Ben bu işten ya komple vazgeçeceğim ya da UK vodafone a gömüleceğim bu gidişle. :p
Printable View
Ben bu işten ya komple vazgeçeceğim ya da UK vodafone a gömüleceğim bu gidişle. :p
Alim satim kar vergisinden kurtulus var.
Satmadan 1 yil önce (imkan dahilinde ise) alim satim vergisi olmayan veya düsük olan ülkenin birine (LUX, Güney Kibris) ikametinizi aliyorsunuz ve orada ikamet ederken satisinizi yapiyorsunuz. Daha sonra tekrar ülkeye dönüyorsunuz. Ancak her seyi tam kivaminda yapmaniz lazim, yoksa maliye bir köseden nokta, virgül yüzünden sizi fena sekilde öpebilir.
Islak imzali belge isi de yas biraz.
Örnegin GER yurt disinda yasayan kendi vatandaslarina bile islak imzali belge vermekte zorluk cikariyor veya hic vermiyor.
Zaten bir cok sey dijitallesti. Vergi belgesi dahi online bankaciliktan aliniyor. Kendileri bunu kabul ettigi icin islak imzali ek belge vermek istemiyorlar.
Zaten hem temettü versin hem de her sene %10 artsın istersek çok şey isteriz gibime geliyor. %5 net sterlin gelirine fitim ben açıkçası.
BP de fena görünmedi bana.
https://www.investing.com/equities/bp
Market cap 61 milyara düşmüş. Elektrikli araçlar yüzünden daha da rezilleşebilir tabi.
Yatırım tavsiyesi değildir.