Kader sadece açıklanamayan olayların sığınıldığı limandır. İrade şirktir.
Senarist ile yaratıcıyı mukayese ise kabul dahi edilemez. Neyse. Herkes hürdür, yeterki aklını kendi kullansın, kiraya vermesin.
Printable View
Kader sadece açıklanamayan olayların sığınıldığı limandır. İrade şirktir.
Senarist ile yaratıcıyı mukayese ise kabul dahi edilemez. Neyse. Herkes hürdür, yeterki aklını kendi kullansın, kiraya vermesin.
Ucuz ve içi boş eğitim, bi çok ünide hoca yok. Bundan 30 sene evvel rus akınına uğramıştık, derlerd, nataşalar ya mühendi y bilmem ne , yani hepsi okumuş çocuklar, eminim bugünün TR gençliğinden çok daha kültürlüydüler. Bugün okumuş üni mezunları tam avam(doğru terimmi bilmiyorum)
Bu gün bol para ile işlem yapan sosyal medya yatırımcılarını okudum...Kimsisi yeni zirve olur ,diyor (6.100)..kimisi ise olası 2 li tepe ile bıst100; 3700 diyor.Hepsinin ,bana göre,mantıklı arguman-teknik çizimi var.
Şahsen ocağın son haftası ile şubatta çok dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum.Her rakam olasıdır.Geçen hafta bıst100 de marj 800 puana yakın..
Yabancı her hafta satıcılı..geçen hafta 300 mil. dolardan fazla sattı...BIST100 sanki mazot tankı delik ama şimdilik yükselen zeplin gibi.
Şunu diyebiliriz..yabancı satarken de biz 1.30 dolarda 3 dolara yükseldik..yerli alımlarla..
1999-2000 çıkışında yabancı 5.000-6000 den 1 milyar dolar alış yaptı (deprem zamanında)..ve borsamız 20.600 olunca hep sattı..yani yabancı 6.000 den 20.600 e giderken hep satıcılıydı ama biz ralli yaptık..
Umarım sonu benzemez ama aklıma geldi..
Gundi olsaydı,Arjantin borsası,seçimden dolayı asla düşemez derdi...:)..3 milyon seçmen küstürülemez derdi...
SEN DE HAKLISIN..
3 bin yil sonrada degisen bir sey yok. Top hala tam ortada. Ne tanrinin varligi nede nede yoklugu ispatlandi. Bizden 3 bin yil sonrada hatta 3 milyon yil sonrada degisen bir sey olmayacaktir.
Islamiet haric hristiyanlik ve Yahudilik de dahil butun dinler tanrilarina varlik temelinde bir tanim ve konum vererek aslinda kendi kalelerine gol attilar. Cunku varlik olan her sey yaratilmistir. En erken ilkel felsefe devirlerinde bile insanin aklina peki tanriyi kim yaratti sorusu geliyordu zaten....
Kuraanin sahibine inanmamin sebeplerden bir taneside buydu.
Kuraanda Allahin zati sifatlari ile ilgili yuzden fazla tanim var....Her bir sifat kendine ozgu ve guzel bir tanimi var. fakat fiziki varligi ile ilgili tek bir tanim hatta ima bile yok.
Allaha inanmanin nedenlerinden biride Kuraan insana, her yer ve her zaman, hic bir mekana ve makama, hoca, imam, seyh, muftu vs hic bir beseri araciliga ihtiyac duymadan her an ulasilabilir ve insanin diledigi ve istedigi olcuda ona yakin bir Allaha davet etmesidir.
2 bin yil once bilinmiyen ne varsa bugun bilim nerdeyse hepsinin cevabini buldu......Fakat bilinmiyenlerin sayisi 2 bin yil oncesinden kat kat daha fazla artti.
Bugun hakkinda bilgi sahibi olmadigimiz binlerce seyin cevabi belki bin yil sonra bilim hepsini bulur. Ama o zamanda yeni bilinmiyen seylerin sayisi bugunku den cok daha fazla artacaktir.....Hem buyuge hem kucuge dogru gidisin bir bir sonu ve siniri oktur. Ne evrenin bir sonu ne atom dunyasinin bir siniri vardir.
Dedigim gibi tanrinin varligi ve yoklugu ile ilgili tez ve anti tezlerin gecerliligi esittir. Yani top tam ortada.dir Ve bu denge kiyamete kadarda degismiyecektir.
Cunku bu dunya hayati bir sinavdir. Bu sinavda kopya verilmez....Herkes kendi akli, mantigi ve vicdanina gore secimini yapacaktir. Yoksa Allah isteseydi ona inanmayacak tek bir kisi bile olmayacak kosul ve dengede dunyayi yaratabilir idi.
Iman bir iddiadir. Allaha inanmak ile hedefimiz ebedi kurtulus ve var olusa ulasmaktir. ...
Aslında sosyal medya özellikle tüitır, herkesin yatak odasını(hem mecazi hem gerçekte) açtı, ne profların ne adam diye gezenlarin aslında bişey olmadıklarını da gördük. Buna siyasilerde dahil. hatta Buna bizlerde dahil. Neyse bu burdaki bu haftalık boş konuşmalarımın sonuydu, kafanızı şeyettiysem affola.
Of yaa bıktım bu hayattan 1-2 gün kaçmak istiyorum, şöyle bir bahçe olsa da az bedenen çalışsam diyen varsa salı çarşamba perşembe bahçedeyim, 9 dönüm,ev var, iş çok, arıları kontrol eder, tavukları seyrederiz :) sonrada yer içeriz. şöyle mangallık tavuk balık alır gelirse r.kı ve diğer içecekler benden. Düşünen olursa özelden yazabilir.