Originally Posted by
bahmet
Feyyaz bey buraları okuyormuş. Okuyorsa kendisine birkaç bilgi ve nasihat vereyim.
Sevgili feyyaz bey. 2007de martında OCI'nin yaptığı çağrı b grubu için 568 milyon dolar, a grubu içinse 69 milyon dolara tekabül ediyordu. Yani sadece a grubu için edilen teklif bugün şirketin toplam piyasa değerinin yüzde 55 üzerinde. 179.952.000 adet b grubu hisse bedavaya gelmiş oldu. Eğer o donemde yönetim olarak çağrıya katılsaydınız (b grubunun kabaca yüzde 52sinin a grubunun ise yüzde 65inin sizin aile ve akraba-i taallukatınıza ait olduğunu varsayalım) kabaca 320 milyon dolar alacaktınız. Bunu da vadeli mevzuat olarak degerlendirseydiniz ve yüzde 2 faiz alsaydınız bugün 406 milyon dolarınız olacaktı. Kabaca bugün şirketin toplam değerinin 9 katı sadece sizin ve akraba-i taallukatınızın hesabında yatıyor olacaktı. Siz zor olanı tercih ettiniz. Sadece 380 milyon dolar sizin aile ve a.t.ınızın zararı. Yaklaşık 300 milyon dolar da kynin zararı. Haydi kyyi ziktir edelim. Onlar ruanda'da yasayan bi b.k bilmeyen garibanlar çünkü.
Konuyu dağıtmadan son olarak batısökenin batıçim b grubu için çağrıyı engellemek maksadıyla 2007de yatırdığı 29 milyon doların faizle birlikte bugünkü ederini hesapladım. Karşıma 223 milyon tl çıktı. Yani o gün 12.5 veren sokenin ödediği rakam bugün için hisse bası 124 tl. Yanlış okumadınız. Tam 124 tl. Buna sokede yapılan 2 gereksiz bedelliyi de eklersek soke hissedarını nasıl cezalandırdığınızı herkes daha iyi anlar. Yani siz İsmail tarmanın sakalını keserken hem kendinizin hem de kynin 2 kol 2 bacağınızı kestiniz. O dönemde iki şirketin finansal borcu 0 dolardı. 0 tlydi. 0 dolardı. 0 euroydu. 0 Kuveyt dinarıydı. 0 pezoydu. Nerden bakarsanız bakın 0 idi. Şimdi sıfırın önüne 8 tane daha sıfır koyuyoz ve en öne de 1. Yani 1 milyar tl civarı borç var. Bunu nasıl yaptınız bilemiyorum ama tüm bunların en ince ayrıntısına kadar içine dahil edilmesi gereken bir kitabın hazırlanarak işletme bölümlerinde ders kitabı olarak okutulması gerekir diye düşünüyorum. Neyse fazla vak vakladım. Ama yine de bu cenazenin en iyi nasil kaldırılabileceği ile ilgili kendi görüşümü paylaşayım. Hem de bedava. 0 dolar 0 euro 0 tl. Bla bla.
Bence siz ailenizi ve akraba-i taallukatınızı toplayın sankoda adil beye gidin. "Adil bey biz bir b.k yemişiz. Şimdi gelin hisse başı 12 lira verin bizim zararımıza ortak olun ve hisselerimizi alın. Almazsanız bizim yaptığımız hatayı yapmış olursunuz. Bu cenazeye artık siz omuz atın. Omzumuz asındı. A grubunda da bi kıyak yaparız" deyin. Adil bey umarım teklifinizi kabul eder. Bu cenaze kalkar. Ve umarım yüzde 98e ulaşıp batıçimi tv ekranlarında matrikste vs bir daha görmemize engel olur.
Bakın bu nasihatım için en uygun zaman. Yoksa çok daha fazla zarar söz konusu olabilir. Rahmetli adaşınızın iddia ettiği gibi 5 yıl sonra herşeyin daha iyi olacağını düşünüyorsanız, yanılıyor olma ihtimaliniz çok yuksek. Yanaklarınızdan öperim.