-
Europower Enerji, Sincan'da bulunan fabrika binası ve arsayı 59 milyon TL bedelle aldı
19/06/2023 06:20:30
Europower Enerji, Sincan'da bulunan fabrika binası ve arsayı 59 milyon TL bedelle, peşin ödeme yaparak aldı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, "Gerekli makine ekipman yatırımı yapılarak, mevcut ürün çeşitliğinin ve mevcut üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik faaliyet gösterilmesi için alım gerçekleştirilmiştir." denildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu 16.06.2023 tarihinde aşağıdaki kararı almıştır.
''Ankara İli, Sincan İlçesi, Temelli/Alcı Mahallesi 100519 Ada 3 Parsel, Aso 2. ve 3. OSB 2014 Cadde N:27 adresinde bulunan fabrika binası ve arsasının alınmasına katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.''
Alınan karara istinaden ilgili gayrimenkulün satın alım işlemi 16.06.2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kütahya Şeker, 25,15 milyon TL "şeker pancarı avans ödemesi" gerçekleştirdi
19/06/2023 06:21:00
Kütahya Şeker, 25,15 milyon TL "şeker pancarı avans ödemesi" gerçekleştirdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş.'nin olağan faaliyetleri kapsamında , sözleşmeli hammadde tedarikçisi üreticilerimize 2023 yılı ürününe karşılık 15.06.2023 tarihinde 25.150.140,00 TL tutarında ‘' Şeker Pancarı Avans Ödemesi ‘' gerçekleştirilmiştir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Yapı Kredi Bankası, 1,07 milyar TL olan tahsili gecikmiş alacağı 333,5 milyon TL bedelle satmaya karar verdi
19/06/2023 06:21:30
Yapı Kredi Bankası, 1,07 milyar TL olan tahsili gecikmiş alacağı 333,5 milyon TL bedelle satmaya karar verdi.
Banka'dan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bankamız Yönetim Kurulu'nun 16.06.2023 tarihli kararı ile; tahsili gecikmiş alacak tutarı 30.04.2023 tarihi itibarıyla toplam 1.070.401.580,94 TL olan alacağın, Birleşim Varlık Yönetim A.Ş., Dünya Varlık Yönetim A.Ş., Gelecek Varlık Yönetimi A.Ş. ve Sümer Varlık Yönetim A.Ş.'ye toplam 333.500.000,00 TL bedelle satılmasına karar verilmiştir. "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Borsa İstanbul, Bonus Kıymetli Madenler AŞ'yi Borsa üyeliğinden çıkardı
19/06/2023 06:22:00
Borsa İstanbul, Bonus Kıymetli Madenler AŞ'yi Borsa üyeliğinden çıkardı.
BIST'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kıymetli Madenler Borsası Aracı Kuruluşlarının Faaliyet Esasları ile Kıymetli Madenler Aracı Kurumlarının Kuruluşu Hakkında Yönetmelik'in 21 inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca, Borsamız nezdindeki faaliyetlerine kesintisiz bir yıldan fazla süre ara vermesi nedeniyle Bakanlık tarafından verilmiş olan faaliyet izninin iptal edildiğinin bildirilmesi kapsamında, Borsa İstanbul Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği'nin 12 nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca, Yönetim Kurulumuzun 16/06/2023 tarihli kararı ile Bonus Kıymetli Madenler A.Ş., işlem yapma yetkisi iptal edilerek Borsa üyeliğinden çıkarılmıştır. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Borsa İstanbul, Troy Kıymetli Maden Ticareti AŞ'nin işlem yapma yetkisinin devamına karar verdi
19/06/2023 06:22:30
Borsa İstanbul, Troy Kıymetli Maden Ticareti AŞ'nin Kıymetli Madenler Piyasası ile Elmas ve Kıymetli Taş Piyasasındaki işlem yapma yetkisinin devamına karar verdi.
BIST'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Hazine ve Maliye Bakanlığının (Bakanlık) 24/05/2023 tarihli yazısı ile Kıymetli Madenler Borsası Aracı Kuruluşlarının Faaliyet Esasları ile Kıymetli Madenler Aracı Kurumlarının Kuruluşu Hakkında Yönetmelik'in 21 inci maddesinin birinci ve on üçüncü fıkraları uyarınca, faaliyet izninin iptal edilmesi üzerine Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş.'nin Borsamızdaki faaliyetlerinin 25/05/2023 tarihi itibarıyla geçici olarak durdurulduğu bildirilmiştir.
Diğer taraftan, Bakanlığın 15/06/2023 tarihli yazısı ile faaliyet izninin Bakanlık tarafından iptal edilmesine ilişkin yürütmenin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararının ve Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş.'nin yeni bir karar verilinceye kadar kıymetli madenler aracı kurumu olarak faaliyetlerine devam etmesinde bir sakınca bulunmadığının iletilmesi kapsamında, 16/06/2023 tarihli itibarıyla Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş.'nin Kıymetli Madenler Piyasası ile Elmas ve Kıymetli Taş Piyasasındaki işlem yapma yetkisinin devamına karar verilmiştir.
"
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Alsim Alarko, Kazakistan Alma-ata Çevreyolu Yapım ve İşletilmesi Projesinde yapım dönemini tamamlayarak, işletme dönemine başladı
19/06/2023 06:23:00
Alarko Holding bağlı ortaklığı Alsim Alarko, Kazakistan Alma-ata Çevreyolu Yapım ve İşletilmesi Projesinde yapım dönemini tamamlayarak, işletme dönemine başladı.
"Bağlı Ortaklığımız Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin liderliğindeki konsorsiyumun, Kazakistan Cumhuriyeti Altyapı Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı ile Almaata Çevreyolu Yapım ve İşletilmesine ilişkin kamu-özel ortaklığı (PPP) ihalesine ilişkin sözleşmeyi 07.02.2018 tarihinde imzaladığı, projenin finansmanı ile ilgili kapanış sözleşmesinin de 06.08.2020 tarihinde imzalanarak kredinin kullanıma hazır hale geldiği daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.
Bahse konu proje kapsamında bugün imzalanan devir teslim sözleşmesi ile birlikte yapım dönemi sona ermiş olup, işletme dönemi başlamıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Tapdi Oksijen, Balçova'da AVM ve Otel/Rezidans binasından oluşan kompleks yapının satın alınması için sözleşme imzaladı
19/06/2023 06:23:30
Tapdi Oksijen, Balçova'da AVM ve Otel/Rezidans binasından oluşan kompleks yapının tamamının mevcut operasyonel faaliyetleri geliştirmek ve büyütmek amacıyla satın alınması için Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzaladı.
"Şirketimiz tarafından; İzmir ili Balçova ilçesi İnciraltı mevkii 1316 ada 5 parselde kayıtlı Bahçelerarası Mahallesi Mithatpaşa Cad. N44 Balçova/İZMİR adresinde bulunan 19439510 zemin numarası ile kayıtlı ana taşınmaz üzerindeki AVM ve Otel/Rezidans binasından oluşan kompleks yapının tamamının mevcut operasyonel faaliyetleri geliştirmek ve büyütmek amacıyla satın alınması için Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Trend GYO, Alibeyköy'de bulunan gayrimenkulün kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshine karar verdi
19/06/2023 06:24:00
Trend GYO, Alibeyköy'de bulunan gayrimenkulün kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshine karar verdi.
"05/04/2022 tarih ve 2022/10 no.lu Yönetim Kurulu kararı zımnında tapuda Eyüpsultan ilçesi, Alibeyköy Mahallesi, 717 ada, 65 parselde kâin gayrimenkul üzerine inşaat yapılması kararlaştırılmış ve müteakiben mezkûr gayrimenkul ile ilgili olarak Beyoğlu 52. Noterliği'nde 05/04/2022 tarih ve 6655 yevmiye numaralı kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmıştır. Yönetim Kurulu söz konusu sözleşmenin 5.9 nolu maddesini görüşmek üzere 15.06.2023 tarihinde şirket merkezinde toplanmıştır.
Toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleri, Eyüpsultan ilçesi, Alibeyköy Mahallesi, 717 ada, 65 parselde kâin gayrimenkulün kat karşılığı inşaat sözleşmesinin 5.9 Madde'sinde geçen, 41 nolu parselle anlaşma yapılamaması durumunda haklı nedenle sözleşmeyi feshetme yetkisini kullanarak sözleşmenin feshine, böylece inşaat yatırımının yapılmasından vazgeçilmesine oy çokluğuyla karar vermişlerdir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter