https://www.sahibinden.com/ilan/emla...74348691/detay
Alarkonun bilançolardaki değerlerini nasıl minik gösterdiğine dikkat çekmek istedim....
Printable View
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...74348691/detay
Alarkonun bilançolardaki değerlerini nasıl minik gösterdiğine dikkat çekmek istedim....
2016 yılında Alamsaş'ın arsasını USD/m2 750 den satmışlar .
https://www.kap.org.tr/Bildirim/500186
"Barış YILMAZ
@brs_ylmz
·
23h
3 Ekim kapanış 47.64
17 Ekim kapanış 70.80
Bu süre içinde şirket ve hakim ortaklarda alım işlemi yaptılar ve %48.6 prim yaptı hisse."
TEkfende sn barış yılmazın mesajından tam anlayamadım yeriyor muydu övüyor muydu! malumaliniz Tekfen dün bir kap gönderdi ve vehbinin kerrakesi ortaya çıktı. meğersem şirket ve hakim ortakların alım sebebi açıkmış , bak sen Traım halka açılacakmış...gerçekten artık kör gözüm parmağına bile demeden aleni işler yapılmaya başladı...
neden buraya taşıdım kalsın lazım olur belki...
ülkemizde son zamanlarda gerçekten müthiş bir anormallik var... malumaliniz aralarda serpiştirmiştim borsa ile hayat geçmez deyip çiftçilik ki mecburi idi yaparken baktım ki beceremiyorum halı ve kilim koleksiyonu yapmaya başladım...Eğer ülke ekonomisinde veya dünyada bir düzelme olur da bitpazarına nur yağarsa bakarsınız borsada biriktirdiğimiz gibi voliyi vurabiliriz... hem de r,isk dağıtmış oluruz. çok meşakkatli ve sabır isteyen bir iş... beyefendiye yurt dışında iken memleketimizin nadide bir halısı sergide satılmış... 2700 dolar. sanırım o ülkeden bu halıyı getirmek epey bir maliyete sebep olmuştur. şimdi satılık ilanında 1000 dolar koymuş. bana siz ne düşünüyorsunuz dediğinde cevap veremedim. 500 dolar bile beni zorlar ise veya piyasası o ise adamcağıza ne diyeyim... bir de tersine örnekler var. eskiden eşekler için yapılan heybeler vardı. hanımefendi ilana koymuş. bir kaç şey daha var fiyat 5 TL. muhtemelen kök boya da değildir. 5 TL meğerse 5 milyon TL imiş. yakınlarımda olsalar Allah yarattı demeyeceğim... geçtiğimiz günlerde bir halı ki hiç bir orjinalitesi yok fiyatı 200 000 000 milyon koymuş... tekrar tekrar baktım 200 000 dir yanlış görmüşümdür diye gerçekten 200 milyon... ulan o halı ile birlikte sülaleni satsan o para etmez diyesi geliyor insanın.
imdi bu anomaliyi bağlayacağız. bazıları bu rakamları beğenmiyorlar... sn britishin mesajındaki rakam arada kalıyor o da hisse başı 5,58 TL...
bu rakamlara Tuzla arsasını eklediğinizde fiyat sanırım 100 milyon doların çok üstüne çıkmakta. tabii ALSİMdeki kepazeliği yaşar isek ağzıyla kuş tutsalar kimseyi inandıramazlar. bence bu defa arsayı satacaklar. kendileri depo kurup işletmeye verseler muhtemelen daha iyi olurdu ama... bu arsa da muhtemelen enerji depolama ve uçak dönüşüm işlerine gidecek yatırımlarda kullanılacak...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
not gevezelikler güzelleme değil hasbıhal içindir. uzun vadede beklemeye razı olsam da benim de moralimi düzeltmeye ihtiyacım var...
Üstâdım;
Şu hali işine ben de merak sarsam mı? :)
İstanbul merkezli ilanlar da bolca.
Tabii nerede koruyacağım? O şimdilik muamma.
Bir halıdan anlama kursu ile mi başlasam?
Var mıdır öyle kurs? :he:
Ne yapalım bu alarkocular tozumuzu attılar. Bari biz de halı tozu atarız.. :yahoo:
sen topla ben muhafaza ederim... bak hiç aklıma gelmedi ben de ne zamandır İstanbulda bir irtibat noktası arıyordum. şimdi senin hanımefendi ( bizimki kaşık düşmanı olsa da sizinkine laf etmek mümkün değildir sanırsam :) ) bir kamyon olana kadar biriktirmeye müsade eder ise bu iş olur :) .
bu ALARKçıların tozunu atacağım atmasına da şu kirazlığı satamadık :) ... aslında satılması gerekmiyor bu haliyle de hedeflediğim fiyatlar beni tatmin eder. kirazlığı satabilsem 2028-2030 arası ömrüm olursa Alarktan kazanacağım para ile şehir merkezinde büyük bir mağaza açılışı yapabilirim diye düşünüyordum.
Evde kitaplarım ve ben fazlalığım. :agla:
Kitaplarımın çoğunu okullara bağışladım.
Kalanlar ve ben sığınacak bir yer arıyorum.
Denk düşse mahalle arası bir dükkan alıp gündüzleri orada geçireceğim.(: