Vallahi soygun bu. Brüt gelirin isterse 100.000 TL üzeri olup tavandan prim yatır ne değişiyor. Asgari ücretliye memura yaptığın %50 zam buraya yansımayınca bizim potansiyel maaş şu en düşük memur seviyesine düştü 3 yıl sonra böyle giderse asgari ücretten halliceye düşecek. Ben de primlerim tavandan yatıyor diye seviniyorum. Reis yarın en düşük emekli maaşı 12.000 der, brüt maaşı 40.000 den az olan herkese 12.000 TL emekli maaşı bağlanır. Ülkenin içine ettikçe yavaş yavaş bizim maaş skalası da en düşük maaşına yaklaşır. Hani 2008 sonrası en düşük ödenen prim ile en yüksek prim arasında 7.5 kat vardı. Vallahi ben yavaş yavaş emekliliği unutuyorum başımın çaresine bakacağım. Şu an için emekli olmama 16 yıl var ve potansiyel maaşın en düşük memur maaşına düştü. Muhtemelen bu 16 yıl içinde yüksekten pim yatırsam bile eriyerek asgari ücretin biraz üzerinde bir seviyeye inecek. Ya tüik enflasyonu olduğunun yarısı gösteriyor aradaki refah farkını çalışanda seyyanen 8000 TL ödeyerek kapatıyor. Ben bu 8000 TL farkı kapatmam için kaç yıl tavandan prim ödemeliyim. Ben tavandan ödeyip yükseltsem de adam bana tüik oranında zam yapacak bir de yıllık büyüme rakamının %30 unu verecek ama asgari ücretliye ve memura yapılan zammın çok altında kalacağı için ben emekli olduğumda taban ücretin biraz üzerinde alacağım. Ben nasıl emekli olayım. Hayat standardım tavan ücrete göre örülü.. Bence bu ülkede emeklilik olayı bitti..