Buyrun, yarın borsamız nereye gidebilir?
Yaparsınız bir tahmin be yaaa..!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1#post6956734
Printable View
Buyrun, yarın borsamız nereye gidebilir?
Yaparsınız bir tahmin be yaaa..!
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1#post6956734
Yatırımcılar olarak güvenmek istiyoruz. Ama şu ana kadar burada kavga ettiğimiz adamlar haklı çıktı. Senelerdir öyle bir hale getirdiler ki, hep bir beklentiyle insanları kitlediler hissede. Cevher, bedelsiz, altın... Yani bu kadar büyük köklü bir şirkete, Oyak'a ve aslında ülkenin lokomotiflerinden firmalara güvenmeyi inanmayı istemek ne kadar yanlış olabilir? Bu kadar olabilirmiş. Alsan alınmaz satsan satılmaz.
Hayır işin başka boyutu, mesele sadece Erdemir falan değil. Hadi diyelim bunu sattık çıktık. Şişe, Tüpraş, Petkim, Froto, Doas, Arçelik, Vestel vs vs onlarca büyük şirketin hisse performansı ortada. Endeksi bankalar, perakende ve telekominikasyon gibi üç dört sektör ayakta tuttu. Eregl'ye yatırım en baştan yanlışmış da diğerlerinde de birileri malı götürdükten sonra bıraktılar ky'nin avcuna. Enerji başta olmak üzere birçok spek hissedeki kayıbı saymıyorum bile.
Baudrillard'ın bir sözü geldi aklıma. Postmodern parçalarla oynamaktan ibarettir diyordu. Olan oldu ve geriye parçalar kaldı. Yap boz birleştir. Şu an borsada da olan bu. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Geride parçalar kaldı. Faiz böyleyken burada kalmaya devam etmek bize de acı bir tecrübe ve ders oldu.
çoğalan para da yanıp bitip kül olmayacak, bir gün dönecek o paralar da. yapacak bir şey yok. aynı hikaye hep. yani enflasyona karşı ezilmem diyorum şu anda pestili çıksa da. zaten bu bist30 şirketlerin hiçbirini para kazanayım diye almadım. telekomünikasyon, çelik vs.
bir kaç ay öncesine kadar hafta sonu bile tribünler full çekerdi. şimdi kimse kalmamış.Alıntı:
Bu başlığı şu anda 3 kişi okumaktadır. (1 üye ve 2 ziyaretçi)
herkes umudu kesmiş anlaşılan :Sad:
ağalar hiç mi umudunuz yok? burası bu kadar sessiz olmazdı?
herkes sattı mı?
23.84 desteğinin aktif hale gelmesi için, 24.30 desteğinin kırılması gerekir... olasılığı az da olsa bu seviyelerin bir kenarda durmasında yarar var.. test edilen 24.88 direnci çok güçlü olmamakla birlikte halen kırılmadı.. üzerinde 25.04 ve 25.22 dirençleri mevcut.. bu dirençlerin aşılması, 26.56 direncini aktif hale getirebilir..
iyi çalışmalar..
Yıllık faiz getirisi %50 gibi algılansa da aylık mevduat yatırımı yapanların 1 yıllık birikimli getirisi %65 civarında gerçekleşti.
2022 ve 2023'de faiz getirisi daha düşük olsa da KKM adı altında verilen kur garantisi sayesinde, dövizin artışına bağlı olarak gene yüksek getiriler elde edildi. Risksiz getiri bu düzeydeyken borsanın işi zor doğal olarak. Üstelik söz ettiğim iki tarafı da keskin bıçak. Yüksek faiz sadece borsa yatırımlarının getirisini gölgelemekle kalmaz, şirketlerin borçlanma maliyetleri yoluyla bilançolara ve temettü gücüne de zarar verir.
Pakistan'da gösterge faiz bizim yarımızdan az, nasıl oluyor diye anlatmaya gerek duymuyorum.
Ülkede kara para veya kayıt dışı ekonomi gibi gizli bir gücün var olduğuna inanan çok geniş bir kitle mevcut, öyle olmadığını yaşayarak öğrenmekten başka çare yok.