Tarz itibari ile tek kağıda yatirim yaparim.riski çok ama getiri de doğru kağıtta isem çok iyi oluyor
Printable View
Tarz itibari ile tek kağıda yatirim yaparim.riski çok ama getiri de doğru kağıtta isem çok iyi oluyor
açıkcası cesaret olarak tüm parayı direkt borsaya gömmek başlarda aşırı riskli olacaktır.
bu yüzden mevduata koyup mevduat getirisi ile hisse senedi alındığında 1 senelik birleşik hisse senedi getiri vb derken yıl sonu aynı evden 2 tane alabilecek potansiyel görüyorum şu an ki şartlarda.ytd.
kendim hatta direkt böyle bir işe girişecek olsam % 50 civarını fon sepeti ile değerlendirirdim.
Forumda ticari hayatın içinde olanlar vardır mutlaka. Son dönemde ekonomik faaliyetlerde bir yavaşlama, işlerde bir durgunluk tespit eden var mı?
600 işletme olan bir sanayi sitesindeyim yarısını tanıyorum işletmelerin.
birebir işim olan 10 firma var en az sitede.hiçbirisi maaşları bile ödeyecek ciroyu çıkartamıyor şu an.
FAKAT,şöyle bir durum var.seçim sonrası dolar uçacak kaçacak dedikoduları vardı malum.bende dahil birçok firma 1 yıllık cirosunu seçim öncesi 2 aylık süreçte yaptı diyebilirim.deli bir talep vardı seçim öncesi.
buna rağmen maliyetler artmaya devam ediyor.mesela hammaddecim kartonsan bu ay % 10 civarı zam yaptı yine ilginç bir şekilde..
usd 3 aydır aynı seviyede.usd artmadığından firmalar müşterilerine de zam yapamıyor ,en ufak zamda müşteriler araştırmaya geçip 3 kuruş ucuz olana siparişi geçiyor.
iş yapan sadece benim gibi ( pastane ambalajı üreticisiyim ) ucundan kıyısından gıda ile işi olanlar.
sn Sugosu82 sizin gibi piyasanın içinden olan, piyasanın nabzını tutan birinin görüşleri değerli.
Dediğiniz gibi seçim öncesinde her şey uçacak, kaçacak görüşü hakimdi. Bu yüzden çoğu kimse ihtiyaç fazlası stok yaptı.
Seçim sonrası dolar da yükselmeyince birçok kimsede enflasyon beklentisi kırılmaya başladı sanıyorum.