-
Alfa Solar Enerji, Romanya'da güneş paneli üretimi sektöründe faaliyet gösterecek bir şirket kurulmasına karar verdi
09/06/2023 06:23:25
Alfa Solar Enerji, Romanya'da yerleşik ve güneş paneli üretimi sektöründe, ilk etapta 300 MWp/yıl üretim kapasitesiyle olmak üzere, faaliyet gösterecek olan bir tüzel kişilik kurulmasına ve Romanya'da yerleşik bu tüzel kişiliğe %50 oranında iştirak edilmesine karar verdi.
KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimizin üretim faaliyetlerinin ve üretim kapasitesinin düzenli olarak arttırılması amacı ile, (a) Avrupa Birliği pazarını hedefleyen, (b) Romanya'da yerleşik ve (c) güneş paneli üretimi sektöründe, ilk etapta 300 MWp/yıl üretim kapasitesiyle olmak üzere, faaliyet gösterecek olan bir tüzel kişilik kurulmasına ve Romanya'da yerleşik bu tüzel kişiliğe şirketimiz tarafından %50 oranında iştirak edilmesine,
Şirketimiz tarafından, %50 oranında iştirak edilmesi planlanan söz konusu tüzel kişiliğin kuruluşu için, şirketimiz tarafından yaklaşık 1 milyon Euro fon ayrılmasına ve kalan %50 oranındaki ortaklık payı için Romanya'da yerleşik potansiyel ortaklarla görüşmelere başlanmasına,
Kurulması planlanan tüzel kişiliğe ilişkin Romanya'da gerçekleştirilecek tüm faaliyetler için Hüseyin Mertcan Karabaş, Furkan Karabaş ve Veysel Karabaş'tan her birinin ayrı ayrı şirketimiz adına münferiden yetkilendirilmesine,
Şirketimizin Ankara merkezli olan Enerji Depolama Sistemleri Derneği isimli (Kısa adı "EDSİS") Derneğe üye olmasına ve Şirketimizi Enerji Depolama Sistemleri Derneği nezdinde temsil ve ilzam etme, Dernek Tüzüğü uyarınca Dernek tarafından yapılacak tüm faaliyet, iş ve işlemlere şirketimiz adına katılma ve derneğin yetkili organlarında ve çalışmalarında Şirketimizi temsil ve ilzam etme, oy kullanma yetkisinin tanınmasına, Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO Hüseyin Mertcan KARABAŞ'ın asil üye olarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO Furkan KARABAŞ'ın yedek üye olarak "Temsilci" sıfatıyla Şirketimiz tüzel kişiliği adına yetkilendirilmelerine, karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Gelecek Varlık, Yapı ve Kredi'nin tahsili gecikmiş alacak satışında toplam 312,05 milyon TL anaparaya sahip portföyün ihalesini kazandı
09/06/2023 06:23:40
Gelecek Varlık, Yapı ve Kredi'nin tahsili gecikmiş alacak satışında toplam 312,05 milyon TL anaparaya sahip 2 Bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazandı.
"Şirketimiz, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 08/06/2023 tarihinde satışa çıkarılan 7 portföyden toplam 312,05 milyon TL anaparaya sahip 2 Bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 13 varlık yönetim şirketi katılmıştır.
İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Mavi: Cadde mağazalarında elektrik ihtiyacını sürdürülebilir kaynaklardan karşılamak amacıyla GES kurulumu başvurumuz reddedildi
09/06/2023 06:23:45
Mavi'nin cadde mağazalarında elektrik ihtiyacını sürdürülebilir kaynaklardan karşılamak amacıyla Güneş Enerji Santrali kurulumu başvurusu, kapasitenin dolması nedeniyle TEİAŞ tarafından olumsuz karşılandı ve başvuru teknik değerlendirmeye alınamayarak reddedildi.
"28.02.2023 tarihli özel durum açıklamamızda, merkez ofis ve elektrik sayaçları şirkete ait olan cadde mağazalarının elektrik ihtiyacını sürdürülebilir kaynaklardan karşılamak amacıyla Güneş Enerji Santrali kurulumu için ''Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'' ("Yönetmelik") çerçevesinde çağrı mektubu başvurusu yapıldığı bildirilmişti. Yönetmelik kapsamında yapmış olduğumuz başvuru doğrultusunda; kurulması planlanan lisanssız elektrik üretim tesisinin ilgili trafo merkezine bağlantısı için kapasitenin dolmuş olması nedeniyle, TEİAŞ tarafından olumsuz görüş oluşturulmuş, başvurumuz teknik değerlendirmeye alınamayarak reddedilmiştir. All Blue sürdürlebilirlik stratejimiz ve 2050 yılına kadar iklim pozitif şirket olma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızın devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Ayen Enerji pay piyasasında gerçekleştirilen bazı işlemlerle ilgili olarak bir kişiye idari para cezası uygulanmasına karar verdi
09/06/2023 06:24:00
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Ayen Enerji AŞ (AYEN) pay piyasasında 04.10.2022-05.12.2022 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
-
SPK, Ditaş Doğan pay piyasasında gerçekleştirilen bazı işlemlerle ilgili 7 kişiye idari para cezası uygulanmasına karar verdi
09/06/2023 06:24:15
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik AŞ (DITAS) pay piyasasında 07.04.2022-26.04.2022 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 7 kişiye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
-
SPK, Vakıf GYO'nun pay ihracını onayladı
09/06/2023 06:26:00
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Vakıf GYO'nun pay ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 572 milyon 500 bin TL bedelli sermaye artıracak.
Şirket'in mevcut 1 milyar 145 milyon TL olan sermayesi artırım sonrası 1 milyar 717 milyon 500 bin TL'ye ulaşacak.
Satış türü "halka arz" olarak belirlendi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Söktaş'ın pay ihracını onayladı
09/06/2023 06:32:00
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Söktaş'ın pay ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 68,2 milyon TL bedelli sermaye artıracak.
Şirket'in mevcut 153 milyon 800 bin TL olan sermayesi artırım sonrası 222 milyon TL'ye ulaşacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
SPK, Zorlu Enerji'nin pay ihracını onayladı
09/06/2023 06:26:45
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Zorlu Enerji'nin pay ihracını onayladı.
SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket 2 milyar 500 milyon TL bedelli sermaye artıracak.
Şirket'in mevcut 2 milyar 500 milyon TL olan sermayesi artırım sonrası 5 milyar TL'ye ulaşacak.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter