GNluk yukselisler devam ettigi surece. Teknik duzelebilir.
Printable View
Nasil bir piyasadirki isgyo birturlu gormez demissiniz?
İste sonucta benim demek istediğim seye gelirsiniz borsa boyledir mantiga gore hareket etmez. Piyasa isgyo su anda bu sekilde fiyatliyor. Ancak ilerde yukselis basladiğinda nereye kadar yukselecegini kimsenin bilemeyecegini bunu piyasanin belirleyecegini soyluyorum dolayisiyle hisse 3 tl ye geldiğinde satarsaniz. Ancak cikis hala devam ediyorsa. Burada kardan zarar etmis olursunuz bense kardan zarar etmem cikisin devam ettiğini sezersem isterse 20 tl olsun kari kisa kesmem.
Yani demek istediğim sizin tavaniniz olan 3 tl benim tabanim olabilir. Tabi bu burada sizin kendi tercihiniz ben buna bisey diyemem. Herkesin satacagi yer kendini baglar. Ben grafige bakarim. Yukselişin sonlanmadiğini dusunursem isterse 30 tl yi gecsin satmam. Ancak sunuda soleyeyim belkide piyasa 2.9 dan donecek boyle bir durumda ben sezersem 2.9 dan hisseden cikabilirim. Yani mesele donus noktalarini iyi kestirebilmektir. Boyle limitler koymak hisse 10 katlarsa sizin o hisseden yukselişi yakalasanizda kari kisa kesmenize neden olabilir. Buda beni ilgilendirmez. Herkesin yatirim stratejisi kendini baglar.
Spek mipek die bisey olmadiğini dusunuyorum. Bu bence ky nin uydurmasi. Borsanin mantiğini ve hareket tarzi mantikli gelmeyince insanlar genelde spek der. Birkac tahda disinda bence spekle fln alakasi yok. Piyasa istediği zaman istediği gibi fiyatlar olay budur bence...bir hisse bir ay icinde 10 akatlayince buna spek diyorlar. Benc bu spek den ziyade piyasa boyle fiya5lamistir. Borsanin dogasinda bu vardir. Bunun spekle bir ilgisi yok bence.
Neyse biraz uzun oldu. Al sat tut tavsiyesi değildir. Herkesin dusunceleri kendisini baglar.
Bu hissenin nöbetçisi Zamekçi'dir. Çok cefasını çekti. Alın size yükseliş trendi teyidi tüyosu vereyim: Zamekçi eh işte şükür idare eder hisse falan demedikçe alınmaz bu hisse. Ciddiyim.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Verdiğim satış hedefi suanki koşullarda ki düşüncem elbetteki duruma göre revize edebilirim ama altına asla satmam.
Spek konusuna fasa fiso diyorsun. bizde uzaylı demiyoruz piyasada işlem yapan insanlardan bahsediyoruz, birkaç tahta yazmışsınız nerden biliyorsunuz isgyo tahtasında olmadığını. ben size onlarca hisse göstere bilirim? Avrupa ve amerikada dediğin doğru gelişmiş piyasalarda spek olmaz denetim oldukça gelişmiş şirket yönetimleri gerçek anlamda profesyonel, eger hem borsada hemde şirket yönetiminde yapılan yanlış işlerin onda biri orda olsa adamın kıçından donunu alırlar hesap sorarlar.
Koskoca isgyo PD 0.35 işlem görüyor hala yönetim aynı
Yine ruh gibi kaldı kademelerdeki emirleri atabilecek var mı