaya çıkacak şirketin büyüklüğü de banka için bir ölçü olabilir.
süreç sonucunda genel olarak olumlu şeyler olacağını düşünüyorum.
is holding A.S. varmis zaten... ama baskasinin
https://isholding.com/kurumsal/kuruc...askanin-mesaji
Muracaat: Ilkem Sahin Bey
Basvuru Adresi: IŞ Holding A.Ş. İŞ Plaza, Rüzgarlıbahçe Mahallesi Kavak Sokak No:1 Beykoz İstanbul
Telefon: 216 424 25 30
Mail: iletisim@isholding.com
Yani olsa olsa ISBHL kodlu falan olabilir
Az önce hem borsaya hem piyasa kurallarına ve kanunlara hakim olan bir mali müşavir arkadaşımla bu konuda sohbet ve fikir alışverişinde bulundum ,o bile birleşmenin nasıl olacağını tam olarak bilemeyeceğini ancak bu alınan bu kararın olumlu yansımaları olabileceğini söyledi.
benim anladığım bu dağınık şirketlerin tek başına yapamayacakları işleri bir çatı altında daha işlevsel ve dinamik hareket edebilen daha güçlü mali yapıya dönüştürecekler ,buda neresinden baksanız +++++++++ bu artılarda bir yerde hem iş bankasına hem iştiraki olan şirketlere kaldıraç şeklinde yansıyacak
önce pilot çalışma gibi cam şirketlerini birleştirdiler. oradan önemli kazanç sağlanmış olacak ki şimdi de şirketler için benzer bir şeyler yapacaklar.
acaba 3. adım ne olacak?
1- yabancı ortak iyidir. yurtdışında her türlü bedavadan lobi gücü, teknoloji know how transferi falan. hatta yeni sektörlere bile girebilirler.
2- yeni şirketin halka arzıyla muazzam bir nakit girişi.
izleyelim bakalım.