Hocam linkte sorun var sanırım. Eğer göstermeye çalıştığınız bir grafik ise görünmüyor...
Printable View
Tamam şimdi gördüm hocam
Hocam benim meselem şu; Herhangi bir indikatörle belirli bir hisse üzerinde mi trade etmek? Ya da taramadan çıkan hisseler üzerinde mi yoğunlaşmak? Benim tercihim 2.si. Yanlış da düşünebilirim. Tek hisse üzerinde sistemin backtestini yapıp o senede odaklanmak da mantıklı geliyor ama sanki ben biraz hırslıyım. Neden bütün hisselerden faydalanmayalım gibi düşünüyorum. Gerçi uzun zamandır taramalardan verim alamadığımı da belirtmem lazım.
Onun da çözümü var.. Taramalardan bulduğunuz hisselere algo kurarsınız :) Sonuçta onlarda da bir giriş ve çıkış zamanlaması gerekecek değil mi?
İyi sonuç verebileceğini düşündüğünüz bir formasyona sahip olan hisse/hisselere aynı algoyu kurmanın ne zararı var? Mesela ikili dip formasyonu (ya da başka bir dönüş formasyonu, ya da bir daralma sonucu kırılım, vb) buldunuz ve yukarı gitme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorsunuz. O formasyonlu hisseye algo kurup bekleyin. Para kazanamazsanız, zaten beklentiniz gerçekleşmemiş demektir, algosuz da para kazanamayacaksınız demektir.
Hocam;
Ne kadar zamandır hisse.net forumundasınız bilmiyorum. Daha önceleri buralarda haftalık hisse getiri yarışmaları yapılırdı. Bora KIZILIRMAK (Morluk) kullanıcı adlı bir abi vardı. Çok iyi bir forum yazarı idi. Şu an Kanada’da. Çok istediysem de kendisi ile irtibat kuramıyorum. Neyse, o yarışmalarda iyi dereceler elde ederdi. Bollinger Bandını kullanarak sıkışmaları ölçtüğünü ve patlamaya hazır hisse tespit ettiğini söylerdi. Ben de ondan esinlendim.
Şov yapmak için değil ama çok dayak yemekten ve aşırı garantici oluşumdan dolayı sisteme girdiğim koşullar çok ağır… O yüzden çok senet yakalayamıyorum.
Mesela sizin gösterdiğiniz SüperTrend indikatörü neden bana yeterli gelmez diye soruyorum kendime… Sadece tek indikatör kullanmak sizin dediğiniz gibi avantaj da olabilir… O zaman da başka sorular geliyor aklıma;
SüperTrend indikatörüne yakalanan senetlerden hangisi boğa piyasasında? Boğa Piyasasında olan senetlerden hangisinin StochRSI değeri yüksek? StochRSI değeri yüksek olanlardan hangisinin MACD değeri 0 ekseni üzerinde? Bu şartları sağlayanların hangisinin sıkışması daha fazla? Seçenekleri art arda sıralayınca sanırım elde bir kuş kalmıyor… :)
Hocam kurgularınız yanlış değil. Sonuçta düşen bir hissede istediğiniz algoyu kurun açığa satış opsiyonu olmadıkça kazanamazsınız. Kazanç için ya yukarı trend gerekli, ya da makul büyüklükte bir yatay salınım hareketi. Algo ile bu durumda kârı maksimize eder, zararı minimum tutarız. Aşağı giden bir fiyattan algo ancak bizi hasardan korur zaten.. O sebeple, taramalar yapıp yukarı potansiyel gördüğünüz hisselere algo kurma mantığı size daha çok kazandırabilir.
Bollinger bandındaki her sıkışmanın yukarı yönlü patlamaya neden olmayacağını zaten bildiğiniz için o konuda yorum beyan etmem anlamsız kaçar.