Sn. rxpu,
Çok haklısın keşke dediğiniz gibi olsa ancak daha önceki deneyimlerden yola çıkınca olur mu bilemedim...
banka faizlerini 300 baz puan arttırırlarsa , insanların dolar satacağını düşünmek sadece rakamlara hakim olmak demektir. %25 net faiz verirken ben hala paranın faiz getirisi ile düşen dolar fiyatından dolar alırım diyordum. Şu anda durum çok daha kötü iken, siz %30 net faiz ile piyasadan doları bozduracak adam bulamazsınız.
böyle genişlemeci bir zamanda TCMB birde faiz mi arttıracak demeyin. Bu ülkeyi RESESYONA sokmadan bu işler yoluna girmeyecek.
Doğrudur benim 300-400 puan bir işe yarardan kastım kısa süreli nefes aldırır manasındaydı.
Dolarda afaki yükselişlerin bir nebze önüne geçmek için faizlerin 15 ve üzeri seviyelere çıkması gerekiyor.
Şu şartlarda bunu mümkün görmüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sizce faizlerin %15,5 -15,75 arasında olması mı iyi yoksa stopajsız %13,25 olması mı bu stopaj konusu Ankara da ekonomi kulislerinde konuşuluyor ayrıca böylelikle görüntüde faizleri yükseltmemiş oluyorsun ayrıca enflasyona yakın faiz vermiş oluyorsun bu da MB ve BDDK nın işine gelir acaba yanlış mı düşünüyorum.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
bu kurla net %15 anca bizi kurtarır.:drunk: (brüt %17,70)
Son 1 yıllık benchmark (karşılaştırma tablomuz)
https://i.hizliresim.com/rVseoB.jpg