Brent şortlayanlar videomu yapsın.gp amıca😅😅
Printable View
Brent şortlayanlar videomu yapsın.gp amıca😅😅
https://twitter.com/bloomberght/stat...4jJxOWM088RRhQ
Betoncu arkadaşlarda sektörde daralma varmış. Tez zamanda faizler indirile !! Fırsatçı stokçuların kellesi alına…
Büyüme “ hizmet” sektöründen gelmiş ki, o da çok normal. Geçen senenin acısı çıkarılıyor
Bugün lise için okul servisine kayıt yaptırdık. 1 yıllık servis ücreti 23bin lira olmuş. Yemek 12bin lira. Kitap 9bin lira. Bundan birkaç yıl önce %80 burslu eğitim ücretine 8bin lira ödediğimi bilirim :( Düzeltiyorum, eğitim+yemek için 8bin lira ödemiştim.
Son günlerde Tekfen ve sigortaları takip ediyordum. Tekfen'de geçen hafta pozisyon açmıştım. Bu sabah Tekfen +5 yaptı. Bugün Türkiye Sigorta görece gerideydi, Anadolu Sigorta +2'de yeni zirve yapmıştı, Türkiye Sigorta -1'de daha zirve yapmamıştı, son günlerde bir hayli korelasyonları var, şuradan biraz Türkiye Sigorta alsam birkaç günde yeni zirveye gidebilir gibi görünüyor diye düşünüyordum. Düşüneli daha 10-20 dakika geçti geçmedi, tekrar baktım Türkiye Sigorta +5 olmuş. Vay be alsaydım iyi kar olacakmış dedim, alsaydım şimdi buradan satar tekrar Tekfen'e koyardım dedim, diyeli 5-10 dakika oldu olmadı, Tekfen +7 yaptı. Zihin gücümle tek kuruş harcamadan kaldırdım hisseleri :)
Anadolu Sigorta'da fiyat yükseldikçe hacim düşüyor ama ona biraz kıllandım. Türkiye Sigorta günden güne hacim artarak fiyat yükseliyor, Anadolu Sigorta tam tersi hacim düşerek fiyat yükseliyor. Bir anlam bağlanabilir mi buna? Sigortalar 1 yıldır acayip geride kaldılar ama dolar 1 yılda ikiye katlamışken enflasyon ikiye katlamışken sigortalar zarar yazıyorken insanın eli kolay varmıyor yine. İş Yatırım 1.5 sene önce Türkiye Sigorta'ya 12 lira mı ne hedef fiyat veriyordu, sonra 10 liralara indirmişlerdi gibi hatırlıyorum. Bu yıl 4-5-6-7 lira oldu hala kimsenin hiçbir yerde sigorta konuştuğu yok. Geçen hafta Işık Ökte dediydi galiba sigortalar çok geride kaldı diye. Mehmet Aşçıoğlu sigortalara bu konjonktürde yatırım yapılmaz diyordu. Akıbeti ne olacak bir aksiyon almadan seyrediyorum. Böyle seyrede seyreye 8-9-10-11-12 lira olursa ilginç olacak, trene bakar gibi bakıyorum :)