TL'de uzun pozisyon almak için uzun vadeli swap yerine tahvili tercih etmeleri daha mantıklı olurdu.
O nedenle tam olarak ben o şekilde yorumlayamıyorum. Zira bahsedilen sanırım 1 haftalık ve kısa vadeli swaplar olmalı.
Printable View
Şimdi de trump tokatladı ne cektin be dolar bi fed bi trump cakiyor.
Neydi formulumuz
Fed trump duyunca dolar duser
Rte akp duyunca dolar yukselir.
Bu fed e kalsa dolar 3 un uzerini goremezdi.
Bunu iki yil once dediğimizde zirliyordu cok kisi fed abicim ya 10 yilliklar var ya simdi hizaya geldiler
Dedim ya...
Popülerden hoşlanmam...
Yukarıda gene laf sokuşturduğunuz tatsız olaya gelince....
Avukat olduğunu iddia eden birisi burada alenen "benim kirada bir dairem var. Vergi vermiyorum. Hadi alsınlar" mealinde yazınca, biz de hem mesleki hem de genel çizgim itibariyle "yaptığı işin hırsızlık" olduğunu ifade ettik. Vergi gelirinin hepimizi ilgilendirdiği düşünülecek olursa yasalarla da yanlışlığı belirlenmiş bu fiile, bu başlıktaki bazı arkadaşların da hak verdikleri gibi bu nitelemeyi yaptık.
Bu tartışmada beni değil de onun tarafını seçmeniz nasıl bir "hakem" olduğunuz hakkında yeterli fikir veriyor.
Neyse...
Benim derdim bu forumdan muhtar falan seçilmek değil.
Bildiğim doğruları, kimi incitirse incitsin, eğmeden bükmeden yazarım, yazacağım da...
Vasat, popülizm, ortaya karışık, bir derisine bir kasnağına bize uygun değil.
Karşılığını da küfür olarak, taş olarak, laf olarak alacağız doğal olarak.
Üzse de, başka yolu da yok.
İki yıl öncesine bakıyorum dolar 3,52,bugün 5,37
Sen şimdi bunca artışından sonra nasıl kendine paye biçiyorsun anlamıyorum?
%52 yükselişin hepsi içerden mi kaynaklınıyor?
Senin tezine göre Fed de şahin olsa dolar 15 tl mi olacaktı ülkemizde?
Ne zaman sen böyle yazsan meşhur fıkra gelir aklıma
Bilirsin
Horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan ,yumurtamı tavukdan diye
Ben basar geçerim gerisine karışmam diye
saygılar/başarılar
%95 i rte yuzunden fed etkisi 0 a yakin
Yine tepeye gidecek yine siyasi krizlerle
Burda fed zirlayan olursa bu sefer sopa yer :)
Hic bir fon 0.25 faiz icin tr gibi muazzam volatil kazançların oldugu ulkeden kacmaz.
Kabul edin kandirildiniz.
Rte oyle isler hatalar yapiyor ki hepsini kacirdi burdan inanilir gibi degil
Sn. Tengri'ye burası siyasi bir platform değil..bunların cevabı burda verilmez..ben doların bu op. Bazı belırsızlıkrın acığa çıkmasıyla..fiyatta oynaklık olmayacağı acısından alıntıladım..yergi konusuna gelınce tabiki..burası Özgür bır ortam saygı cerçevesınde nıye olmasın..bazı kufurbaz akıl saglıklarını yitırmıs bırkac manık dışında..tüm arkadaslar. Zaten yazıyorlar..inşallah..