Şu 12 migros 8 kipa hangi tarih itibariyle carrefour a devir olacak. Bi de bu devrin finansallara yansimasi ve degisim oranina etkisi ne olur???
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Şu 12 migros 8 kipa hangi tarih itibariyle carrefour a devir olacak. Bi de bu devrin finansallara yansimasi ve degisim oranina etkisi ne olur???
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kipa zaten operasyonel kâr yapmadıklarını epey bir süredir kapatıyordu. Bu 8 mağazada verimli olmayanlardır muhtemelen.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birleşmelerine oranlarına bağlı olarak, migros bedelsiz hisse verecek fiyat aynı oranda düşecek.Elinde migros hissesi olan için toplam TL değeri değişmeyecek.Muhtemelen bizim için değişecek.Migrosun halka açıklık oranı değişmeyecek.
Bizim icin degisecek derken umarim pozitif olarak degerlendiriyorsunuz!!
12'si Migros, 8'i Kipa olmak üzere toplam 20 mağazanın elden
çıkarılması amacıyla yürütülen görüşmeler neticesinde, bu mağazaların
demirbaş ve kira sözleşmelerinin CarrefourSA ‘ya devri konusunda
CarrefourSA ile sözleşme imzalandığı ve devir bedelinin 20 milyon
TL+KDV olduğu belirtildi.
Tahminimce sadece bu haberin bir etkisi olmaz. Olsaydı zaten ilk açıklandığında hissede hareket olurdu.
Bir de açıklandıktan 10 gün içinde bitmesi gerekiyor diye biliyorum...
Yatırım tavsiyesi değildir.
1.Satış fiyatı, nihayi fiyat düzeltmelere tabi olacak demeleri(migros bunu sürekli KAP bildirimlerinde yer vermesi)
2.Çağrı fiyatının % 47 sini tesco ödemesi( neden?)
3.Satıştan sonra Kipa gayri menkuller değerlendirildi.
4.migros, kipa nın gayri menkulleri satacak gerçek değerler ortaya çıkacak.(bana göre birleşmeden sonra yapacak)
5. Çağrı süresini uzatıp hisse almaya çok istekli olması ve 2. on günde hiç hisse alamaması
6. Borsadan hisse alımı yapabiliriz ihtimali %0.75 ini toplama ile kottan çıkma ( bu hissenin fiyatını yukarı çekebilir )
7. Borsa fiyati çağrı fiyatının üzerine agresif olarak kısa sürede çıkması devam edebilir
8.Olası birleşmede kipanın özkaynakları yönünden avantajlı olması
9.Migrosun € bazlı borcunun olması migros için dezzavanjli olabilir
Bütün bunlar bunlardan dolayı ben olumlu düşünüyorum.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Buradaki yorumlara göre yatırım yapmanız zarara yol açabilir.
teşekkürler
2,20 lerden verdiğimi 3,25 den aldım ne güzel. herkese hayırlı bol kazançlar
Benim kanaatim; Migros önce Kipa'yı operasyonel kar eder duruma getirecek, akabinde şirketleri birleştirecektir. Migros'un birleşme öncesi veya sonrası Kipa'ya ait g.menkulleri satacağını zannetmiyorum. Bu rasyonel olmaz. Borçlarıyla ilgili yapacağı en akıllıca şey EUR borcunu ödedikçe yeni borçlanmalarını TL bazında yapması ve kur riskinden kaçınması olur. İki şirket de kar ettikçe borç servisinde sorun olmaz, o meyanda g.menkul satarak fon yaratma gereksinimi duymaz. Kaldı ki; AG gibi kaynakları ve olanakları geniş bir grup sermaye benzeri, bir grup firmasınca sağlanmış krediler vb. de dahil türlü türlü finans enstrümanlarıyla yol alabilir. Neden g.menkulleri satsın? Bu dönemde para da etmez, şu anda nakit kral, g.menkuller çok zor satılıyor.