Temsili temettü emeklisi :)
https://www.youtube.com/shorts/YMa_QW4rn_Y
Printable View
Temsili temettü emeklisi :)
https://www.youtube.com/shorts/YMa_QW4rn_Y
şuanki tecrübe ve piyasa koşullarına göre, bence temettü emeklisi olmak kolay, kesinlikle sağlam irade ve sabrı olan olur. ama temettü emeklisi kalmak çok zor. işlemsiz en az 3 yıl lazım. şahsen 1 yıl bitti bende işlemsiz devam ediyorum, geriye 2 yıl biterse başarmış oluruz.
Tüccar en kötü hrc siyah bobini 715 dolar veriyormuş, en iyi fiyat 750 dolar. Henüz ciddi bir türbülans yok. Fakat dünkü galvanizcinin söylediği önemli. Haddecilerde siyah mal yok diyor, öyle ise bu fiyat 10-15 güne bir 20 dolar daha artmalı.
Şimdi aracı kurumlara ilk çeyrek kızdık, ben hızımı alamadım mesajlar gönderdim vs., sonra adamlar haklı çıktı.
Bu çeyrekte de adamların haklı çıkması, yani 1.7 - 2.5 milyar kar gelmesi ancak iki şekilde mümkün;
1. Yine bakım duruşu oldu ve yine haberimiz yok, bizim yatırımcı ilişkileri bilgilendirme yapmaktansa solitaire oynamayı tercih ediyor biliyoruz.
2. Sn. Kızıldağın dediği gibi tüccara destek için yüksek hrc fiyatlı faturaları ucuz fiyatlılarla seyreltmediler, direkt ucuz fiyat ile değiştirdiler, riski bizim şirkete taşıtıyorlar.
Son olarak hisseden en ufak bir şüphem yok, 6 haneli hisse sayısı hedefine çok yakınım, bu ülkede seneye çok şey olumlu yönde değişecek.
kızıldağ hocam sizin bilanço tahmini hep tutar. nadiren yanılan bir profesyonelsiniz bu konularda..
aracı kurumlar ise %60 yanılabilir.
onların haklı çıkmasını beklemiyorum 3.8 milyar tl gelir mi demiştiniz 3 çeyrek bir 4 milyar tl altı rakam vardı ortada duran sanırım.
Tüccar, yani haddeciler (galveniz ve soğuk üreten fabrikalar) borucular (boru profil fabrikaları) birde gercek tüccar var.
Tüccar üç gruba ayrılır.
Bunlardan biraz aç gözlü davranarak paraya pula bakmadan mala giren çok olmuş, bunu ben iki aydır yeni işimde gördüm, iki ay önce yani ağustos 20 ye kadar görememiştim.
Fakat mala yazılanlar küçük esnaf değil, ortalama en küçüğü 1 milyon dolardır. En büyüğü ise 40-50 milyon dolardır.
Bu ismi gecenler içerideki teminatı 1200 dolardan yatırdı. Mesela %15. Şuan fiyat 700 ise bu teminat %15 değil esasen %25 gibi bir orana geliyor.
Yani teminatı yakan adam içeride ton başına 180 dolar bırakır ve bu rakam irat kaydedilir.
İrat olayına giren tüccar söyledindiği gibi 300-400 bin ton olamaz. Bir daha ereğli ile çalışmamayı göze alamaz.
1200 dolardan mal bağlayana şu yapılmıştır. fiyat 800-900 dolra cekilir. bu birinci yol. Bunu kabul etmeyen ise 1200 dolarlık malı alır, benzer maldan 500-550 dolara mal verilir. Bu 500-550 doları duymadım ama 600-620 doları duydum. Neden 500-550 yazdım, çünkü 1200 rakamını hafifletcek rakam budur.
Evet karışık bir dönem ama bitecek.
Bugün güncelde 715-740 arası hrc olduğu söyleniyor.