Temettü ile enflasyon kıyaslamak hata olur...Ancak mevcut fiyat ile kıyaslanabilir .
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Sezgin hocam iyi niyetinizden şüphem yok ama
son deniz yatırım da 1,8 bekliyormuş , aracı kurumlara geçen çeyreklerde salladık vs ama yakın bildiler … o yüzden 4 milyar vs kar tahminlerine ben temkinliyim …ben faaliyet raporunda ciddi bir kapasite azalması göreceğimizi düşünüyorum …
ve bu kapasite düşürmeyi ne yazık ki ky ile kap ta paylaşmak yerine aracı kurumlar ile paylaştıklarını düşünüyorum … sözleşmiş gibi 1,7-1,8 milyar kar tesadüf olamaz … sizin hesabınızı % 50 kapasite kullanımına göre alsak zaten o da 2 milyar eder …
Arkadaşalr bilanço tarihini bilen var mı yazar mı teşekkürler
Mevcut şartların büyük kısmını ben görüyorum, yani kaça mal etti, kaca sattı, kim teminatını yaktı, teminatı y*****n malını kime kaca sattı, bu ve benzeri şeyleri düşündüğümde bende 4 milyar çıkıyor. Ama rakamlar büyük, mesela vhisak hoca 30-35 milyar ciro diyor. 30-35 milyar kredi olsa bunun ilave faizi fazladan 1 milyar olabilir yada vergi gelse fazladan 1 milyar olabilir. bunları görmek benim içinde zor. Tahmini rakam 7-8 milyar cıkıyor, vergi falan derken 4 milyar net kar beklentimi koruyorum. Yinede hayırlısı diyelim.
Birde ben bunları gecen sene gördüğüm için ful isdemire gectim, yani bir şekilde adam kurdan normal gelirden derken ne kar ederse toplayıp ereğliye temettü veriyor. İsdemirin fiyatı benim için önemli olsaydı çoktan satardım. Benim derdim 3-5 kuruş temettü.
Sn. ece&efe çok haklısınız, geçen dönem aracı kurumlar neredeyse nokta atış yapmıştı. Hisse 9 Haziran tarihinde düşmeye başlamıştı. Hatta o tarihlerde belki de bir şekilde birilerinin bundan haberi oldu. Ama sektörün kötü olduğunu sağır sultan duydu artık. Bu saatten sonra büyük değişiklikler büyük risktir bana göre, zaten diğer şirketler uzaya gitti. Biz yerden 1 metre yükseliyoruz geri düşüyoruz yeryüzüne :) En azından daha düşüp yaralanma, kolumuzu bacağımız kırma riski çok daha az olası bir depremde.:)
Hocam bu martta ben 4. kez Ereğli den temettü alacağım , Ben fiyat şu an 50 de olsa satmayacağım 10 da olsa satmayacağım temettü odaklıyım bunlar ok ama fiyat ve enflasyon da ortada …
Bu arada şu an elimdeki Ereğli paylarını % 50 kadar arttırabilecek nakitim var ancak ağırlık arttırmayı düşünmüyorum …bunu olası bir yıl düşük gelebilecek temettü ihtimali yada ciddi bir düşüşte kullanılacak fon gibi tutuyorum …ama ciddi bir düşüşte de tercihim yine Ereğli olmaz …
Bir isdemir grafiği gördüm, 1-2 hafta önce, şöyle 28-30 arasına 1-2 kez gidiyor ama 1,5 yıl daha 25-30 arasında kaldığını gösteren bir grafik. Sonra bu 1,5 yıl içinde en uzak noktada yani 25-30 arsında bir trende temas ediyor, temas edildikten sonra ise kanalın tepesi 100 liranın üzerinde bir yerdi. :) Dedim tamam, en kötü 1,5 yıl beklemezse bu iş tamam. Yani verimlilik az yada çok önemli. En kötüsünün ne olacağını görmekte önemli. Bulursam grafiği paylaşırım.
Bir şeyi itiraf edeyim, bende matriks yok, en son 2008-2011 yıllarında çok grafik çizer ve çalışırdım, en sevdiğim yada en çok önem verdiğim grafik şekli kesinlikle endeks bazlıdır.
Ancak son 2 yıldır sosyal medyada demirler için çizilen her grafiği kayıt alırım defalarca bakarım. sektörü çok iyi bilsem de ve hatta son 2 aydır tonaj bakımından çeşit bakımından daha çok işlem yapsam da benim için karar veren en büyük güç grafik yapısıdır. Şuan demirde bulunmamın nedeni tabiki temettü ama grafik yapısı bunu her zaman destekliyor. >Grafikte bozulma olursa düşünürüm. O yüzden ereğli için artık 28 önemli bir rakam veya isdemir için 23 önemli bir rakam.