Ben de benzer düşünüyorum, baya bi iskontolu kalan hisse yok. Tek sıkıntı borc a nasıl care bulacakları söyledikleri an temel de destekler cıkışını. Bakalım görecegiz.
Printable View
Ben de benzer düşünüyorum, baya bi iskontolu kalan hisse yok. Tek sıkıntı borc a nasıl care bulacakları söyledikleri an temel de destekler cıkışını. Bakalım görecegiz.
Bence bu yalanlamanın 2 nedeni olabilir
1- Eğer ÖTV indirimi 1 ay sonra falan devreye girecek ise , bu beklenti yüzünden piyasa durmasın diye böyle bir çalışma yok demiş olabilirler
2- Önce bakanlık öyle bir çalışma yok deyip arkasından bu müjdeyi 1-2 hafta sonra Erdoğan'a açıklattırıp , Erdoğan'ın popülaritesini arttıracaklar. Memur ve emekli zammında da öyle oldu. Önce bakanlık %25 açıkladı , 1 gün sonra Erdoğan %30 yaptı ve buradan bir sempati kazandı. Bence burada da aynı taktiği güdebilirler.
Yoksa bu işim komple iptal olacağını sanmam. Çünkü 2-3 ay önce AK parti genel başkan yardımcısı böyle bir çalışma var dedi , daha geçen ay bir öğrenci direk Erdoğan'a soru sordu bu konu hakkında , Erdoğan gençleri bu konuda destekleriz dedi , Sanayi bakanı Varank Maliye bakanlığı bu konu üstünde çalışıyor dedi. Tüm bunlar dendikten sonra , seçime giderken bu konuyu iptal etmezler.
Belki maliye bakanlığı sanki , her telefona ve tablete ve herkese böyle bir ÖTV'siz telefon çalışması yok anlamında da yalanlamış olabilir.
Yani belki sadece belli bir fiyata kadar olan telefonlarda bu olabilir , yada sadece Türkiye'de üretilen telefonlara bu ayrıcalık getirilebilir vesaire.. Yani ben bu işin iptal olacağını sanmıyorum. Muhtemelen yukarıda saydığım gerekçelerden biri yüzünden resmi açıklama ertelendi. Muhtemelen 1-2 hafta içinde Erdoğan açıklar bunu.
Gençler içinde Erdoğan'ın oyu daha yüksek yaş gruplarına nispeten daha düşük. Bunu tersine çevirmek için bence mutlaka bunu yapacaktır.
Bekleyip göreceğiz. Ben olma ihtimalini %90 görüyorum ama olmazsa da yapacak birşey yok. Sonuçta bu hedeflerimiz için ekstra bir güzel haberdi. Olmazsa da ölmeyiz.
https://finans.mynet.com/haber/detay...irildi/458471/
Cep telefonu alacaklar dikkat! BDDK duyurdu, kredi ve taksit sınırı artırıldı
Figopara 2022 yılında 10 milyar liralık işlem yapmış ve 50 milyon USD üzerinden yatırım almış. Paynet 2022 işlem hacmi 16,5 milyar TL.
Sanırım Paynetin değeri için bir karşılaştırma imkanı verir bu bilgi.
Bir de haberde daha ilginç detaylar da var. Açık bankacılık ve fintech sektöründe yeni satınalmalar yapabileceklerini söylüyorlar büyüme için.
Şu piyasada Paynet hala daha nasıl satılmadı anlamış değilim.
Bu Paynetin şu ana kadar satılmamış olmasının altından birşeyler çıkacak ama bakalım ne çıkacak. Ya çok büyük flaş bir satış çıkacak yada çok büyük bir ortaklık yada iş birliği çıkacak. Yoksa Payneti şu ana kadar 50-60 milyon USD'a satmak işten değildi şu piyasada.
https://www.bloomberght.com/guclu-bi...acagiz-2322106
tekkeyi bekleyen çorbayı içmenin yanında bence padişah sofrasında yemek yiyecek hocam..
Tahtada bir oyuncu son günlerde eski ath'in 2 kuruş üstüne filan çiziyordu. O arkadaşı küstürmediler umarım.
TL olarak tüm zamanların , USD olarak ise son 1 yılın en yüksek haftalık kapanışını yaptık.
Eğer gelecek hafta endeksten dolayı bir darbe yemezsek , inşaallah 27-28 liralara doğru bir yolculuk başlayacak. Ocak ayı içinde bu seviyelerin görüleceğini düşünüyorum ama endeks son 2 gündür garip garip hareketler yapıyor. Veriyorlar mı alıyorlar mı belli değil.
Endeks yatay gitsin bize yeter. Endekse panik satış gelince biz de etkileniyoruz.
Hayırlısı olsun, inşallah yükseliş devam eder de biraz olsun moral buluruz.