Son düzeltmesini sonlanan diagonal yaptıysa- ki öyle gorunuyor -artık çıkma vakti gelmistir.asla ytd
Printable View
Son düzeltmesini sonlanan diagonal yaptıysa- ki öyle gorunuyor -artık çıkma vakti gelmistir.asla ytd
En ihtiyatlı şekilde bir hesaplama yapalım.
9 aylık kar 463 milyon.
yıl sonu 625 milyon net kar olsa ve,
hisse başı 2,5 tl temettü verse,
Şuan ki fiyatlara göre hisse fiyatı 9,5 tl ye düşer.
F/K oranı ise 2,88 olur.
Bakalım fk da bu oranları görebilecekmiyiz seneye.
3. ve 4. çeyrekler arası kur farkından da ciddi kar yazacak. Rakam belirtmek istemiyorum ama gayet ciddi bir rakam olacağı kesin gibi.
Faaliyet karı da beklentiler, ihracat durumu ve son çeyrekteki kampanyalardan dolayı tahminlerin üzerinde gelebilir.
Ne yazık ki diğer pozisyonlardaki zararlardan dolayı Vesbe toplayamamanın üzüntüsü de cabası. Neticede herkes rızkını yer. Bir kaç yüz lotla ahkam kesmek istemem ama malı olana hayırlı olsun inşallah.
Geçen yıl,
3. Çeyrek Net kar:70 milyon tl
4. Çeyrek Net kar:85 milyon tl
Dönemsel fark: %15
Bu yıl,
3. Çeyrek Net kar:246 milyon tl
4. Çeyrek Net kar: ?????????
2017 ile aynı oranda artış varsayarsak,
2018 4. dönem net karı 282 miyon 2018 Net karı 745 milyon tl
3. çeyreğe göre hiç artış olmadığını varsayarsak,
2018 4. dönem net karı 245 miyon 2018 Net karı 708 milyon tl
3. çeyreğe göre %15 azaldığını varsayarsak,
2018 4. dönem net karı 202 miyon 2018 Net karı 671 milyon tl yapıyor.
Tabi bu hesaplar düz mantık bakkal hesabı. Rakamları etkileyecek bir çok faktör var ama bana göre diğer faktörler (Net döviz pozisyonu ve ana ortağa vermiş olduğu 650 milyon tl nin faizi vb.) net karı olumlu etkileyebilecek faktörler.
Türkbsyd e göre 4.çeyrek önceki çeyreğe göre daha fazla ihracat yaptı diyor. Üstüne Vestel e verilen borcun faizi ve kur farkından dolayı 2018 toplam Net karı 800 milyon tl civarında bekliyorum. 700 civarı bile ziyadesiyle ihya etmez mi
Tabi ki bilançoda hesaba katılan bir çok faktör var...
Objektif ve somut delillerle tahmin etmeye çalışsam da insan psikolojisi, (küçük bir kısmı da olsa) sahip olduğun malı daha değerli görmek...