Sayın Çakır24 senin iyi niyetinle içinden geçenleri paylaştığını biliyorum. Bence için rahat olsun.
Printable View
Sayın Çakır24 senin iyi niyetinle içinden geçenleri paylaştığını biliyorum. Bence için rahat olsun.
Yahu yeter artık bu çökme muhabbetleri , kim kime çöküyor. Burası TÜRKİYE patagonya cumhuriyeti değil. İşbankası 80 kollu ahtapot olmuş ve her tarakta bezi var artık sadeleşme zamanı ve daha profesyonel etkin günün şartlarına uygun hızlı hareket edecek yapıya geçme zamanı. 147 tane(Dile kolay) yavru şirketlerin kendi içinde birleştirme ve bunlarıda ilk etapta bir holding altında toplama zamanı. KAP açıklamasında bilanço değerleri üzerinden (30.06.2023 tarihli) işlemlerin yapılacağı ve bunun dışında değerleme metodları kullanılmayacağı belirtiliyor. Bu demek oluyorki süreci hızlandırmak ve bir an önce sonuçlandırmak istiyorlar. Ayrıca bu şekilde spekülatif yaklaşımlarada mahal vermeyecekler. Ancak bu işlemin bu kadar hızlı yapılmak istenmesi yeni kurulacak şirketin bir an önce halka arz edilmek istenmesi fikrini oluşturdu bende. Kesinlikle şirket kurulduktan itibaren kısa sürede halka arz olacak diye tahmin ediyorum. HİKAYE ÇOK BÜYÜK ARKADAŞLAR OKU OKU BİTMEZ. YETERKİ SÜREÇ İYİ YÖNETİLSİN.
Sayın Zdx in yazılarında hiç bir zaman çökmeyi isteyen bir yaklaşım görmedim. Bende karşıyım ama birileri usanmadan bu konuyu bu forumda kaşımakta. Eğer İşbankası bu süreci iyi yönetirse bu dedikodular zaten tamamen ortadan kalkacaktır. BENİM ÖNERİM BU SÜRECİ SOĞUKKANLILIK İLE TAKİP ETMEK VE ANLIK YANLIŞ KARARLAR VERMEMEK. TEKRAR SÖYLÜYORUM HİKAYE ÇOK BÜYÜK YETERKİ SÜREÇ İYİ YÖNETİLSİN BİRDEN FAZLA HALKA ARZ BİLE OLABİLİR. DAHA ÖNCEDE YAZDIM BU DEV 1 DEĞİL 5 TANE BİLE HALKA ARZ YAPABİLİR GÜÇTE.
Arkadaşlar hiç kimsenin benim yaptığım açıklamaların etkisi altında kalmasını ve yatırımlarını ona göre yönlendirmesini istemem. Ben önce bekle gör politikasını izlemeyi düşünüyorum. Her birey kendi beklentilerine göre fiyat belirlemeli , hisse fiyatı bu seviyelere geldimi aksiyon almalı. En doğrusu yine sizlerin hissiyatınız ve beklentileriniz olacaktır. Yanlış sizin yanlışınız olsun başkalarının sizi yönlendirmesi değil.
Iştirakleri bilemem ama bu Isctr için çok çok iyi haber.
Öncelikle bu değişiklik esasen ortaklık yapısını değiştirmiyor. Yani Isctr "değerini" etkilemeyecek.
Fakat bence Isctr fiyatını çok etkileyecek, şu sebeple:
Uzun zamandır Isctr iştiraklerine göre ucuz fiyatlaniyordu. Bunu burada da birçok kişi dile getirdi. Yeni yapı ile bu yanlış fiyatlama tüm yatırımcılara sayısal olarak sunulacak. Burada
onemli bir nokta sektöre göre fiyatlama etkisi. Piyasa her sektöru o sektörün riskleriyle ve potansiyeline göre fiyatlar. Örneğin
Bankala genelde PD/DD ye bakarak fiyatlanir, ve şu anda piyasa bankaları 1.0 civari PD/DD ile fiyatliyor. Bu sanayi şirketlerinde çok farklı.
Özetle yeni yapilanma sonrası piyasa Isctr yi bir banka gibi değil bir holding gibi fiyatlamasi gerektiğini düşünürse o zaman mevcut fiyatın çok üzerinde denge bulması gerekir. Piyasa bu kadar sert değişiklik yapar mı bilmem. Her durumda hayırlı olsun.
Ben dememisim.
Alıntı:
17 Eylül 2018 12:59
Erdoğan'ın açıklamaları sonrası İş Bankası'nın hisseleri düştü
Alıntı:
05 Şubat 2019 12:43
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
Erdoğan burada CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri hakkında şu açıklamayı yaptı: "İş Bankası masada bunu unutmayın. İş Bankası Hazine'nin malı olacak."
Alıntı:
14 Mayis 2020 - 08:36
Türkiye İş Bankası’nın hisselerinin Hazine’ye devri için başlatılan çalışma konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir an önce sonlandırılması talimatını verdi.
Adam oyle bir konusyor ki... Is Bankasina coreklenme hikayesi benim icadim da... butun amaci Cumhuriyeti ve Ata'yi yok etmek olanlarin degil.
Foruma gelmis Is Bankasinda artik carsafla mi... battaniye ile mi neyle ise calisabilecekmis. Ta Sise'de yaziyorlardi bunu 2018'de.