Ihracat azalıyorsa, ithalat da azaliyor
Turizm gelirlerimiz azalıyorsa enerji giderlerimiz de azalıyor.
Yani hepsi bir dengede olabilir.
Bunu MB, bizim krize intibak edişimiz, gıda ihracatımız belirleyebilir.
Printable View
".... Nisan ayında ithalatımız da bir önceki yılın aynı ayına göre % 28,31 azalarak 12 milyar 957 milyon dolar olmuştur.
GTS’ye göre Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla % 41,38 oranında azalan ihracat 8 milyar 993 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir....
Nisan ayında dış ticaret açığımız 3 milyar 965 milyon dolar olarak gerçekleşirken dış ticaret hacmimiz ise bir önceki yılın aynı ayına göre % 34,31 azalarak 21 milyar 950 milyon dolar olmuştur. .."
Ithalatımız az daralmış.
Ihracatımızın hızla daralması iyi olmadı.
Mayıs ayı da bu yönde gelirse döviz bulmak gittikçe zorlaşabilir.
Virüs ihracatımızı vurmuş.
Bu böyle gitmez.
İhracat ithalattan fazla gelmedikçe türkiyemiz rahata kavuşamayacak.
Yok borcmuş, yok swapmış... bunlar taşıma suyla değirmen döndürmekten başka bir şey değil.
Dolar 7.15
Dolarda 2020 tepesi 6.55 , ortalaması da 6.20 diyen SELKA nın teşrifini bekliyoruz..
İnsan birşey bilmiyorsa kenara çekilmeli..Öyle 2 çizgi çekmekle analist de olunmaz forumlarda ben bilirim edaları ile dolaşmak efendim daha da ileri gidip insanları bilgilendirme adı altında youtuber de..
Adamın amacı buraları zıplama tahtası olarak kullanıp youtube da takipçi kasmak.
10K takipçi geldi mi de buyrun twitter de hisse al hisse sat..
Mesela son zamanların SPK dan ceza yiyen derinhisse si 2010 2011 2012 lerde burada spekülasyon peşinde idi TGDTGD ile..
gözde kervt pazarlayarak başladılar bu işlere.
Gözde yükselir idi yok karayolları ihaleleri yok satış yok bilmem ne ...(arka kapıdan mal boşalt)..
gözde düşerdi lanet olsun böyle kağıda satıp çıkmak lazım (arka kapıdan mal al)
bedelli üstüne bedelli..tam bedelli öncesi satarlar..
hop kardeşim dendi mi küfür hakaret dalga..sürü halinde..
Adım gibi eminim dolar biraz gevşesin , dolarcılara girdi mi modunda yazar..tam dipten FULL hisse almıştır falan..eaahhh..
Çok beklersiniz...
https://www.youtube.com/watch?v=sLuNCSKu4aw