https://i.ibb.co/L8R5TG9/Capture-202...2-18-26-06.png
combination emoticons
Printable View
Arkadaş uçağa binmeden bir kruvasan bir de kahve almış 405 TL yani 14 EURO....uçaktan inmiş Almanya'daki havaalanında aynısını almış, 4.5 EURO yani 130 TL...
Garip değil mi diyor...değil kardeş oralara hep bademler tezgah açtı...
Geçen arkadaşla geçmişi yaadediyoruz, İzmir'den İstanbul'a otobandan gitmiş bi dünya para(600 dedi galiba) vermiş, eskiden görece az da olsa yine vardı otoban, yolculuğun toplam akaryakıt maliyetine oranla bu kadar yüksek değildi otoban ücreti dedi...Düşündüm verisini bulamadım ama evet ben de öyle hatırlıyorum bu ücretler çok fazla...
E bademler oralara da tezgah açtı da ondan...
Garip değil Para-Normal...
Bu arada...kupon arazi varsa sakın haberim olmadan satmayın sonra külahları değişiriz bak :p
p.s: Havaalanları evet pahalı olur, müstakil alanlardır, turiste hitap eder, gideri çoktur v.s. de, galiba ne kadar pahalı olursa 'hala normal' oluru yok. Deseler ki 405 TL değil de 905 TL, yok artık diyecek müessese kim? Yolcu mu? Pehh
Birisi 6 milyona Merso 30 milyona da daire almış....Passat'ın parasını nereye yatırdıysa zaar, acayip katlamış...
Yatırım diye ben buna derim.
Öbürü de Bentley mi almış, kiralamış mı, tahsis mi etmişler.....MV emekli maaşını da garantiledi...
Pilava sadık kalın pilava...
Nereyedur hiç birisi kalmadı ortalıkta...Reenkarne olup dönmüş olabülürler belkim...
Dolandırıcılık sanatı bu...sihirbazlık/ilüzyonistler de yapar aynısını...cambaza bak cambaza der sen ağzını açıp cambaza bakarken cüzdan gider....Birisi vardı hatta adamın gömleğini çalıyordu...Ulan hadi her şeye tamam da o gömleğin kolları ceketin altına giyilmiş vaziyette adamın kolundan nasıl çıkabilir ki öyle diye kafa yormuşluğum vardır...
Pilava sadık kalın...HoşCaGAlın...yumusag G nası yazılıyodu..
İsrail'in elinde nükleer silahlar var, bu artık herkesçe kabul edilen bir gerçek...
Gelgelelim İsrail' in etrafında İsrail'e nükleer silahla saldırabilecek bir düşmanı yok. (henüz)
O halde?
Yani adam diyor ki, benim bu silahları kullanmam için bana nükleer silahla saldırılmasına gerek/sınır yok, baktım ki kaybediyorum, atarım ülkene...
Yani....bu mevzuya dünyadan; hemşerim hayırdır? diyen de yok...malum sebepler işte...
Bizimkiler İsrail'le anlaşma imzalamış.
Hele şükür, din ile devlet işlerinin ayrı olması gerektiğini kavradılar anadın mı?
Yaw tamam Filistin meselesi, mazlumların yanındayız, İsrail'in kuruluşu hep bir proje v.s...
Bunlar başka mevzular, sen devletsin, sen işine bak, o iş başka bu iş başka..
Bizim bölgede diğerlerine asimetri yaratmamızın tek yolu İsrail'le stratejik işbirliği...
Bu işbirliği epey ilerletilebilirse, belki 'başka' yollarla Filistin meselesine de bonus olarak katkı sağlanabilir.
Dün Mavi Marmara diye az kalsın çatışma çıkaracaklardı, gerçi önce ben yolladım, sonra ulan bunlara kim gidin demiş şeklinde klasik git-gellerini görsek de, Allahtan doğru yola girdik sanki.
D.Akdeniz'de deli miktarda enerji yatağı var, kuzu kuzu bizim he dememizi bekliyor, ABD Avrupa'yı mahrum bıraktığı doğalgazı buradan döşemek istiyor, Rusya da oyunu gördü Türkiye'ye al bu doğalgazımı sen pazarla diye orta yapıyor.
Ulan bu denklemde, sürekli/her halükarda kazanan olmamız gerekirken, her defasında nasıl kaybeden olmayı başarabiliyoruz aklım almıyor.
Suriye'de misal; Esat'a düşman, Esat'la savaşan IŞİD'e düşman, bunların ikisiyle de savaşan YPG'yle düşman, Esat'ı destekleyen Rusyayla papaz, YPG yi destekleyen ABD'yle papaz olmayı, yani hepsine düşman olmayı nasıl başarabiliyoruz.
Baştan Esat'la anlaşacaktın, bizim Türkmenlere dalmadan önce tabi, sonra o güneyden, Türkmenler batıdan, sen kuzeyden pres yapacaktın. Rusya hava desteği, ve hava savunma desteği verecekti ki sadece ABD yi dengelese yeterdi, bitti gitti sonra da IŞİD'i bakın nasıl bitirdik deyip BM de alkış kıyamet....
IŞİD'i ABD yarattı, doğru doğru da, onu bu savaşta katalizör olsun, bahane olsun diye istihbarat örgütlerine el altından yarattırdı, el mecbur alkışlayacaktı, yüzünde buruk bir gülümsemeyle..
Arada bi kafayı topluyor gibi mi oluyor, danışmanlarından çok sağlam adamlar mı var onları mı dinliyor bilmiyorum ama, bi git-geller yaşıyor gene, du bakali...